A meditációban fontos, ilyen nehéz pózokban ülni?
Figyelt kérdés
Tudjátok, mint a lótusz ülés.... Én szoktam meditálni, monjuk nem mesteri szinten, hanem ellazítom magam, fekszek, vagy kényelmesen hátra dölök, és elképzelek szép helyeket...stb. Egyszer annyira ellazultam, hogy nem éreztem a testem... mintha nem is lett volna...
De, általába akit meditálni látok, mindig lótusz ülésben...stb. Fontos ez? Vagy csak megszokás?
2009. nov. 17. 18:54
11/11 anonim válasza:
Érdekes válaszok :).Kezdőként az egyetlen fontos hogy a gerincoszlopod egyenes legyen,a többi nem érdekes.Később figyelhetsz arra hogy a lábaid keresztezzék egymás(a nem-dualitást jelképezve)a kezeid az öledben-vagy ahol akarod nyugodtan pihenjenek,a szemeid nyitva,a nyelved hegye a szájpad elejét érintse a fogak mögött,a fogsor között egy rízsszemnyi rés legyen stb stb de ezket ráérsz később.Az elején figyelj h a hátad egyenes legyen.Csinálhatod csukott szemmel is amíg a tudatod lecsendesül,különben ha nincs gyakorlatod akkor nyitott szemnél a látott dolgokról asszociálsz mindenre és elviszik a gyakorlatot...A felsorolás végtelen,a lényeg h egyenes legyen a hátad és gyakorolj minél többet és rendszeresen.És olvass sokat,járj előadásokra,tanításokra és gyakorolj,gyakorolj.Egy idő után rájössz hogy neked mi a kényelmes pozíció és technika.A lényeg hogy ne okozzon görcsöt és ragaszkodást benned hogy így vagy úgy kell csinálni.Ezek a lótuszülés ezek a "mi"szintünkön nem kellenek még szerintem,csak az amerikai filmekben használják :) Ja és ha meditációról akarsz olvasni akkor ne a nők lapjában keresd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!