Vannak itt karizmatikusok?
Azt nem mondanám hogy ez egy külön vallási irányzat!:)
Minden hívő karizmatikus, hiszen maga a hit is egy karizma.
Persze vannak akik a Szentlélek kegyelméből több karizmát is megkapnak, általánosságban őket hívjuk karizmatikusoknak.
Mit szeretnél kérdezni?:)
"de egy ateista is hisz, csak épp abban, hogy nincs Isten."
Egy ateista nem abban hisz, hogy nincs Isten, hanem nem hisz Istenben.
Gondolom a télapó létezését nem fogadod el ténynek, most akkor te abban hiszel, hogy a télapó nem létezik, vagy egyszerűen csak nem hiszel a télapóban?
sziasztok...nagyon örülök nektek, én is karizmatikus vagyok...:) (jah és tudom hogy nem külön irányzat, csak úgy akartam írni hogy mindenki megértse...)
igazából csak tanács szinten kérdeznék tőletek, a szitu: párkapcsolat. Az egyik fél hívő, a másik nem...mit tanácsol az ige, vagy ti mit tennétek...?
Hoppá, touchdown, én is épp ilyen szituációban vagyok...
Nem akarom hosszúra nyújtani, ha esetleg több kérdésed van, privátban válaszolok rá, itt nem akarom részletesen közhirré tenni. A lényeg annyi, hogy a Biblia a keverékházasságokat, azaz, hogy keresztény világival összeházasodjon, vagy bármilyen szövetségre lépjen, egyértelműen ellenzi. Ez olvasható a törvényben több helyen, ahol Isten megtiltotta Izraelnek, hogy nem izraeli személlyel kössön házassági szövetséget. Az újszövetségben Pál apostol ezt úgy mondja: "Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez? Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek. Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket, És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr." (II. Kor. 6:14-18)
Tehát a lényege, hogy hivő és nem hivő nem köthet egymással szövetséget, nem válhatnak egy testté.
Ugyanakkor létezik egy másik oldala a dolognak: az egy testté válás előfeltétele hogy szellemben azonosak legyenek, azaz a hitetlen, világi ha megtér, és teljes szivéből követi az Urat, és megtermi a megtérés gyümölcseit, akkor nyilvánvalóan onnantól kezdve már nem hitetlen, hanem hivő, tehát lehet belőle az Úrtól rendelt kapcsolat, házasság. De ennek az előfeltétele az illető megtérése. (Ezt szeretném én is elérni.)
Például Ruth nem zsidó volt, hanem moábita leányzó, viszont volt egy elszántság benne: "Ne unszolj, hogy elhagyjalak, hogy visszaforduljak tőled. Mert ahova te mégy, oda megyek, és ahol te megszállsz, ott szállok meg; néped az én népem, és Istened az én Istenem. Ahol te meghalsz, ott halok meg, ott temessenek el engem is." (Ruth 1:16-17) Ebből elsősorban azt akarom kiemelni, hogy az "Istened az én Istenem", azaz Ruth gyakorlatilag megtért, Izrael Istenét kezdte követni, majd később Istentől kapott egy zsidó férjet, és Ruth lett a Messiás egyik ősanyja.
Ha tehát ez a hozzáállás, a megtérés a világi felől megvan, és természetesen megtéréshez illő gyümölcsöket terem, akkor működhet a kapcsolat. Ha nem, akkor az illetőnek - bármennyire is fájdalmas - tipli van, nem működhet a kapcsolat, nem lesz rajta Isten áldása.
God bless!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!