Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az a kilenced? Hogyan kell...

Mi az a kilenced? Hogyan kell végezni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 15. 14:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
A jobbágyoknak be kellett szolgáltatniuk, a terményük kilencedik tizedét a földesúrnak. A tizedik tized meg ment az egyháznak.
2009. nov. 15. 14:59
 2/11 anonim ***** válasza:
41%

Az első butaságot beszél.

A kilenced egy imádság, amelynek kötött szövege van, kilnc napon át kell a megfelelő imát elmondani. A teljes kilencedet fel lehet ajánlani egy szándékra, amit el szeretnénk nyerni, de csak Isten akaratával egyezően, aki jót akar nekünk. Lehet mondani az összes szenthez és Szűz Máriához is.

2009. nov. 15. 15:10
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Az első egyáltalán nem beszél butaságot csak te hiányoztál történelem órán, az persze lehet h az is létezik amit te mondasz, de erről még én nem hallottam.
2009. nov. 15. 15:15
 4/11 A kérdező kommentje:
a második válaszolótól kérdezném, h milyen imákat lehet mondani? meg van határozva?
2009. nov. 15. 15:33
 5/11 anonim ***** válasza:
61%
Én nem beszélek butaságokat, esetleg nem vagyok minden téren tájékozott, ennyi a történet. Az ilyen vallási szűzmáriás jézuskrisztusos hókuszpókuszokba ezek szerint nem. És annyi, hogy figyelmetlen voltam a kérdés értelmezésnél és nem néztem a témát. De amit mondtam ettől függetlenül igaz. Szóval puszi
2009. nov. 15. 15:35
 6/11 A kérdező kommentje:
...hát igen, irhattam volna én is "hogyan kell imádkozni"-t végezni helyett:), ezért köszönöm, h megpróbáltatok Ti s segíteni:)
2009. nov. 15. 16:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Szívesen, még ha nem is sikerült. :)
2009. nov. 15. 17:31
 8/11 anonim ***** válasza:
A kilencedet magad is összeállíthatod. Bármilyen ima, felajánlás "elsőpéntek" lehet. Csak olyat vállalj amit 9 hónapon át el tudsz végezni. De hallottam már olyat is, hogy 9 napos, 9 hetes kilencedek. Én is végeztem a férjemmel, csak ajánlani tudom! HA érdekel, írj privátban.
2009. nov. 16. 17:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A kilenced vagyis novéna egyik formája, amikor egy adott ünnepre készülünk fel az azt megelőző kilenc napon. Mintája a mennybemenetel és a pünkösd közti kilenc nap, amit az apostolok Máriával imádságban töltöttek.

Természetesen ettől függetlenül is lehet végezni. A különböző imakönyvekben számos kilenced van, de valóban magad is összeállíthatsz magadnak.

A lényeg egyébként nem abban áll, hogy kilencszer elmondod ugyanazt az imát, hanem hogy elmélkedsz a hittitkon vagy a szent életén.

2009. nov. 18. 22:08
 10/11 anonim válasza:
6. osztály kedvesem
2010. máj. 14. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!