Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halottak napjáról hol...

A halottak napjáról hol olvashatunk a Bibliában vagy nincs is benne? Ez is csak egy emberi kitaláció? És miért november 1? És mit is ünneplünk?

Figyelt kérdés

2013. okt. 30. 19:12
1 2
 11/12 Yehudina ***** válasza:
Otthon a Halottak napja meghitt ünnep, amit a családtagok az elhunyt hozzátartozóiknak szánnak. Ez nekem mindig azt jelentette, hogy legalább évente egyszer(!) kimennek a temetőbe. Nyugatok pedig - gondolom jó amerikai sugallatra - egy ....nagy üzlet. Ilyenkor több száz dollárt elköltenek álarcokra, rettenetes ruhákra, és elképesztően ronda jelmezekbe öltözik öreg, fiatal, ijesztgetik egymást, és a gyerekek elindulnak csapatostul "koldulni". Mivel nekem fogalmam se volt arról, hogy mi is ez a masírozás, amikor a kopogásra ajtót nyitottam és ott állt egy tucat maskarába öltözött kölyök, és kérdésemre, hogy mit akarnak, azt mondták,"Halloween", én azt feletem, hogy "na és"?, majd becsuktam az ajtót. Barátnőm kisfiát úgy megijesztették, hogy napokig dadogott, nem mert sötétben eludni. Szóval van különbség tisztességes ünneplés, v. tiszteletadás és üzletorintált hülyéskedés között.
2013. dec. 20. 07:52
 12/12 Yehudina ***** válasza:
Elnézést, hibát ejtettem. Helyesen: Nyugaton...
2013. dec. 20. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!