Ki volt az a profeta, aki elore megmondta, hogy a babiloni fogsag 70 evig tart?
Jeremiás, a 25-ik fejezet 11-ik versében : ,,Pusztasággá,döbbenet tárgyává lesz az egész föld, és Babilon királyát kell szolgálniuk a nemzeteknek hetven évig,,
Jeremiás 29:10 ami a a nép szabadulásáról ír.
Isten Szava tehát megbízható, a jövőbeni ígéretek is amelyek benne vannak szilárd alapokon vannak.
Szia!
Jeremiás próféta:
Jer 25,11-12
És ez egész föld pusztasággá és csudává lészen, és e nemzetek a babiloni királynak szolgálnak hetven esztendeig.
És mikor eltelik a hetven esztendő, meglátogatom a babiloni királyon és az ő népén az ő álnokságukat, azt mondja az Úr, és a káldeai földön, és örökkévaló pusztasággá teszem azt.
Jer 29,10
Mert ezt mondja az Úr: Mihelyt eltelik Babilonban a hetven esztendő, meglátogatlak titeket és betöltöm rajtatok az én jó szómat, hogy visszahozzalak titeket e helyre.
Dán 9,2
Uralkodásának első esztendejében én, Dániel, megfigyeltem a könyvekben az esztendők számát, amelyről az Úr ígéje lőn Jeremiás prófétához, hogy hetven esztendőnek kell eltelni Jeruzsálem omladékain.
Üdv. Péter
Érdekes Jeremiás élettörténete!
Bár tisztán közvetítette Isten üzenetét a "választott nép" felé,a meghatározó vezetőség egyáltalán nem hallgatott rá. Inkább hallgattak azokra a hamisprófétákra,akik az ők gonosz szívük vágyait durúzsolták a fülükbe. Ennek ellenére igen hosszú,de nem unalmas életet élt.
Bár senki sem hallgatott az isteni intésre,a babiloni fogság reménytelen idejében vígaszt jelentett az istenfélőknek a próféta jövendölése. Igaz,az "ígéret földjére" csak a nép csórói(a maradék) tért vissza.
Élete tanúlságos Isten szava minden hirdetőjének,akikre nem hallgat saját közössége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!