Egyáltalán nem fontos a neve. A lényege és tanítása fontos!
Viszont név nélkül nehezebb lenne azonosítani az illetőt. Hibás név használat esetén pedig Isten nevét téveszmékhez lehetne gondolni. Mert többen hisznek hamis Istenekben.
Felhívnám a figyelmed, hogy ennek az istennek a nevét nem ismerjük!!!
"Isten" az nem egy név, és még a J*H*V sem egy név, csak a mássalhangzói.
Nem ismerjük ezt a nevet.
Jehova Tanúi gyüliben vannak?
"A zsidók Istent a mai napig úgy is hívják: “a Név” (ha Sém). A bibliai héberben ugyanis nincs szó a “személy”-re, ezért használja a “név” szót: pl. “Isten nevét segítségül hívni” = magát Istent segítségül hívni; “Isten nevét magasztalni” = magát Istent magasztalni azért, aki Ő. Ez a számunkra furcsa szóhasználat átment az Újszövetségbe is, pl. Apostolok Cselekedetei 1:15 “százhúsz név sokasága” = százhúsz főnyi sokaság, vagy Apostolok Cselekedetei 4:12 “nem is adatott az embereknek az ég alatt más név” = nem adatott senki más."
Még ennyit:
A név megkülönböztetésre való. Kitől is kellene megkülönböztetni? Az, hogy "örökkévaló", "vagyok" (ami a Jahveh, JHWH jelentése), szerintem elég nekünk. A jelentése a lényeg, nem a kiejtése. Hogyan lenne Jehova, amikor egy esetben szerepel a Bibliában a nevének rövidítése: Hallelujah
Nem ..jeh, hanem ...jah
Kedves Kérdező.//(Ézsaiás 42:8) 8 Én vagyok Jehova. Ez a nevem, és senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott képmásoknak.//
(Ezékiel 39:21, 22) 21 »És a nemzetek közé helyezem dicsőségemet; és meglátják mind a nemzetek ítéletemet, amelyet végrehajtottam, és kezemet, amelyet odatettem közéjük. 22 Megtudják az Izrael házából valók, hogy én vagyok Jehova, az Istenük, attól a naptól fogva és azután is.
Vagy is Mindenki, minden nemzetben meg kell tudniuk ezt.
Ha nem lenne fontos, akkor Jézus nem hangsúlyozta volna az imában hogy szenteltessék meg a neve. És nem mondta volna azt sem, hogy megismertette Isten nevét az emberekkel, azért mert kezdték elhagyni a Zsidók ennek a névnek a használatát babonás félelemből.
S ez feledésbe is merült volna, ha Jézus hagyta volna.
Érdekes, hogy Sátán nevet is használják, de a teremtő Isten nevét nem tartják fontosnak. A Fáraó idejében amikor az egyiptomiak akkor is már több millió istenségeket imádtak, mindenhez egy istent kötöttek adtak nekik nevet.
Jehova is Adott egy nevet magának hogy megkülönböztesse magát a hamis Istenektől, és bemutatta, több alkalommal, hogy más "istenek" mennyire nem rúghatnak" még labdába sem mellette
Sátán bemocskolta ezt a nevet, és Ő maga sem mondja ki, mert akkor elismerné, mint Teremtőt, és az Ő szándéka ezekkel a vallások ezreinek létrehozásával, hogy feledésbe tartsa az embereket, mondván, legyél vallásos, de ne az eredeti imádat szerint, tégy úgy ahogy neked tetszik...
De Jehova armageddonkor világos lesz mindenki számára, ahogy a biblia vers mondja:
(Zsoltárok 83:18) 18 Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova, Egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett.
Ez 38:17, 23: „Így szól a legfőbb Úr, Jehova: . . . »Fölmagasztalom és megszentelem magamat, és megismertetem magamat sok nemzet szeme láttára; és megtudják, hogy én vagyok Jehova.«”
Ján 17:26: Atyjához intézett imájában Jézus ezt mondta: „megismertettem velük [a követőivel] a nevedet, és meg is fogom ismertetni, hogy a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, én pedig ővelük egységben.”
Csel 15:14: „Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.”
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!