Ezek elég erős érvek számotokra keresztény testvéreim, hogy a Föld nevű bolygón kívül nincs más inteligens élet EBBEN a világban?
"16. Mert úgy szerette Isten E VILÁGOT, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."
János Evangyélioma 3. rész
Mint tudjuk, Jézus A FÖLD NEVŰ BOLYGÓN, adta az életét az EMBEREK bűneiért.
Az írásokból szerintem logikus következtetés is, hogy ÉLET csak ezen a bolygón van, ahogyan azt Mózes könyvében is olvashatjuk:
"20. Nevezte vala pedig Ádám az ő feleségét Évának, mivelhogy ő lett anyja minden élőnek (személyes megjegyzés: A FÖLD NEVŰ BOLYGÓN)."
Mózes I. könyve 3. rész
Szerintem sincs máshol élet, de én alapvetően abból következtetek erre, ahogyan a Teremtés le van írva a Bibliában. A Földön már beindult az élet, voltak növények, amikor a 4. napon! meg lettek teremtmve az égitestek, más bolygók, stb., amiken nincs élet (és nem is találtak utólag sem), hanem pusztán olyan funkciójuk van, hogy jelezzék az időt. Ez be is jött, mert a csillagok alapján készítettek naptárat, semmi egyéb hasznuk nem látszik...
De ha misztikázni kell: kedvenc témám még a Krisztus és az Egyház közötti házassági kapcsolat, amire gyakorlatilag az Egész Biblia épül. És ugyebár az egynejűség nagyobb érték, mint a többnejűség, Pál Apostol is kihangsúlyozza, hogy a jó püspök "egyfeleségű" ember, tehát a tökéletes Isten szintén egynejű és nem többnejű.
Ezenkívül: annyira egyértelmű az a mögöttes elgondolás, hogy Isten teremt egy láthatatlan lelki világot és egy látható földi világot, és végül megtremti az embert, amely a ketőtt összeköti, hogy aki megárti, miről szól a Biblia, az emiatt is alapvetően tudja, hogy az ember az egész látható kozmoszban és a láthatatlan világban egy egyedülálló központi kulcsfigura, és ezért elég csak Őt megváltania Istennek, hogy az egész világ megváltást nyerjen. Szóval elvileg is lehetetlen, hoyg bárhol máshol élet legyen, nem csodálkozok azon, hoyg nem is találnak...
"Föld "négy szárnya" (Ézsaiás 11,12,) és a "négy szeglete" (Jelenések 7,1)"
És nincs? Égtájak? Vagy azt akarod mondani, hogy a Bibliai időkben a Földet négyzet alakúnak gondoták? Amúgy modtad már reggel, hogy de szép a Napkelte? Vagy este a Naplemente?
Nekem nem elég erős érvek.
Az első idézet azért nem, mert Jézus konkrétan csak a Föld egy meghatározott pontjára született, nem az egész Föld bolygóra, pl. az amerikai őslakosok csak jóval később értesültek Jézus létezéséről, mivel egy másik Földrészen éltek, de a megváltás attól még rájuk is vonatkozik. Ugyanígy egy hipotetikus földönkívüli fajra is vonatkozik ez, ők majd akkor ismerik meg Jézust, amikor találkoznak az emberiséggel, de ettől nem maradnak ki a megváltásból.
A második idézet meg értelemszerűen, azt jelenti , hogy Éva minden élő ember anyja, és nem általában véve minden élőé, hiszen az állatoknak se ő az anyja.
Nem tudom, hogy létezik-e intelligens élet a Földön kívül, szerintem inkább nem, de ezt nem lehet és nem is kell a Biblia alapján eldönteni. Meg egyébként is teljesen lényegtelen kérdés, már a hit szempontjából.
17-es kérlek ne nyilatkozz olyanról amihez nem értesz.
Az ALH84001-es meteoritról máig nem született végleges döntés.Ugyanis vannak annak az elképzelésnek is bizonyítékai hogy élet lehetett,de egyes elképzelések szerint csak a légkörbe való belépés hatására való újraolvadási és megdermedési folyamatok végtermékei a kis kukacszerű képződmények.A meteoritban található kis kukac szerű képződmények ezen túl rendelkeznek magnetitkristállyal,ami azért érdekes mert a legtöbb földi baktériumban is vannak ilyenek,melyek a mágneses tér segítségével való mozgást teszik lehetővé.Illetve vannak olyan elektronmikroszkópos képek minthogyha az egyik baktérium éppen kettéhasadna,és eközben kövült volna meg.
Az élet elmélet ellen viszont ellenérvet jelent hogy ennyire kis méretű baktériumokat már nem is igazán nevezhetünk élőnek,és csak feltételezések vannak róluk.Bár nagy valószínűséggel léteztek ilyen baktériumok a Földön is,csak az úgynevezett endoszimbionta elmélet szerint ezek összeálltak szimbiózis útján az őket bekebelező baktériumokkal,és az ilyen nanobaktériumokból lettek a sejtszervecskék mint mitokondrium,vagy endoplazmatikus retikulumok.
És úgy imádom amikor egy csillagászathoz feltehetőleg semmit se konyító kontár,kiokoskodja együltő helyében hogy erre szakosodott csillagászok mind tévednek.Elárulom,onnan tudják megmondani hogy nem földi eredetű,hogy csak úgy majdnem 2 kilós kövek nem szoktak a jég felszínén lenni,csak ha odaesnek fentről.Ugyanis ezt a meteoritot az Antarktiszon találták.Ezt azzal a technikával találták meg (a meteoritok nagy részét így találják) hogy helikopterrel a FEHÉR jégtakaró FELETT elrepültek,és elég könnyen észrevették a FEKETE meteoritot.
Illetve tudod kémiai alapja is van az azonosításnak például radiometrikus módszerek,vagy összetétel elemzés.
Möbiusz-szalag!
Olvasd át újra a 17-es válaszomat, és nézd meg, hogy vajon állítottam-e olyat, hogy a kő a földről származik. Én azt állítom, hogy amit találtak rajta az közel sem marsi eredetű.
Azt állítják, hogy 4 milliárd évvel ezelőtt egy olvasd lávából keletkezett a kő, 3,6 milliárd évvel ezelőtt szétszabdalta egyéb meteorit becsapódás, majd egy másik kilőtte az űrbe 15 millió éve. Több, mint 14 millió év után becsapódott a Földbe. Ennyire hülyének nézni az embereket… Mekkora mese-mese meskete már ez?
Megjegyzem, már az sem tetszik, hogy 13000 év után a jég felszínén terem egy kő. Azt már végképp, hogy addig is ott volt. Nem tetszik a datálási módszer sem, tekintettel, hogy radiokarbonos kormeghatározást köveken nem végzünk. De ezek csak egy csöppnyi problémáim ezzel. Én hazugságnak vélem az egész sztorit. Hatalmas pénzek vannak az ügy mögött, amik hiteltelenné teszik az egész csillagászatot, főleg az ilyen hírhajhász cikkeket.
Az, hogy ki mennyire ért vagy nem ért valamihez, az nem érv. Amikor kifogy az ember az érvekből, elkezdődik magának az embernek a megkérdőjelezése, támadása. Gyorsan ment, és tudom is hogy miért: hazugság az egész, és nincs mellette semmilyen bizonyíték, csak mese.
Szia
A hozzáértés azért szükséges mert egy 3. osztályos szájából se hiteles az ha elkezdi cáfolni az eukleidészi geometriát.
De vegyük pontról pontra:"Megjegyzem, már az sem tetszik, hogy 13000 év után a jég felszínén terem egy kő."
Facepalm
Akkor hogyan került volna oda te zseni?Na mindegy,szerintem tenáladd elemi bajok vannak az Antarktisz fogalmával.Szerintem te valahogy úgy képzeledel az Antarktiszt hogy minden nap leesik vagy 4 m hó,és mindent betemet.Jól gondolom?
A helyzet valójában az hogy az átlagosan -60 fokos Antarktisz gyakorlatilag egy sivatag.Már (a legszolídabb becslések szerint is) évmilliók óta nem hullott csapadék.Miért?Remélem tudod hogy a nagy kiterjedésű szárazföldek (jéggel borított területekre is igaz) belső területeire nem ér el a csapadék.Ekkor száraz kontinentális éghajlatról beszélünk,ami az antarktisz esetében még párosul azzal is hogy rettentően hideg van.Szóval:
-lényegében semmilyen nedves légtömeg nem jut be a kontinens belső területeire.
-A hőmérséklet olyan alacsony hogy ezek a nedves légtömegek rendesen ki se tudnak csapódni a belső területeken.
-Illetve érdekesség hogy a szél a kontinens magjából fúj az óceán felé,tehát a felhők esélytelenek hogy bejussanak.
Ebből már érted?Az Antarktisz lényegében egy sivatag.Nincs csapadék,tehát ami oda leesik,az évmilliók után is még a felszínen lesz.
Ezért tudott egy pár millió éves kő a felszínen pihenni.
Ha eddig tudtad követni,akkor folytatom.
"Nem tetszik a datálási módszer sem, tekintettel, hogy radiokarbonos kormeghatározást köveken nem végzünk."
Remélem tudod hogy a meteoritok nagy része kondritos meteorit.Ezeknek kis része szenes kondrit,tehát van bennük szén.Ebből már lehet szénizotópos kormeghatározást végezni.
"De ezek csak egy csöppnyi problémáim ezzel. Én hazugságnak vélem az egész sztorit. "
És akkor mi van?Te vagy a vélemények referenciamintája vagy mi?Tudod az hogy én hazugságnak vélem hogy van gravitáció,tökmindegy.Ugyanúgy palacsinta leszek a tizedikről lezuhanva,akár hiszem akár nem.
"Hatalmas pénzek vannak az ügy mögött, amik hiteltelenné teszik az egész csillagászatot, főleg az ilyen hírhajhász cikkeket. "
Már megint.És akkor mi van ha nagy pénzekkel dolgoznak.Képzeld nem könnyű beszerezni spektroszkópot,5-6 méter átmérőjű lencséket gyártani,és rovereket küldeni más égitestekre.Ezek nem kis pénzek,de nem is elisszák.
de tudom tudom.Te nem érted,ezért biztos a paranormálon olvasott cikk az igaz,és az egész világot az Annunaki-zsidókommunista-űrnáci-rotschild-szabadkőműves-bankárMarikanéniveteményesébenazöldségek háttérhatalom irányyítja még azt is hogy milyen irányban hull a levél a fáról.
Szerintem te szimplán műveletlen vagy,és az irígység suzól belőled.
Nem, ezek egyáltalán nem bizonyítják, hogy a Földön kívül nincs élet. Te kevered a szezont a fazonnal.
Amúgy nem hiszek a földön kívüli életben, de elképzelhetőnek tartom, hogy van ilyen. Végül is, bármi lehetséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!