Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki irna imát?

Valaki irna imát?

Figyelt kérdés
Az iskolánk nemrég lett katolikus, ezért hittant is tanulunk. azt a feladatot kaptuk h írjunk 1 kb 1 füzetoldalnyi imát, amiben leírjuk hogy mit köszönünk meg Istennek, és mir kérünk tőle. Én nem igazán vagyok vallásos , szüleim sem, úgyh nem igazán tudok imát irni. Valaki irna nekem egyet?

2013. nov. 9. 11:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Bocsánat az előző válaszomért, de nem hagyhattam szó nélkül a félrevezetéseket.

A kérdés az, hogy te csak a házidat szeretnéd megiratni velünk, vagy érdekel is a dolog?

Ha tényleg szeretnél hinni, akkor tudom ajánlani neked a 9-es válaszoló tanácsát, mondd el Istennek, hogy szeretnéd Őt megismerni, de nem tudod hogy indulj neki, és ha figyelsz rá (akár még olvasod is a Bibliát) akkor megismerheted őt.

Viszont ha csak a házid akarod megírni, akkor csak annyi az egész, hogy az elejére írsz egy megszólítást: Istenem / Mennyei Atyánk / Úr Jézus / Uram / stb, a végére meg Áment. Ha be akarsz vágódni a tanárnál még odaírhatod az ámen elé, hogy "Jézus Krisztus nevében"

A megszólítás és az ámen közé pedig olyan dolgokat amik a napokban történtek. hála, kérés. pl: "Köszönöm, Istenem, hogy jó tételt húztam érettségin"; "Hálás vagyok azért, hogy finom volt az ebéd"; "Kérlek segíts, hogy holnap tudjak tanulni a töri dolgozatra", bármi ami csak eszedbe jut, akármilyen apróság lehet, hiszen ezekért tényleg lehet imádkozni, és Isten tényleg meghallgatja ezeket az imákat is :)

DoG

Daughter of God

2013. nov. 9. 21:11
 12/20 anonim ***** válasza:

10

*NINCS ROSSZ IMA!!

De van, nézz utána, és kérd Istent, mutassa meg neked. Megfogja mutatni, ha nekem nem hiszel.

Sőt továb megyek: Önsorsrontó ima is van, önátkozós ima is van.

Szóval, nézz utána:)

2013. nov. 9. 21:44
 13/20 anonim ***** válasza:

10+

Jakab3-

2.

Mert mindnyájan sokképen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni.

3.

Ímé a lovaknak szájába zabolát vetünk, hogy engedelmeskedjenek nékünk, és az ő egész testöket igazgatjuk.

4.

Ímé a hajók is, noha mily nagyok, és erős szelektől hajtatnak, mindazáltal igen kis kormánytól oda fordíttatnak, a hová a kormányos szándéka akarja.

5.

Ezenképen a nyelv is kicsiny tag és nagy dolgokkal hányja magát. Ímé csekély tűz mily nagy erdőt felgyújt!

6.

A nyelv is tűz, a gonoszságnak összessége. Úgy van a nyelv a mi tagjaink között, hogy megszeplősíti az egész testet, és lángba borítja életünk folyását, maga is lángba boríttatván a gyehennától.

2013. nov. 9. 21:46
 14/20 anonim ***** válasza:

10+!

*Hívjatok segítségül engem ... én megszabadítalak, és te dicsőítesz engem." (50.Zsolt 15) Ez így működik, ha szólítod Őt, ő segít.

Ez így van, azoknál, akik szövetségesi viszonyban állnak vele. De azoknál nem, akik nincsenek.

2013. nov. 9. 21:54
 15/20 anonim ***** válasza:

rákerestem az önsorsrontó és az önátkozó imákra, de semmi. vagy legalábbis már a google-t sem tudom kezelni :/ szóval kérlek, mondd el mi az, mert így tényleg tudatlanságban vagyok, és nem tudom sem elfogadni, sem cáfolni.

a nyelv bűneit nem tudom miért idézted be, mert az kicsit más téma (az én meglátásom szerint)

a 14-eshez: akik, még nem tértek meg, vagyis nincsenek szövetségben az Úrral, hogy hívhatják segítségül Őt? pedig főleg azoknak van szükségük a segítségre, hogy Isten kimentse őket a bűnös életükből.

DoG

Daughter of God

2013. nov. 10. 00:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem maradjunk a Mi Atyánk imádságnál. Az neked is megfelelő szint, és a kérdezőnek is.
2013. nov. 10. 00:51
 17/20 anonim ***** válasza:
A google-ba nem is fogod megtalálni ezeket, ahogy Isten Szent Szellemét sem a google fogja irányítani és nem onnan fogják az emberek megismerni.
2013. nov. 10. 00:53
 18/20 anonim ***** válasza:
A Mi Atyán az minden ember számára tökéletes, és hiba mentes. A megtéretlen embereknek is, és a már Isten beszédét ismerőkének is.
2013. nov. 10. 00:56
 19/20 anonim ***** válasza:

Akkor hol találhatok rá ezekre az önsorsrontó/önátkozó dolgokra, mert a Bibliában nem, ezekszerint a google-n sem, valahol csak van róla vmi információ, ahonnan kiokosodhatok.

Ebben igazad van, hogy a Szent Lélek nem főleg a google-t használja, hogy elérjen embereket, bár én már találkoztam olyan emberrel, aki interneten keresztül jutott el gyülekezetbe, ahol megismerte Őt, illetve azért foglalkozott Istennel, mert az interneten hallott róla először. Szóval nem kell lenézni a netet, mert ahogy a gonosz is használja a maga javára, Isten itt is itt van, mint ahogy mindenhol máshol is.

2013. nov. 10. 08:47
 20/20 eric_one ***** válasza:

Ez rettenetes! Ostoba katolikus iskola, ostoba hittan tanára hogyan kérhet olyat, hogy egy nem hívő egyén imát írjon? Azt a vallási szemétdombra való torz istenképet amit ott a fejetekbe vernek nehéz lesz megváltoztatni. Ha a katolikus vallás igaz lenne, akkor az életben soha meg nem tértem volna Istenhez. Szerintem nem kéne oda járnod iskolába. Írd meg neki ezt jó nagy betűkkel hogy meglegyen az egy oldal amit kért:

1Kor 12,3 "...és senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Lélek által."

2013. nov. 10. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!