Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fel tudtok sorolni mind több...

Fel tudtok sorolni mind több történelmi -elsősorban bibliai- alakot, akik bűnükből megtérve szentek, vagy legalábbis pozitív figurákká váltak?

Figyelt kérdés
Jól tudom, h a pálfordulás is összefügg evvel? Vagy az inkább negatív értelemben? (Saulusból Paulus.)

2013. nov. 9. 12:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Oké, de tud valaki még sorolni a kereszténység szemszögéből emelkedetté vált, de eredetileg bűnösnek tekintett történelmi alakokat? (Nem nekem szükséges az infó alapvetően, hanem egy vallásos ismerősömmel való beszélgetéshez.)
2013. nov. 9. 13:08
 12/17 anonim ***** válasza:
11 Már írtam, bőven elég. Simán tudod használni egy ilyen beszélgetéshez. Még sok is.Mert a két szövetségből(Ó és Uj szövetségből is merítettem számodra).
2013. nov. 9. 13:09
 13/17 A kérdező kommentje:

Igen, köszi. Figyi, meg tudod mondani, Dávid király , akire utalsz, mikor élt, és hogy mi jót tett elvileg, miután gyilkolt?

Valamint Sámson mi rosszat tett és mi jót, azután?

És a többiek?

Amúgy ne mértem, a lator, aki Jézus mellett függött, mégis mi jót tett? Őt egyszerűen csak megmentette Jézus, nem?

2013. nov. 9. 13:16
 14/17 anonim ***** válasza:

Dávid király , akire utalsz, mikor élt, és hogy mi jót tett elvileg, miután gyilkolt?

I.Sámuel 16-tól olvasd el a történetét, nem sok, és jobb ha te olvasod, mintha az én szavaimmal lennének, mert az már másolásnak és csalásnak számít, ha az én szavaimat, a te saját szavaidnak állítod be.

Valamint Sámson mi rosszat tett és mi jót, azután?

Bírák 13.24-től megtalálod.

Amúgy ne mértem, a lator, aki Jézus mellett függött, mégis mi jót tett? Őt egyszerűen csak megmentette Jézus, nem?

Mert felismerte a lator Jézusban a messiást, és mert elismerte, hogy ártatlan.

Itt az igerész hozzá:

Lukács23-

29.

Mert ímé jőnek napok, melyeken ezt mondják: Boldogok a meddők, és a mely méhek nem szültek, és az emlők, melyek nem szoptattak!

30.

Akkor kezdik mondani a hegyeknek: Essetek mi reánk; és a halmoknak: Borítsatok el minket!

31.

Mert ha a zöldelő fán ezt mívelik, mi esik a száraz fán?

32.

Vivének pedig két másikat is, két gonosztevőt ő vele, hogy megölessenek.

33.

Mikor pedig elmenének a helyre, mely Koponya helyének mondatik, ott megfeszíték őt és a gonosztevőket, egyiket jobbkéz felől, a másikat balkéz felől.

34.

Jézus pedig monda: Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek. Elosztván pedig az ő ruháit, vetének reájok sorsot.

35.

És a nép megálla nézni. Csúfolák pedig őt a főemberek is azokkal egybe, mondván: Egyebeket megtartott, tartsa meg magát, ha ő a Krisztus, az Istennek ama választottja.

36.

Csúfolák pedig őt a vitézek is, odajárulván és eczettel kínálván őt.

37.

És ezt mondván néki: Ha te vagy a zsidóknak ama Királya, szabadítsd meg magadat!

38.

Vala pedig egy felirat is fölébe írva görög, római és zsidó betűkkel: Ez a zsidóknak ama Királya.

39.

A felfüggesztett gonosztevők közül pedig az egyik szidalmazá őt, mondván: Ha te vagy a Krisztus, szabadítsd meg magadat, minket is!

40.

Felelvén pedig a másik, megdorgálá őt, mondván: Az Istent sem féled-e te? Hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy!

41.

És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett.

42.

És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!

43.

És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.

2013. nov. 9. 13:24
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. nov. 9. 13:29
 16/17 anonim ***** válasza:
Nincs mit:)
2013. nov. 9. 13:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Szent Pál mondjuk a legismertebb a Bibliából, meg talán ő ment át a legnagyobb változáson. Egyébként minden tanítvány bűnös ember volt. Ott van Szent Péter, aki 3x megtagadta Jézust.

De amúgy még történelmi személyek: Szt. Ágoston, Loyolai Szt. Ignác.

2013. nov. 9. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!