A Hit gyülekezete most egy vallás, vagy csak egy jó biznisz? Vagy esetleg mindkettő?
"És ebből Német Sanyikán kívül kik tudnak még hasznot húzni?"
A vezetők + a külsős cégek, akik pl. építkeznek nekik + egyéb szervezetek, pl. pártok.
"Szerintetek mennyi az esély arra, hogy felnyissam a szemét?"
Nehéz ügy. Próbálkozhatsz leleplezéssel, valami nyilvánvaló ténnyel (bár erre gondolom vigyáznak), vagy egy másik felekezetbe való invitálással, ahol talán rájön, hogy nem a HGY a világ közepe.
Állati jó bolt NS-nek.
Több példát láttam a közvetlen környezetemben,hogy a nyilvánvaló ellenpélda se győzi meg azt,aki mélyen belepottyant a HGY ember és pénzgyűjtő gépezetébe.
Annyira az életük részévé válik,hogy a WC-n is Sanyi Bá eszmefuttatásain gondolkoznak.(Nem viccelek,a céges budin magában duruzsolt az egyik delikvens és volt szerencsém 10 percig hallgatni.)
Figyelj, én azt mondom, hogy akik odajárnak, azoknak nem vallás és nem "jó biznisz". Ők egészen mást látnak benne.
Persze olyanok is vannak, akiket betyárul nem érdekel se Isten, se a Biblia, de bőven érdekli őket az, amihez nekik semmi közük: mások pénztárcája.
Szemléltetésképpen: nekem semmi közöm a Jehova tanúihoz. De mégsem olvasott senki se tőlem pocskondiázó, gyűlöletszító kérdést, vagy választ.
Vajon miért??
Viszont a Biblia alapján rá tudok mutatni olyan tanításokra, amik miatt nem azonosulok JT-val.
Vajon ezt más is megtudja tenni?
Hogy érthetőbb legyek:
én nem sírok mások pénztárcája miatt. Mindenki oda viszi a pénzét, ahova akarja, és azzal a hallomással azonosul, amivel akar.
Ti nem így gondoljátok?
Egyébként kedves kérdező!
Mondd: nem tennéd fel esetleg UGYANEZT a kérdést MÁS vallással kapcsolatban is?
(Mert én máshol, más milyen egyházban sokkal jobban látom a vallást és a pénzt is. Hmmm.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!