Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző "rasszok" Noé...

A különböző "rasszok" Noé mely leszármazottaitól származnak?

Figyelt kérdés

Ki(k)től-férj,felesé- a fehérek,feketék,a távol keletiek,az ausztrál őslakók,indiánok?

Noé utódai milyen színűek voltak és, hogy lettek más színűek?

Na és a sok feleséget kik szülték?

#Noé #Jáfet #Khús #Kham
2013. nov. 17. 22:16
 1/10 anonim ***** válasza:
34%
Nyilván a táplálkozáshoz, éghajlathoz és evolúcióhoz van köze. Nem pedig különböző "majomból" lettek.
2013. nov. 17. 22:21
 2/10 anonim ***** válasza:
67%

És most a troll kommentem, amit muszáj (előre is bocsi):

A zsidók csak az emberek, a többiek állatok. Így nincs min gondolkodni tovább.

2013. nov. 17. 22:23
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
Most erre tényleg rendes választ vársz? Ha nem akarok nevetségesnek tűnni, akkor azt mondom, hogy a Biblia egyértelműen nem szó szerint írja le a történeteket, hanem egy nagy metafora az egész Ószövetség. Ha nem így gondolod, akkor onnantól már csak egy lépés a "6 ezer éves Föld", és egyéb agymenések.
2013. nov. 17. 22:36
 4/10 anonim ***** válasza:
37%

Két lehetségesebb Biblikus magyarázat van a "rasszok" kialakulására:

a, Ádám és Éva közép-barnák voltak majd Noé után az özönvíz okozta éghajlati változások után elkezdtek kialakulni a "rasszok".

b, Elképzelhető, hogy Bábel tornyánál Isten nem csak az emberek nyelveit, hanem bőrszíneiket is megváltoztatta.

2013. nov. 17. 22:36
 5/10 anonim ***** válasza:
16%

A témával bővebben foglalkozik Kent Hovind (nem tudom melyik részben és melyik percnél, de sok keresztény kérdést megválaszol):

http://www.youtube.com/watch?v=oMl9lUsBxGc

http://www.youtube.com/watch?v=XDsRK5MPDDA

2013. nov. 17. 22:39
 6/10 anonim válasza:

Szerintem nem pont ezt keresed, de találtam egy ilyet.

[link]

2013. nov. 17. 23:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Haha.... 5 ös egy tattila haha.... amúgy nem tudom nézd meg majd a filmet Russel Crowe- val az majd hátha választ ad jövőre :D
2013. nov. 18. 09:17
 8/10 anonim ***** válasza:
39%

Szia!

Ha ennyire pontosan és részletesen nincs is meg, de az alábbiakat azért ki lehet hámozni Mózes első könyve 10. fejezet nemzetségtáblázatából. Itt olyan személynevek is olvashatók, amelyek később földrajzi nevekké váltak. Az egyezések feltehetően arra utalnak, hogy a névadó személy utódai az adott terület lakosaivá váltak. Pl.: Jáfet utódai közül Gómert Gimirraival szokták azonosítani, akiket a görögök kümmériánoszokként ismertek, és Kappadociában éltek. Mádaj a médek, Jáván a görögök, Túbal a tabálok, Mesek a muskák - mindkettő kisázsiai nép, Askenáz a szkíták ősatyja, Kittim utódai Ciprust, Tarsiséi Szardíniát, Dódániméi a Dardanellákat, Ródaniméi Rodoszt népesítették be. Micrájim Egyiptomot, Kanaán Kánaánt, Ludim Líbiát, Lúd Lüdiát, Élam Elamot jelentette. Ezenkívül néhány ősi alapítású városnév is felismerhető: pl. Bábel, Ninive...stb.

Lásd: [link]

Üdv. Péter

2013. nov. 18. 13:48
 9/10 A kérdező kommentje:

találtam egy ilyet:

[link]

ez meg kérdéseket vet fel:

[link]

2013. nov. 18. 22:52
 10/10 A kérdező kommentje:

Ez vet fel kérdéseket. Rosszat linkeletem

[link]

2013. nov. 18. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!