Ha Isten teremtette a világot, akkor ki teremtette Istent? Honnan jött? Kik a szülei?
Figyelt kérdés
Csak normális válaszokat kérek!Köszönöm!2013. okt. 31. 10:04
21/22 anonim válasza:
Olvastam a válaszokat de egyik sem (az első kettőnk kívül) felelt a kérdésre . Isten hát igen ő a nagy rejtély. Aki hiszi az a Bibliára mutogat aki nem az pedig több ésszerű magyarázatot ad. Érdekes volt a második válasz. A hívők azt mondják hogy ilyen összetett lény mint az ember nem jöhetett létre sok véletlen folyamán. De egy mindenek felett álló teremtő igen. Egy számomra mindig is izgalmas kérdést szeretnék feltenni . A Bibliában van olyan rész hogy Isten teremtett-e valamit a Föld előtt ? Nem az angyalokra gondolok. Mármint hogy mit csinált addig ? Mivel halhatatlan gondolom ezelőtt a " 6000 év" előtt is kellet valamit teremtenie. Csak azt ne mondjátok hogy az Univerzumot mert az átlátszó magyarázat lenne. Vagy mindent teremtett egyszerre ? Kérdésre : Nem tudok olyan konkrét utalásról a Bibliában amiben bővebben kifejtik Isten-t. "Vagyok aki Vagyok" Szerintem nem lehet annyival megmagyarázni hogy mindig is volt Isten. Ha körbenéztek más vallásokban sokban felehető hogy az Istenek előtt is volt valami. Mármint Szüleik , Teremtőik . Azok a vallások legalább próbálják megmagyarázni hogy kiben hiszel. Keresztény vallásnál pedig van egy mindenható aki volt, van , lesz, de nincs konkrétuma hogy mit tett az ember megteremtése előtt.
22/22 anonim válasza:
Jelenlegi értelmi szintünkön egész egyszerűen ostobaság ilyen dolgokkal foglalkozni. Hogy hogy jött létre? (mindegy hogy univerzumnak vagy Istennek nevezzük vagy erőnek...) Ugyan már még nagyon nagyon korán van ehhez, ezért aki ilyesmivel próbálkozik és érveket és racionalitást próbál felállítani a válasz kutatása közben hát azt szerintem józan ésszel belátható hogy el fog bukni... Nem számít mennyire hiszi magát okosnak az emberiség és hogy azt hiszi hogy baromi sokat tud az univerzumról (a nagytól az atomi szintig) és hogy ezt még fel is tudja fogni de szó szerint úgy hogy minden egyes részecske és atom természetét, viselkedését és miben létét képes felfogni és látni maga előtt na ilyen ember nincs a világon és majd ha lesz az is semmi se lesz mert kb az is a tűz felfedezésével egyenértékű szint lépés lesz, vagyis pont nulla, az univerzumhoz vagy Isten megértéséhez képest az emberek szemében pedig óriási eredmény és még mindig fenn áll az esélye hogy alaptételek amik bebizonyosodtak vagy be fognak bizonyosodni a jövőben nos azokról mondjuk 1000 év múlva kiderül hogy az egész egy nagy baromság volt és alapszintű tárgyi tényektől hemzseg és az egész megközelítés hibás. És mi ez az erőlködés amit ma tudománynak nevezünk istenhez vagy az univerzumhoz képest. oké azt mondjuk hogy azt kutatjuk már mint az univerzumot de tuti hogy a közelébe se járunk és még mind igaz az amit ma tudunk és nem fatális tévedés akkor is. EZ SEMMI!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!