Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet elhinni Bartus...

Mit lehet elhinni Bartus László Fesz van című könyvéből?

Figyelt kérdés
Vajon mi igaz ebből? És mi az ami csak féltékenységből származik?

2013. okt. 20. 13:11
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
50%

Ha sikerül elérni az informátort, megkérdem, hogy miért mondta, és, hogy adja-e hozzá a nevét, ha nem tudom elérni, akkor megmondom. Most járok a 38.-ik oldalon.

Amit nem értek, a Balogh Feri öltönyös sztorinál, hogy olyan részletesen honnan tudta B.L. , hogy mit érzett, gondolt B.F., és hol vásárolt, meg minden apró részletet honnan tud? Nekem furcsa. Vagy tényleg ügynök, és figyeltette? Ha én vennék ajándékot , nem mondanám el az előzményeit,és az érzéseimet, mert az nem fontos dolog.

Ez a B.L. egyszerre itt is volt, meg ott is? Most már úgy olvasom, mint egy Rejtő Jenőt, van ahol még röhögök is.

Pl. ez kúva jó. ""Figyelj az Úrra, testvérem! A Szentlélek majd ad bölcsességet neked!" És kilépett a vonalból." Péter, én nem vettem ki a szavaidból cinizmust, bennem is kérdések vannak. Azt gondolom erről, ha N.S. tényleg 20-30 éve nyomorgatja az embereket, hazug, képmutató, terrorista, akkor az Úr nulláza le őt, és váltsa le, azt rakják ki a gyülekezetből,és akkor B.L. nyerjen a lottón 2milliárdot fájdalomdíjként. Mert minek egy vérszívó, a rendes emberek nyakába? A gonosz, elnyomó ember ne örüljön, ne legyen sikeres. De, ha B.L. hazudik, és manipulál, akkor őt nullázza le az Úr, és legyen kenyérkéregető,sikertelen, meg ilyenek. Isten vizsgálja ki az ügyet 1 éven belül, aki meg belenyúl a szellemvilágba, hogy befolyásolja az eredményt igazságtalanul, az haljon meg.Ez így korrekt? Mindenképpen az lenne a jó, ha a rossz, gonosz ember nem nyomorgatná a jó, becsületes, szorgalmas embereket. Akár egyházi, akár állami szinten. Majd valamikor jövök.

2013. okt. 28. 10:29
 22/39 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Akkor nagyjából érthető mit értettem "kiszínezés alatt". Nyilvánvalóan minden részletet nem tudhatott Laci, de a lényeg szempontjából ennek nincs jelentősége.

Én úgy gondolom, hogy senkinek se kívánjunk olyat, amit magunknak sem kívánunk. Attól, hogy Németh Sándornak is vannak hibái, és tévedései, nem kell lenullázni, mint ahogyan Bartus Lacit sem. Imádkozni kell azért, hogy Isten tudjon értük munkálkodni, akár általunk is. Az igazi tanulság az, hogy senkiről se gondoljunk többet, mint ami valójában.

Üdv. Péter

2013. okt. 28. 13:02
 23/39 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs azzal baj, ha kiderül hogy valaki milyen ember, mert amíg titok, addig homály van, meg veszekedés. Ezt lehetne rövidre zárni, ha Isten megmutatná, hogyan is állnak a dolgok. De lehet, hogy én vagyok a rossz, de ha mondjuk Bartusnak van igaza, akkor meddig legyen emberek taposása? Ha N.S.-nek van igaza, akkor meddig kell befeketíteni őt? Mondjuk én nem tudok ilyet kinézni Petrőcz -ből, Kiss Antal-ból, párszor beszéltem velük, de N.S.-ből sem.

Eddig ha röhögni akartam, akkor a napiszart nézegettem, most meg majdnem kiöntöttem a kávémat, úgy röhögtem. Ez inkább paródiának tűnik, kötelező olvasmánnyá tenném. De az egy normális emberi elvárás, hogy derüljön ki, hogy ki mond igazat, mert addig a kívülállók egymást köpködik. Mondjuk, ha B.L.-nek van igaza, akkor nem úgy tűnik, hogy lesz változás, és akkor meddig legyen a hamis szolga a helyén? Jézus visszajöveteléig? Csak ki kéne akkor mozdítani. De ez fordítva is igaz. Teljes tanácstalanság.

2013. okt. 28. 13:56
 24/39 anonim ***** válasza:

Péternek. Azt írod, hogy vannak hibái. Hát, ha igaz a könyv, és négyen öngyilkosok lettek, akkor ezt nem hibának nevezném. Ha mondjuk 20 éve terrorizál valaki valakit, azt igen is le kell váltani. B.L. írta, hogy reménykedtek, hogy jobb lesz, de nem lett jobb. Ha valaki Isten nevében kegyetlenkedik, az nem méltó vezetőnek. Pedig valamelyik lenullázással kiderülne a valóság. Én a könyvet inkább viccnek gondolom, nem tudom elhinni.

Mondjuk B.L. írta, hogy felkérték már paródia írásra, amit nagy örömmel csinált, lehet, hogy ez is az.Ha nem igaz a könyv, akkor jól össze van ugrasztva minden felekezettel a H.Gy. .

Írhatna valaki az első sorban ülők közül is. Biztos én vagyok a rossz, de szerintem a bűnös kapja meg a büntetését már itt a Földön is, legalábbis az ilyen nagy dolgoknál, ami több embert érint. Ez nem egy bolti lopás kategória, hanem Isten nevével, tekintélyével való visszaélés, és emberi életek tönkretétele. Ha B.L. hazudik, akkor ne legyen neki jó, az ilyen emberek ne éljenek. A nemi erőszak elkövetői,a gyilkosok ellen, sem imádkozni kell, hanem bezárni a böribe. Gyurcsánynál sem imádkoztak, hanem leváltották(lehet, hogy nem jó példa).Azt mondja Isten, hogy visszajön, és felszámolja a rosszat, akkor miért ne kezdődhetne most? Én nem vagyok jó ember,de, ha direkt, gonosz módon bántom, manipulálom, kihasználom, meglopom, meghazudtolom az embertársaimat, akkor igenis dögöljek meg, mert más kárára ne éljen senki, én se. Pláne ha azt mondom, hogy Isten embere vagyok. Hofi kérdezi, hogy miért nincs a bunkóknál létszámstop. Van annyi szar ember itthon, jó lenne felszámolni, már, ha akarnak egyáltalán egy jobb országot. Isten biztos azt kérdezi, miért hagytátok.

Biztos van olyan helyzet, amikor az ima, és türelem nem jó választás, de jó halogatás, mert az ember nem akar szembenézni dolgokkal. Majd lesz valahogy, de csak úgy maguktól a dolgok nem lesznek jobbak, a probléma nem oldódik meg.

2013. okt. 29. 11:53
 25/39 anonim ***** válasza:
17%

nem tudom h mi a bajotok a Hit Gyülekezetével, nincs jobb dolgotok mint ezt csinálni? Én 7 éve járok oda és egyszer sem volt olyan dolog amin megbotránykoztam volna! amikor adakozok azt is mindig örömmel teszem, és amikor nem tudok beadni mert nincs nálam pénz: egy rossz szót, de még csak egy rossz tekintetet sem kaptam még senkitől sem. Tehát ebből a könyvből egy árva szó sem igaz.

Egy 14 éves Hit Gyülekezete tag

2013. nov. 2. 20:06
 26/39 anonim ***** válasza:
17%
Ui.: elolvastam a konyvet ugyhogy tudom milyen hazugságokat ir benne ez az ember
2013. nov. 2. 20:08
 27/39 anonim ***** válasza:
Nekem nincs bajom, csak megpróbáltam más gondolat alapján levezetni a kérdést. Én be mertem volna tenni a nullával szorzó gépbe N.S-t, B.L.-el szemben, de eltűntek a többiek.
2013. nov. 2. 20:23
 28/39 A kérdező kommentje:
Szerintem ha N.S. tényleg ilyen terrorista lenne akkor már régen le lett volna váltva. A gyülekezetről meg ki állítja, hogy elhagyják? Szerintem sokat növekedett az elmúlt időben országszerte.
2013. nov. 3. 16:06
 29/39 eric_one ***** válasza:
0%

Karlowski!

Nem kell ennyit tűnődni azon hogy Bartusnak igaza van vagy sem, csak meg kell nézni miket és hogyan beszél. Milyen szellemből szól egy ilyen ember, hiszen a szív bőségéből szól a száj azt mondja az ige. Az Amerikai Népszavában megjelent írásaiból egy kis válogatás:

"Best of Bartus

„Az MSZP-ben túlélésre játszó és az utolsó mócsingokra ácsingózó egyének és érdekcsoportok vannak. Miközben a tényleges irányítás olyan ember kezében van, akinek a világról alkotott víziója egy falusi Áfész szintjén mozog, és akinek t*ök*ei jól láthatóan Simicska Lajos kezében vannak, aki m*gyo*ró*ózza őket.” (2013. október 21.)

„Megkockáztatom, hogy amit elmond, az akkora állatság, hogy hozzá képest az öltöző-filozófus Orbán egy korszakos zseni, akit halálos vétek lenne leváltani. Mesterházy a maga gazdaságpolitikai elképzeléseivel ma nagyobb veszélyt jelent Magyarországra, mint Orbán Viktor klerikálfeudális fasiszta rendszere.” (2013. október 21.)

„Orbán Viktor egyeduralkodó Magyarországon. Akkor vetne véget a rasszista és antiszemita uszításnak, amikor akarna. De nem teszi, mert így akarja.” (2012. június 5.)

„A magyarok a zsidókat ma is ugyanúgy deportálnák, már, ha lenne hova. És ezt ugyanolyan ölbe tett kézzel nézné végig a lakosság 99 százaléka, mint 1944-ben, lesve azt, hogy mire teheti rá a kezét utánuk.” (2012. június 5.)

„Az Orbán-rendszer szellemisége jelenleg is Hitler és Mussolini között ingázik.” (2012. június 5.)

„A Jobbik szélsőséges náci antiszemitizmusánál sokkal veszélyesebb a »keresztény« antiszemitizmus, amelyet Orbán és rendszere képvisel.” (2013. május 7.)

„Orbán azok közé az antiszemiták közé tartozik, akik elítélik a holokausztot és a zsidók fizikai megsemmisítését. Ő maga is azt hiszi a disznóólpucoló felcsúti észjárásával, hogy az antiszemitizmus ezzel azonos.” (2013. május 7.)

Másrészt Bartus 90-98 ig volt a gyülekezet tagja, régi videóban látható amikor Szentlélekkel töltekezik, később könyvében hasonló eseményeket ördöginek állít be. Ezzel minden bizonnyal kimeríti a Szentlélek káromlását.

2013. nov. 3. 17:29
 30/39 eric_one ***** válasza:
0%

A legviccesebb a könyv első mondata:

„A legtöbb, amit egy ember a másiknak adhat,

hogy békén hagyja”

(B. L.)

2013. nov. 3. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!