A szentmisén az ostyából csak az ehet, aki elsőáldozott?
Okés. Ezt tudom.
Csak arra céloztam, hogy náluk ezt bárki megteheti-e, vagy annak is van-e valami előfeltétele, mint a katolikusoknál az áldozásnak az első áldozás
Elméletileg, csak az ehet, aki volt elsöáldozó, de gyakorlatilag, ez nem úgy van.
Például, egy ortodox rokonommal, voltunk templomban, (én református vagyok), és a pap símán egy keresztet rajzolt a homlokomra, meg azt hiszem a kezemre, valami szentelt olajjal, meg meg kellett csókoljuk a szentképet(már nem emlékszem tisztán, 5 éve volt), meg kaptunk kenyeret egy apácától.
És amikor Marosfőn voltam a táborban, elmentünk a szentmisére, hát ha mise végén odamegyek az atyához, símán magamhoz vehettem volna az ostyát, persze nem mentem oda.
Igaziból, csak katolikusoknak volna szabad áldozniuk, vagy az ortodoxoknak a saját templomukban, DE, ha elmész, egy kat., vagy egy ortodox templomba, senki nem tételezi fel rólad, hogy más vallású vagy.
Az atyának eszébe se jutna, hogy más vallású is jelen van, és mindenkitöl egyesével nem kérdezi meg, hogy katólikus vagy-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!