Tolvajtól-rablótól zsákmányolt holmiját ellopni-elvenni bűn?
Ha rajtakapják, hogy valaki lop, 4x-esét kellett a biblia alapján visszaadnia.
Ha te tudod valakiről, hogy tolvaj, jelentened kéne, vagy ha tudod kitől lopott, annak szólni.
Magadtól lopni tőle szerintem nem jó.
Majd a meglopott ember eldönti, mit akar. Ha nem tudod kitől lopott, de tudod, hogy tolvaj, akkor elég gáz az ismerősi köröd eleve, amúgy meg előttem szólóknak teljesen igaza van.
Hát én valahogy másképp közelíteném meg. Aszongya Isten, úgy cselekedj az emberekkel, ahogy akarod, hogy veled cselekedjenek. Ezt így is lehet mondani: ha azt akarod, hogy tőled lopjanak, te is lopj másoktól. A Földön viszonossági törvény van, amit adsz, azt előbb-utóbb vissza kapod. Ilyenkor beengeded az ellenséget az életedbe, hogy garázdálkodjon. A lopás, átkot közvetít.
Isten nem ver senkit, hanem azt mondja, ha lopsz, akkor ez lesz a következménye, egyszer elmondta az elején, aztán elment a Földről. Mindenki magát hozza nehéz helyzetbe, átok alá, esetleg még az utódoknak is jut belőle mint generációs átok. Ez kb. olyan, minthogy valaki ellopott egy hordó urániumot, és azt ellophatod-e.
Persze, ellophatod, de attól az még sugároz. Valami ilyesmi.
Szervusz!
A lopas minden korulmenyek kozott lopas. Ha te elveszed egy olyan szemelytol aki lopott, az ellopott dolgot, akkor te is ugyan olyan tolvajja valsz. Nem azt kell nezni, hogy O tolvaj modjara szerzett meg valamit. Nekem magamnak nem kell lealacsonyodnom, hogy en is olyanna valjak mint O. Meg akkor sem, ha en ezt a dolgot jora forditanam, azaz jo cel erdekeben hasznositanam.
Udv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!