Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A néhai vizipipázás bűn?

A néhai vizipipázás bűn?

Figyelt kérdés
nem rendszeresen, csak néha. nem dohányzom
2013. okt. 7. 22:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
halálos
2013. okt. 7. 23:22
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem, ha nem vagy függő. És persze ha nem füvet raksz bele. Azért ne vidd túlzásba, rá ne szokj.:)
2013. okt. 7. 23:23
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

Ugye akkor néha ölhetek embert? Nem mindíg, csak ritkán, mikor valakinek nagyon nem tetszik a képe, vagy nagyon sok pénze van?

A bűn, a bűnre hajlandó természet miatt van!

Ha nem születsz újjá, semmiképpen nem mehetsz be a mennybe, ezt Jézus mondta Nikodémusnak. A régi természet halálra van ítélve. Ha ezzel élsz, és ragaszkodsz hozzá, elveszíted az életedet, ha leteszed az Úrért, akkor megnyered az Életet. Ha nem érdekel Isten annyira, hogy keresd, kövsd, akkor füvet is rakhatsz bele, ha igen, akkor mindent megbocsájt, de el kell hagyni a bűnöket. Ez egy folyamat, és nem saját erő kell hozá elsősorban, hanem kegyelem. De azt meg kérni kell. Alázatos követés.

2013. okt. 8. 11:56
 4/13 anonim ***** válasza:

Azért azt ne hasonlítsuk az emberöléshez. Senkinek nem okoz kárt vele, és még csak valamiféle Isteni vagy Természeti törvényt sem szeg meg vele.

Nem, nem bűn.

Gandalf is szeretett pipázni :DDD

2013. okt. 8. 15:32
 5/13 anonim ***** válasza:
Az irónia azért túlzás, hogy érthetőbb legyen! Rávilágítottam utána a lényegre, hogy nem a bűn maga az ok, az csak okozat, bármi is legyen. A bűnös természet a lényeg. Ha meg Istent keresi, akkor ki fogja nőni ezeket. ha felszínesen, akkor meg mindegy.
2013. okt. 9. 13:07
 6/13 anonim ***** válasza:
Kedves 4-es! Kicsit reagálnék arra, hogy senkinek sem ártasz vele.Ha már a testednek ártasz, már az is bűn Isten szemében.És most ne jöjjön senki se azzal, hogy a vízipipázás nem káros, ha csak gyümölcs teát, meg ilyeneket rak bele. Hogyne lenne az, csak máshogy, mint a cigaretta. A füstben sok szénmonoxid termelődik és azt letüdőzve a véráramba kerülve okozhat leukémiát. Az is egy rák fajta, nem?! Nem a nikotintól és a kátránytól leszel rákos, hanem a szénmonoxidtól.Arról nem beszélve, hogy ha bekövetkezik, akkor másoknak is(szeretteid) fájdalmat okozol, nem egy esetben az életüket is tönkre teheted.Isten színe előtt pedig ezzel szembe kel nézni.Nem is olyan magánügy ez a dohányzás.
2013. okt. 9. 21:21
 7/13 anonim ***** válasza:

Akkor mondjál nekem egy a modern korban egy olyan "mindennapi" dolgot, amit az ember bevisz a szervezetébe és nem káros...

Oké, tehát a mérgező gázokkal megtelt levegőt kihúzhatjuk, a szintetikus anyagokkal teletömött ételeket és italokat is. Hmm mi van még... Esetleg a vegyszeres, vitaminhiányos zöldségek és gyümölcsök?

Aztán mondj nekem egyetlen embert, akinek nincsen egyetlen rossz szokása sem!

2013. okt. 10. 06:57
 8/13 A kérdező kommentje:
havi 1x beleszívok abba a vizipipába...nem dohányzok, és nem is iszok. nem füvet teszek bele hanem ugye ami a vizipipához kell.
2013. okt. 10. 13:45
 9/13 anonim ***** válasza:
7-es! Pont ez az, hogy ha a mai világban olyan sok a kikerülhetetlen mérgező anyag, akkor minek tetőzni?
2013. okt. 10. 15:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Pont nem ez az. Én arra akartam kilyukadni, hogy amikor ennyi mérgező dolog van, akkor ez a kis(tényleg elenyésző) füst már semmit nem számít.

Szóval azért gondolkozz el ezen kicsit jobban...

Szerinted az is bűn, ha valaki bizonyos ünnepeken vagy eseményeken megiszik egy kis pálinkát,bort,sört vagy bármi mást?

Hát lehet hogy elvakult vagy, de én arra tippelek hogy szerinted sem bűn.

Most ez is ugyanaz, csak épp egy kis vízipipa füst.

És jó lenne ha az előző hozzászólásom 2. felét is figyelembe vennéd, mert szerintem tagadhatatlan hogy mindenkinek van legalább 1 "rossz" szokása.

És most emiatt bárkit bűnösnek kész őrület.

És ezalatt nem szörnyű dolgokra kell gondolni.

Én pl elmondom, rossz szokásom hogy bármennyire is undorom az alkoholtól, évente egyszer bekattanok, és egyedül otthon abszolút nyugalomban részegre iszom magam, bekapcsolok magamnak jó zenéket, meg csinálom ami épp jólesik, aztán valahol, ahol épp sikerül elalszok. Felkelek reggel és megy tovább az élet, és jobban érzem magam. Nekem ennyi kell. Nem lettem se rosszabb, se jobb. Aztán ítélkezzen felettem meg a kérdező felett az, aki soha semmi "rosszat" nem csinált.

Várom a jelentkezőket...

2013. okt. 10. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!