Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, a DMT élményekről mi a...

Hívők, a DMT élményekről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Dimetiltriptamin, amely egy hallucinogén szer és állítólag olyan erős pszichotikus drog, hogy különböző lényeket, és más dimenziókat látnak, élnek át a legtöbben fogyasztása után. Van aki hiszi, hogy ez a Sátán eszköze??
2013. nov. 2. 21:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
A DMT-t az un. tobozmirigy is termeli, szóval azt Isten teremtette, ezért nem hiszem. Azonban a kábítószer fogyasztást egyik "Jobb kezes" vallás (keresztény, Iszlám, zsidó stb.) sem tekinti egészséges helyén való dolognak...
2013. nov. 2. 21:44
 2/22 anonim ***** válasza:
0%

Egy Keresztény a Biblia alapelvei szerint igyekszik élni és gondolkodni.

Hogy mások mit engednek meg Isten nevében maguknak, vagy mit nem, az egyéni döntés, a kérdőre vonás Isten joga.

Egyénileg lesz mindenki megvizsgálva, és nem mások hibája szerint kap bírálatot, vagy helyeslést, hanem csak a saját tetteiért.

Az Én állás pontom egyezik Isten szavával, ezért nem tartom Istentől jövőnek ezt, tehát ami nem Isteni az egyértelműen sátáni.

Mint ahogy minden más amit beviszünk a testünkbe, de igazából ne oda való, mert a testünket rongálja.

(2Korintusz 7:1) 7 Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében.

Jehova szeretné, ha távol tartanánk magunkat az olyan gyakorlatoktól, melyek beszennyezik a testünket, és károsítják a szellemünket, vagyis az uralkodó elmebeli hajlamunkat. Tehát óvakodnunk kell attól, hogy olyan szenvedélyek rabjaivá váljunk, melyekről köztudott, hogy károsak a fizikai és mentális egészségre.

Katy Weaver

2013. nov. 2. 21:45
 3/22 A kérdező kommentje:
Első teljesen igazad van, bár nem tudom mit tartasz a tobozmirigyről, és hogy mit termel, mire való. Pusztán érdekelt, mivel egyes vallásokban pont hasonló szerek, azok melyek segítik a "kiválasztott" vallási vezetőt az "utazásai" során.
2013. nov. 2. 21:54
 4/22 A kérdező kommentje:
Katy nem a keresztényekre értettem, hanem hogy szerintetek ez is az ún. Sátán eszköze lehet e?? Mivel gondolom a keresztények ilyen szerekhez nem nyúlnak. Mégis sokak úgy vélik kaput lehet nyitni más világokba a szer által.
2013. nov. 2. 21:56
 5/22 anonim ***** válasza:

Katy!

"Az Én állás pontom egyezik Isten szavával, ezért nem tartom Istentől jövőnek ezt, tehát ami nem Isteni az egyértelműen sátáni."

Te fogyasztasz olyan drogot, mely izgató hatású, és nagymértékben függőséget okoz? Magyarul: kávézol? Te, vagy a tanúk között vannak kávéfogyasztók?

2013. nov. 2. 22:15
 6/22 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, de a Kávé nem okoz halucinácíot,nem látok más dimenziót tőle, és nem össze keverendő olyan szerekkel amik az ép elmét befolyásolják. és nem izgatja fel az életemet.

A kereszténynek kerülnie kell-e a kávé és a tea fogyasztását, mivel ezek koffein nevű teljesítményfokozó drogot tartalmaznak?

A Biblia nem tesz említést kávéról vagy teáról. De amit mond, az segíthet a kereszténynek eldönteni, hogy igyon-e kávét vagy teát.

A koffein nevű drog kihatással lehet az elmére és a testre. Naponta sok millió csésze kávét és teát fogyasztanak el az emberek, ami Dr. Melvin Konnert a következő kijelentésre késztette: „[A koffein] talán a legszélesebb körben használt pszichoaktív drog a világon”. Növelheti az éberséget, emeli az adrenalin szintet és gyorsítja a keringést és az anyagcserét. Az, hogy drog, önmagában még nem dönti el, vajon a keresztény tartózkodjon-e a koffeintartalmú italoktól (kávé, tea, kóla, maté) vagy eledelektől (mint például a csokoládétól).

Az alkohol is drog, amely hatással lehet az elmére és a testre, mégis mit mond róla a Szentírás? A Biblia elismeri, hogy a bor (vagy más szeszes ital) képes ’megvidámítani a halandó ember szívét’ vagy megváltoztatni a lesújtott lélek hangulatát (Zsoltárok 104:15; Példabeszédek 31:6, 7). Isten Szava azonban nem mondja, hogy az igaz imádóknak kerülniük kell minden szesztartalmú italt. A Biblia az alkohol mértéktelen használatát ítéli el — az iszákosságot (5Mózes 21:18–21; Példabeszédek 20:1; Hóseás 4:11; 1Korinthus 5:11–13; 1Péter 4:3).

Mit mondhatunk azonban arról az állításról, hogy valaki rászokhat a koffeinre? Sokan azok közül, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, teát vagy matét, bizonyos fokú függőségbe kerülnek, bár az vitatott, hogy ez igazi klinikai függőségnek tekinthető-e. Legalábbis érzik az elvonási szimptómákat, úgymint a fejfájást és a hányingert, ha megvonják tőlük a rendes koffein adagjukat. Itt idézzük újra emlékezetünkbe a Biblia nézetét az alkoholtartalmú italok fogyasztásával kapcsolatban. Jóllehet sokan szoktak rá az alkoholra, mégsincs megtiltva a kereszténynek a mértékletes alkoholfogyasztás. Jézus is ivott bort; sőt csodálatos módon bort állított elő egy menyegzői lakomán (Máté 26:29; János 2:3–11).

Egy keresztény mégis úgy érezheti, hogy nem vállalja a koffein függőség kockázatát. Ha a megszokott koffein adagjától megfosztva ingerlékennyé lesz („kávé idegesség”), az „önuralom” megnyilvánulásának tekintheti, ha tartózkodik a koffeintől (Galata 5:22, 23). Mivel a Biblia nem említi a koffeintartalmú italoktól való tartózkodást, egyénileg kell dönteni abban, hogy valaki fogyaszt-e kávét vagy teát. A mértékletesség mindenképpen helyénvaló, ha a keresztény bármelyiket fogyasztja. (Vö. Titus 2:2.)

Katy Weaver

2013. nov. 2. 22:22
 7/22 A kérdező kommentje:
Most kit érdekel a koffein :D
2013. nov. 2. 22:25
 8/22 anonim ***** válasza:

Ezoterikus, spirituális személetű "hívő" vagyok. :)

Pont a mai nap volt egy kérdés amiben kifejtettem a véleményemet ezzel kapcsolatban:

"A DMT vagyis ahogy a kérdező írja egy hallucinogén anyag amelyet gyakran használnak törzsi sámánok a sprituális fejlődés érdekében, ugyan akkor a toboz mirigy nevű agyi szerv is termeli. Gyakran összefüggésbe hozzák a halálközeli élményekkel valamint a "harmadik szem" nevű csakrával.

Itt egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=rYAbXnejYPo

Sokak szerint a valóság nem hallucináció.

Na már most két mód is van arra a hatását, hogy előidézd:

1. Elszívod az anyagot. Könnyű út.

2. Meditálsz és beindítod a harmadik szemet.

Nekem a véleményem:

- A sötét oldal erősebb? - Luke

- Nem, könnyebb! - Yoda

Ebből minden lejön amit gondolok erről..."

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__agykontroll__5004273..

2013. nov. 2. 22:33
 9/22 anonim ***** válasza:

Hát én tegnap éjszaka imádkozás alatt is azt láttam. Nem volt kellemes.

Te tudsz ilyen cuccot szerezni?

2013. nov. 2. 22:39
 10/22 A kérdező kommentje:

Igen láttam ezt a kérdést és érdekelt a véleménye a vallásos embereknek milyen csatornákat nyithatunk meg így...bár a fundamentalista keresztények szerint ilyen módszerekkel..pl meditáció, jóga démonokkal vesszük fel a kapcsolatot..lásd :D

http://www.youtube.com/watch?v=iMFwxQ8khUE

2013. nov. 2. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!