Hívők, a DMT élményekről mi a véleményetek?
Egy Keresztény a Biblia alapelvei szerint igyekszik élni és gondolkodni.
Hogy mások mit engednek meg Isten nevében maguknak, vagy mit nem, az egyéni döntés, a kérdőre vonás Isten joga.
Egyénileg lesz mindenki megvizsgálva, és nem mások hibája szerint kap bírálatot, vagy helyeslést, hanem csak a saját tetteiért.
Az Én állás pontom egyezik Isten szavával, ezért nem tartom Istentől jövőnek ezt, tehát ami nem Isteni az egyértelműen sátáni.
Mint ahogy minden más amit beviszünk a testünkbe, de igazából ne oda való, mert a testünket rongálja.
(2Korintusz 7:1) 7 Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében.
Jehova szeretné, ha távol tartanánk magunkat az olyan gyakorlatoktól, melyek beszennyezik a testünket, és károsítják a szellemünket, vagyis az uralkodó elmebeli hajlamunkat. Tehát óvakodnunk kell attól, hogy olyan szenvedélyek rabjaivá váljunk, melyekről köztudott, hogy károsak a fizikai és mentális egészségre.
Katy Weaver
Katy!
"Az Én állás pontom egyezik Isten szavával, ezért nem tartom Istentől jövőnek ezt, tehát ami nem Isteni az egyértelműen sátáni."
Te fogyasztasz olyan drogot, mely izgató hatású, és nagymértékben függőséget okoz? Magyarul: kávézol? Te, vagy a tanúk között vannak kávéfogyasztók?
Bocsáss meg, de a Kávé nem okoz halucinácíot,nem látok más dimenziót tőle, és nem össze keverendő olyan szerekkel amik az ép elmét befolyásolják. és nem izgatja fel az életemet.
A kereszténynek kerülnie kell-e a kávé és a tea fogyasztását, mivel ezek koffein nevű teljesítményfokozó drogot tartalmaznak?
A Biblia nem tesz említést kávéról vagy teáról. De amit mond, az segíthet a kereszténynek eldönteni, hogy igyon-e kávét vagy teát.
A koffein nevű drog kihatással lehet az elmére és a testre. Naponta sok millió csésze kávét és teát fogyasztanak el az emberek, ami Dr. Melvin Konnert a következő kijelentésre késztette: „[A koffein] talán a legszélesebb körben használt pszichoaktív drog a világon”. Növelheti az éberséget, emeli az adrenalin szintet és gyorsítja a keringést és az anyagcserét. Az, hogy drog, önmagában még nem dönti el, vajon a keresztény tartózkodjon-e a koffeintartalmú italoktól (kávé, tea, kóla, maté) vagy eledelektől (mint például a csokoládétól).
Az alkohol is drog, amely hatással lehet az elmére és a testre, mégis mit mond róla a Szentírás? A Biblia elismeri, hogy a bor (vagy más szeszes ital) képes ’megvidámítani a halandó ember szívét’ vagy megváltoztatni a lesújtott lélek hangulatát (Zsoltárok 104:15; Példabeszédek 31:6, 7). Isten Szava azonban nem mondja, hogy az igaz imádóknak kerülniük kell minden szesztartalmú italt. A Biblia az alkohol mértéktelen használatát ítéli el — az iszákosságot (5Mózes 21:18–21; Példabeszédek 20:1; Hóseás 4:11; 1Korinthus 5:11–13; 1Péter 4:3).
Mit mondhatunk azonban arról az állításról, hogy valaki rászokhat a koffeinre? Sokan azok közül, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, teát vagy matét, bizonyos fokú függőségbe kerülnek, bár az vitatott, hogy ez igazi klinikai függőségnek tekinthető-e. Legalábbis érzik az elvonási szimptómákat, úgymint a fejfájást és a hányingert, ha megvonják tőlük a rendes koffein adagjukat. Itt idézzük újra emlékezetünkbe a Biblia nézetét az alkoholtartalmú italok fogyasztásával kapcsolatban. Jóllehet sokan szoktak rá az alkoholra, mégsincs megtiltva a kereszténynek a mértékletes alkoholfogyasztás. Jézus is ivott bort; sőt csodálatos módon bort állított elő egy menyegzői lakomán (Máté 26:29; János 2:3–11).
Egy keresztény mégis úgy érezheti, hogy nem vállalja a koffein függőség kockázatát. Ha a megszokott koffein adagjától megfosztva ingerlékennyé lesz („kávé idegesség”), az „önuralom” megnyilvánulásának tekintheti, ha tartózkodik a koffeintől (Galata 5:22, 23). Mivel a Biblia nem említi a koffeintartalmú italoktól való tartózkodást, egyénileg kell dönteni abban, hogy valaki fogyaszt-e kávét vagy teát. A mértékletesség mindenképpen helyénvaló, ha a keresztény bármelyiket fogyasztja. (Vö. Titus 2:2.)
Katy Weaver
Ezoterikus, spirituális személetű "hívő" vagyok. :)
Pont a mai nap volt egy kérdés amiben kifejtettem a véleményemet ezzel kapcsolatban:
"A DMT vagyis ahogy a kérdező írja egy hallucinogén anyag amelyet gyakran használnak törzsi sámánok a sprituális fejlődés érdekében, ugyan akkor a toboz mirigy nevű agyi szerv is termeli. Gyakran összefüggésbe hozzák a halálközeli élményekkel valamint a "harmadik szem" nevű csakrával.
Itt egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=rYAbXnejYPo
Sokak szerint a valóság nem hallucináció.
Na már most két mód is van arra a hatását, hogy előidézd:
1. Elszívod az anyagot. Könnyű út.
2. Meditálsz és beindítod a harmadik szemet.
Nekem a véleményem:
- A sötét oldal erősebb? - Luke
- Nem, könnyebb! - Yoda
Ebből minden lejön amit gondolok erről..."
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__agykontroll__5004273..
Hát én tegnap éjszaka imádkozás alatt is azt láttam. Nem volt kellemes.
Te tudsz ilyen cuccot szerezni?
Igen láttam ezt a kérdést és érdekelt a véleménye a vallásos embereknek milyen csatornákat nyithatunk meg így...bár a fundamentalista keresztények szerint ilyen módszerekkel..pl meditáció, jóga démonokkal vesszük fel a kapcsolatot..lásd :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!