Hogy éreznétek magatokat, ha kiderülne, hogy egyedül vagyunk a világegyetemben?
Tehát csak a Földön alakult ki/ lett megteremtve (ki miben hisz) az élet.
Csalódott lennél? Örülnétek neki?
Légyszi írjátok le milyen nézetet vallotok (ateizmus, keresztény, ezoterikus stb.) és kort, nemet.
Köszönöm a normális válaszokat!
Kezdem én:
Igen, csalódott lennék. :(
Egy ezós
25/F
Kedves Előttem szóló:10-es
Először is nem vagyok Jehovás, Hanem annak az Istenek vagyok az egyik Tanúja akit így hívnak.Egyébként a nevem ott van a mondatom végén.
Más részt a Teremtő sem nem hazug, ilyen tulajdonsággal csak az emberek rendelkeznek, sem nem aljas.
(4Mózes 23:19) 19 Isten nem ember, hogy hazudjék, Nem is embernek fia, hogy sajnálkozzék. Ő mindent tudat az emberekkel, minden szándékát, és nem próbálkozik a teremtéssel, hogy melyik a jobb műve, vagy sem, mert minden műve tökéletes alkotás.
az ember az aki ebbe belerondított, Sátán segítségével.
Persze úgy gondolhatod ahogy akarod, de ez az igazság, nem az amit Róla állítasz.
Katy Weaver
"Ő mindent tudat az emberekkel"
Ehhez képest elég sok itt az ateista és agnosztikus (mint pl. én is). Úgy értem, ha mindent tudat az emberekkel, az első dolog lehetne nyilvánvalóvá tenni a létezését.
A kérdésre először is kérdéssel válaszolnék: képesek-e valaha felmérni, ha létezik értelmes élet az általunk ismert, és állítólag egyre táguló univerzumban?
Nem valószínű, hogy nincs élet rajtunk kívül. Viszont nekünk még fejlődnünk kell ahhoz, hogy ilyen távolságokban kutatgassunk élet után, nem beszélve a kapcsolatfelvételről.
Egyébként meg ha van igazság abban, hogy egyes emberekkel már felvették a kapcsolatot, elraboltak stb., akkor ők már áthidalták ezt a problémát.
Először is:10-es:Douglas Adamsnek add el az ötletet!
Másodszorra:Meg lennék lepődve (ha tényleg minden hibát elkerülően,tökéletes az eredmény) de összedőlni nem fogok.
ateista
" Vicces lenne azért ha a 2-3 trillió bolygó közül csak a Földön lenne élet ahogy ez a Jehovás mondja. Kicsit pazarlás szaga lenne a dolognak."
Én csak kilenc bolygóról tudok, csillagról viszont annál többről, abból több is lehet, mint 2-3 trillió.
Egyébként osztom Katy testvérem nézetét.
18/F
"Én csak kilenc bolygóról tudok, csillagról viszont annál többről, abból több is lehet, mint 2-3 trillió."
Akkor javaslom, hogy olvass többet az aktuális csillagászati felfedezésekről, mert már nem is egy Naprendszeren kívüli bolygót fedeztek fel. Az más kérdés, hogy nem alkalmasak arra, hogy élet alakuljon ki rajtuk.
Ugye nem gondolod, hogy pont a mi Napunk, ez az egyébként közepes méretű csillag annyira kiváltságos, hogy csak körülötte keringenek nagyobb méretű szikladarabok vagy gázgömbök?
Engem sosem izgatott, hogy van-e másik bolygón a miénkhez hasonló vagy fejlettebb élet. Talán van, talán nincs. Úgysem tudok tenni ellene /érte semmit.
36 N, hívő
Steve :
Az a durva hogy istván nem csak az exobolygókat hagyta ki a sorból,de még a 2004 előtti naprendszermodellt ismeri,ami 9 bolygót ír.Bocs istván nemrég (röpke 10 éve) a Plútót leminősítették törpebolygóvá.Tudom,tudom,pont nem voltál netközelben,téve közelben,sőt,semmilyen tömegkommunikációs forrás közelében.
Azt azért elárulom hogy nem csak bolygó hordozhat életet.A gázóriások holdjai a mi naprendszerünkön belül is potenciális színterei az életnek,az exoholdakat nem is említve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!