Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez házasság törésnek számít...

Ez házasság törésnek számít Isten előtt?

Figyelt kérdés
van egy lány aki írt nekem a face-n sokat beszélgettünk, és megtudtam hogy tetszek neki, viszont ő is nekem, gondoltam rá milyen jó lenne vele, Egy suliba jártunk ezelőtt,csa akkor nem mondtuk el, mivel mindkettőnknek volt párja, nekem már azóta nincs de neki van ugyan az. Ő a világiak közé tartozik nem Jehova Tanúja s nem is tanulmányozik, de érzésem szerint nem állna messze tőle mert régebben beszélgettünk a témáról. Most az lenne a kérdésem, hogy ez most így is házasságtörésnek számítana Jehova előtt? Én tanulmányozok és érzésem szerint az lenne, vagy ha találkoznánk, de nagyon tetszik, de bünt nem akarok elkövetni. de mégis hogy ő még világi akkor is bün lenne? vagy ha nem lenne barátja akkor nem.
2013. nov. 5. 10:29
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Szerencsétlent be ne rángasd ebbe a szektába, az lenne a bűn....
2013. nov. 5. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, hogy ezt mondom, de igazából te sem tanulmányozol. Lényegében, a Jehova Tanúinál ugyanaz a folyamat folyik, mint a Katolikus Egyházban. Nálatok is van egy "tanítóhivatal", aki a teológiai jegyzetet adja, és az egyházad hitvallása érdekében "tanulmányozol".

A valódi tanulmányozás azonban ott kezdődne, hogy először is félreteszed az Újvilág fordítást, és elolvasol más fordításokat is, hidd el, találnál különbséget. Másrészt pedig, elolvasnád más egyházak teológiai jegyzeteit is, megismerkednél a modern, történeti-irodalomkritikai bevezetéstudomány álláspontjával, és ennek fényében, lenne viszonyítási alapod, hogy melyik a helyes tanítás. Alapból ezt jelenti a tanulmányozás, nem azt, hogy fogom az Őrtorony magazint, és ami oda le van írva, azt elfogadom, mert "az egyedül igaz egyház" azt tanítja...Ahogy az előttem szóló utalt rá, az lenne a bűn, ha ezt a szemléletet abba a szegény lányba is belenevelnéd...

2013. nov. 5. 10:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A kérdés mit értesz azon, hogy "jó lenne vele". Házasságtörésnek semmiképpen nem számít, mert ha jól értem egyikőtök sem házas. Paráznaságnak számít, ha a "jó lenne vele" azt jelenti, hogy szeretnél lefeküdni vele.

Az, hogy valaki tetszik önmagában nem bűn. Még akkor sem bűn, ha a lány világi. A bűn ott kezdődik, ha parázna gondolataid vannak vele kapcsolatosan. A barátság jó dolog akkor is, ha világi lányról van szó. A baj ott kezdődik, ha túl mész a barátságon...

Ha bármiben tudok segíteni még, írj nyugodtan...

Üdv. Péter

2013. nov. 5. 11:23
 4/7 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Az a lány, mint írtad, párkapcsolatban van valakivel, ami azt jelenti, Isten parázna nőnek tekinti a kapcsolata miatt.

Ha te tényleg tanulmányozod a Bibliát, akkor ezt tudod, nyílván. Ha nem tanultatok erről, kérd meg azt, akivel tanulmányozol, mutassa meg neked a Bibliából, mi a fenti problédmádra a megoldás.

Ezen kívül, jó lenne ha Isten elé tárnád imában a nehézségeidet, most is és máskor is. Nem bölcs dolog itt kérni ilyen kérdésben tanácsot. (Elnézést)

Látod én sem a problémádat oldom meg, csak irányt mutatok, a megoldást magadnak kell megtalálnod.

Üdvözlettel.

2013. nov. 5. 17:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Vigyázz, hogy meg ne vágja magát és el ne vérezzen, pl. ha vérzékeny. Tehát faggasd ki, ha így van vigyél egy ásót magaddal a randira, mert ebben az esetben, ha nagyobb sebe keletkezik el kell földelni, mivel Jehova Isten tiltja a vér pótlását, úgyhogy jajj neki, meg annyi ha nem mesterséges vérpótló készítménnyel kezelik..
2013. nov. 5. 18:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Nyelvtankönyvet nem tanulmányozik?

Tanulmányozikhatnál nyelvtankönyvetis. Hö!

Lányt ne tanulmányozd meg közelről, mert hátha szegény az is jehovistává tanulmányozódik.

Eleve nem házasságtörés, mert az olyan paráznaság, ahol valamelyik, vagy mindkét fél házas.

Ez "csak" paráznaság amit tett, és amit tenni akarsz.

A házasságtörés is az, csak az még szövetség szegés is pluszban.

De a paráznaság is halálos bűn volt az ószövetségben, aminek a súlyossága ma is ugyanaz, csak a kegyelem idejében a végrehajtás fel van függesztve.

Ha megtérsz, akkor kapsz erőt, újjá tudsz születni hit által, víz és Szent szellem keresztség által, de azt jehovásoknál nem kapsz soha, oda nem jár a Szent Szellem, mert ott Őt nem csípik.

Sőt, ki is beszélik, meg okkult dologgal vádolják az embereket, akik Szent Szellemmel betöltekezve csodát tesznek, gyógyulásért imádkoznak, démonokat űznek...

Tudod, mint tanulmányozikozásod közben, ha olvastad, mikor Jézust vádolták, hogy Belzebúbbal űzi ki a démonokat. Ez már szent Szellem káromlása...

Ezért Isten kedves harmadik személye őhozzájuk nem jár. Azért a sok töménytelen agyalás, és azért van mindenre előre gyártott véleményük, és válaszuk, mert vezetésük az nincs. Ezért kell annyit tanulmányozikozni, hogy nehogy megtérj, amikor az Élő Isten szól hozzád, minden szavára legyen valami ellenvéleményed,és nehogy nyitott szívvel fogad be Jézust. Ezért hagyd csak békén azt a lányt.

eleve a facebookozás olyan, mint mikor Dávid Csata helyett a tetőn lebzselt, persze rábukott a meztelen csajra, és házasságtörés, barátgyilkosság lett belőle.

Megtérsz, Jézus bemegy a szívedbe, megkeresztelkedsz vízzel, betöltekezel Isten Szent Szellemével, mint a bibliában pünkösdkor, aztán onnantól lesz esély egyenesen járni, megtartani mait Jézus kér és mond, onnnatól lesz vezetésed Istentől "felsőbb" ukászok nélkül is...

sok szerencsét.

2013. nov. 8. 11:40
 7/7 anonim válasza:
A Biblia szerint az számít házasságtörésnek ha paráznaság okán kívül elválsz a házastársadtól.
2013. dec. 11. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!