Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Karizmatikusok mit jelent a...

Karizmatikusok mit jelent a Szent nevetés?

Figyelt kérdés
pl.hogy valaki betöltekezik Szent Szellemmel és Szent nevetésben tőr ki és a nevetésből át megy sikításba?

2013. okt. 28. 15:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
IGEN :)
2013. nov. 1. 15:26
 12/18 Pietrosol ***** válasza:

K77!

"Hogy miért nem beszélt Jézus erről???"-teszed fel a kérdést, majd a válaszodban mindenről írsz, csak éppen a kérdésről nem. Viszont te is néhány mondat után Pálra hivatkozol, aki ugye nem Jézus.

De ha már Jánosról írsz, akkor érdemes megvizsgálni, hogy mit ír János a Szent Szellemről. Az evangéliumi Szent Szellem, ruah hakados, pneuma hagion tevékenysége, hogy átvilágítja az emberi lényt, így ami rejtve van megnyílik. Jézus: „Kinyilvánítom azt, ami a teremtés óta rejtve van.”, majd a Szent Szellemet hagyta örökül „...elmegyek, hogy elküldhessem...”. János a szellemet az igazság szellemének (pneuma tész alétheiasznak) nevezi, azért, mert az ember énjét, egóját önmagából nem világíthatja át, csak kívülről, mivel az egó az önmagunknak tett, nem létező hazugságokból épül fel.

Nem tudom sikerült-e megérteni?

Ha igen, akkor fel kell tenni a kérdést, hogy abban van-e az igazságnak bármilyen megnyilvánulása, ha a földön fetreng valaki és érthetetlen módon halandzsáz! Az igaz ember örül a megismerésnek és a tökéletesedesés útján az énje leleplezésének, de ha ez hiányzik és csak a fetrengés és halandzsázás marad, akkor az egész semmi egyéb, mint komédia, amit azért használtok, mert az evangélium meg nem értése miatt a bohóckodást pótszerként használjátok. Jézus Krisztus örökül hagyott Szent Szelleme nem kretént csinál az emberből, hanem értelmet teremt és ha ezt nem ismered fel, akkor azért nem nézlek bolondnak, csupán sajnállak, hogy elvesztek egy ember által kitalált paródiában, amely tökéletesen céltalan és hasztalan.

2013. nov. 3. 09:28
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Értem amit írsz. Ja, amúgy ige4n, nekd volt válasz, látom kérdező is megértette.

Szerintem benne volt a válasz, hogy Jézus miért nem beszélt erről, mert most beszél erről eleget.

Mert nem a földi szolgálata része volt.

Ha megnézed, pünkösd előtt a tanítványok, a nekünk már tök egyszerűnek tűnő példázatokat sem értették meg, azt is el kellett nekik magyarázza!

János Evangéliuma:3:12 Ha a földiekről szóltam néktek és nem hisztek, mimódon hisztek, ha a mennyeiekről szólok néktek?

János Evangéliuma:3:31 Aki felülről jött, feljebb való mindenkinél. Aki a földről való, földi az és földieket szól; aki a mennyből jött, feljebb való mindenkinél.

Vagy kolosse 3: eleje.

Pünkösdig aztán mesélhette volna nekik....

Nézd meg, az pl az Ószövetségben is működött.

Saulról azért kérdezték, hogy nem-e a próféták közül való? mert a földön fetrengett, lemeztelenedve.

Esetleg felmerülő kérdésedre, hogy mikor Jézus betöltekezett, miért nem volt ilyen, a válasz, hogy mert Őrajta megnyugodott, Őbenne koinónia volt, teljesen egy volt vele.

Más emberek ,ahogy te mondtad, egójukat hazugságokból, tévedésekből felépítve, eléggé nagy összeütközés van a "gazdatest" és a vendég SZENT Szellem közt. Na, az ugyanúgy kijön, mint a démonok, mikor megrángatva mennek ki.

Én is csodálkoztam, hogy Jézus is, mikor kiűzte, akkor is megrángatták az embert. Egyszerűen harc, ellentét volt.

Ha egy emberben vannak lerontani való dolgok, sokszor rángatózhat.

Ha csak simán rászáll Isten ,akkor meg összeeshet, mint sokan a próféták közül, Isten SZENTSÉGE miatt, a helyére kerül, a földre! De ez volt a sátor, vagy a templom avatésakor is, senki sem állhatott meg.

Magam is sokszor tapasztaltam az összeesést, és a nevetést. Látványosan egyszer ment csak ki belőlem démon, de az is csak böjtre, és könyörgésre, a többi simán.

Egyszer egy ima alkalmával, mikor ment a pásztor körbe, és mindenkire rátette a kezét, akkor direkt kértem Istent, én most különlegeset szeretnék. Csak jött, és csak mindenkire a kezét tette, és fel is borultak.

Odaért hozzám, keze lent maradt, mélyen a szemembe nézett, és olyan mély, annyira izzó szentség jött a szeméből, hogy akkora forróság töltött el, hogy összecsuklottam, nem feldőltem, hanem minden, de minden erő kiment belőlem Isten Szentsége maitt, ami rajtam is maradt, és csak nevetni tudtam, hogy még a néma gondolataimat is hallja, és teljesíti, és az az ember is Isten embere, mert egyből tudta vezetni, és nem rutinból tette amit tett, hanem a kérésemre válaszoló Istent követve.

De volt, hogy hatalmas megpróbáltatás alatt, annyira betöltött Isten Szelleme, hogy új, rímelő, passzoló, és nagyon tartalmas éneket adott egyszer, mikor a dicséret zenekar átadta magát Isten szellemének, szöveg átment szellemi zenélésbe, nyelveken éneklésbe, majd az énekes kapott egy magyarul egy 4 soros verszakot, de utána elvágták... és amit rajtam keresztül adott,szintén rímelő 4 versszakot, azt átvették, énekelték tovább, és fele gyülekezet betöltekezve a székek alá esett. Ott vígasztalt engem is Isten több mint fél órán át nevetve, holott akkor hónapokig szenvedtem, gyötrődtem egy dolog miatt.

Ezt kritikusoknak nem fogja adni, sok jóból kimaradsz a materialista hozzáállás miatt. Csak vallásos színe van a kötekedésnek, de magaddal szúrsz ki, és rengeteg ajándékát, közelségét örökre eltolod Istennek ,amit veled szeretne.

Erőszakosok törnek be Isten országába. ha te ellene harcolsz, nem érte, akkor még-inkább kimaradsz dolgokból.

2013. nov. 4. 09:45
 14/18 A kérdező kommentje:

Kedves Pierrosol!

A teljes evangékiumba benne vannak a csodák Ezek nem lettek vissza vonva.Probáld meg az Isten igéjét szellemel el hinni és nem emberi észel okoskodni.Isten azt mondja az én utaim nem a ti utaitok és az én gondolataim nem a ti gondolataitok.Előtte én olyan voltam mint te azt hittem megjátszák maguk de mikor rám szállt a Drága Szent Szellem igen csak megrázott letaglózott.

2013. nov. 7. 00:13
 15/18 Pietrosol ***** válasza:

K77!

Amely ismeretre szükség van, az Jézus szavaiból elérhető!

"Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!"

(Márk 9.8)

Tehát nem Mózes, Illés, Pál vagy Németh Sándor, hanem Jézus! Amit hozzátettek és elvettek a szavaiból, illetve szavaihoz, lényegtelen, mert nem több, mint az emberi meg nem értés származéka. A golgotai áldozat értelme és az igazság szellemének örökül hagyása nem az, hogy te és mások időnként hablatyoltok és a földhöz vágjátok magatokat, mert ez nem több, mint üres paródia, a kollektív egó megnyilvánulása. Azt írod materialista szemléletű vagyok, miközben te vered a testedet földhöz és nem tudsz nyilatkozni arról, hogy miképpen nyilvánul meg az igazság a fetrengésben.

Tudod mi a materializmus? Az a befektetői csoport, amely televíziós csatornát vásárol és reklámbevételekből él, templomot épít, amelyet csarnoknak nevez, zenekarokat, technikusokat, statisztákat alkalmaz, hogy minél nagyobb showműsorral csábítson híveket.

Köszönöm az aggódó szavakat, tőled és a kérdezőtől is, de inkább arra a kérdésre válaszoljatok(föleg önmagatoknak), hogy miképpen nyilvánul meg az igazság a fetrengésben és a halandzsában?

2013. nov. 8. 19:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Pietrosol!

Te veszel el a szentírásból, és az is átkot hoz! Jelenések könyve vége...

Jézus azért mondta, hogy jobb nektek, ha elmegyek, mert mást küld maga helyett, olyant, aki nem egy szellemi testben van, hanem mindenütt jelenlévő!

Rajta keresztül van Isten mindenütt jelen.

Isten Szellemétől szóltak a próféták, sőt, sok más ihletett ember is.

Volt aki bölcsességet kapott, ilyen pl Jetró tanácsa! Az is ihletett volt, és pont ide szól!

Mózest fárasztotta a sok emberi ügy, egész nap csak mentek hozzá, mert egy testben élt ő is.

Ezért 70 vénnel megosztotta a tanácsadást, ítélkezést, és ami akkor is kérdéses maradt, azzal mentek csak hozzá.

Ha teneked csak Jézus kell, akiket Ő adott ,az nem, akkor nagyon is értem hogy miért tartasz csak ilyen gondolati szinten.

2013. nov. 13. 15:10
 17/18 Pietrosol ***** válasza:

K77!

Arra azért érdemes figyelni, hogy a mai formájú Biblia 66 könyvből áll és ez az intelem a Jelenések könyvében szerepel. Tehát a-"S ha valaki elvesz ennek a prófétai könyvnek szavaiból, Isten megvonja tőle a jogot az élet fájához és a szent városhoz, amelyek ebben a könyvben meg vannak írva."-a Jelenések könyvére vonatkozik. Ennek már csak azért is így kell lennie, mert az evangéliumok korban a Jelenések könyve után íródtak. Egyébként azokat figyelmeztesd, akik valaha össze-vissza szabdalták a Bibliát és kényükre-kedvükre vettek ki és toldottak bele egész könyveket.

A másik dolog! Jézus a Krisztus és Pétert, Jakabot és Jánost is épen erre kellet figyelmeztetni. Ha te ezt nem így gondolod az nem baj, csak be kell önmagadnak ismerni, hogy még nem tartasz itt, tehát még nem vagy tanítvány. És nem kell pótszereket használni, hanem követelni az igazságot, magadtól. Egyébként, ha nem Jézus lenne a Krisztus, akkor beszélt volna arról,-mint János-, hogy jön majd valaki, akinek a saruszíját sem vagyok méltó megoldani,...! Nem emlékszem ilyenre.

Végül! Az ember Istennel közösségben az Édenkertben volt(vallásos terminológiával), majd kiűzetett onnan és újra közösségbe a Megváltás által kerül. Ezen kívül elmerülhetsz bárhol, bárkinek a szavaiban, de ez nem változtat a tényen, hogy a Krisztus a megváltó. És nem egy történeti személyről van szó, mégcsak nem is vallásról, ugyanis a héber, hindu, egyiptomi, iráni hagyomány egyaránt beszél a megváltásról és Isten országáról.

Egyébként még mindig áll a kérdés, amit önmagadnak kell megválaszolni, hogy az igazság szelleme miképpen nyilvánul meg fetrengésben és halandzsában? Mi ezekben az igazság? Ez lenne a golgotai áldozat kvintesszenciája?

2013. nov. 13. 19:47
 18/18 anonim ***** válasza:

A végén, amit Krisztusról írsz, nem tudom kivel kötekszel abban, mert én azokkal ellentétes dolgot, amit írtál, sehol sem írtam...

Elején amit meg írsz, a könyveket nem én válogattam ki. Az igét, meg hiába szabdalták, pl a Holt tengeri tekercsek, amik előkerültek, azokat összevetették a 1900-2000 évvel azelőtti szövegekkel, és alig volt pár pici eltérés, tehát Isten nagyon is gondoskodott az Istentől Ihletett írások megtartására!

II. Péter levél:1:21 Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.

Legutolsó kérdésedre pedig válaszoltam már korábban. Vannak maik nem Istentől lehetnek, ezekhez a megnyilvánulásokhoz a Szent Szellem ajándéka, a szellemek megítélése kell. De Ott van Jézus, ott a Szent szellem, majd kimegy, ha démon is volt az.

Nem kell neked Mikhált utánoznod, mert még Isten ránéz erre a hozzáállásra.

És ha az ember maga erőlködik??? akkor mi a fene van???

Isten akkor is szabadságot ad neki, ha te nem is!

Amit korábban írtam ,az emberi romlott, főleg az Isten igéjétől 6000évig távol lévő "kultúrák"-ban felnőtt ember ha találkozik a Szent, Szent, Szent Istennel, még inkább nagyobb a konflikt, mint pünkösdkor a Messiás várásával élő Zsidóságra, mikor rászállt. Ismétlem korábbi magyarázatkísérletemben írtakat, akkor is olyan megnyilvánulások voltak a ,hogy azt hitték a szemlélők, részegek ezek, vagy bolondok.

hidd el, Isten sokkla nagyvonalúbb, mint kicsinyesen törvénykező kisstílű lelkeink, és ezt magamra is értem, mert én is néha beokoskodnék, hogy ez már miért így, meg miért úgy van.

Mert Ő ezt így akarja, vagy mert hagyja.

Legtöbbször az embereknél ez utóbbi van, elviseli, vagy hagyja. Látja mi van belül a szívben, erőlködés, akarás alatt is meglátja az éhséget, a keresést, és majd Ő tökéletesíti, aki hagyja magát. eleve amiken itt vívódsz, már sajnos jó régi dolgok, ez a kenet is elhagyta már az egyházat, laposodik, vallásosodik lassan az összes. Én inkább ezen aggódnék.

Lehet sok volt a hozzád hasonló kerékkötő.

2013. nov. 17. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!