Ezek miért voltak az ókori vallásokban?
Miért lett lepontozva a 19.18-as tegnapi válaszoló?
Igazat írt.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:59
Ne aggódj! Csak azért pontoztak le engem, mert felvetettem, hogy a kereszténység előtt toleránsabbak voltak az emberek egymással, és itt az olvasók között van egy rakás keresztény. Nekik meg nem tetszett, és jól "megbosszulták". :)
Persze azt nem írták le, hogy miért, vagy hogy mi nem igaz benne. Csak egyszerűen előjött bennük a keresztényi szeretet és tolerancia: "Tapossuk el a mocskos antikeresztény szemetet! Hörr!"
Ezért lettem lepontozva. De nem kell agggódnod, én szeretem, mikor lepontoznak a hívők. ;)
"Miért lett lepontozva a 19.18-as tegnapi válaszoló?
Igazat írt."
Propagandaszöveget írt a drága.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:02
Kihagytál valamit a mondandódból:
"HÖRR!"
:D
A kereszténység férfiközpontúsága Arisztotelész tanításából ered (legalábbis nekünk filozófián ezt tanították). Az eredeti krisztusi tanításban a nő egyenlő a férfival. Lásd például Mária Magdolna példáját, aki ugyanúgy Jézus tanítványának számított. Érdekes, hogy a későbbi keresztény egyház nem a bibliai álláspontot, hanem Arisztotelészét vette át, akinek a tanításának egyébként szintén hatalmas tekintélye volt a középkorban.
A középkorban, ahol a vallási fanatizmus elterjedtebb volt, ez a fajta értelmezés könnyen szélsőségekbe csapott át. A nőket tartották felelősnek a bűnbeesésért, és ezért a rossz dolgok okozójaként, akik ördöggel cimborálnak. De azért a fanatikusokat leszámítva egyébként a középkorban is emberszámba vették a nőt, és embernek tekintették. Gondolod akkoriban nem voltak szerelmesek az emberek?:) tény, hogy jogilag hátrányosabb helyzetben voltak, de az túlzás, hogy nem vették őket emberszámba.
Az ókorra visszatérve, a Római birodalomban ugyan nem voltak egyenlő helyzetben, de jókora befolyásra szert tehettek így is. A politikai machinációk és intrikák elég nagy hányadánál a patrícius családok asszonyai álltak a háttérben. Persze papír szerint kevesebb joguk volt, de valóságban messzire ért a kezük.
Szóval kultúránként változott, hogy milyen helyzetben voltak, az emberi hülyeség azért ezen a téren is tudott meghatározó lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!