Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A fiam papi főiskolába szeretn...

Zsuzsamami kérdése:

A fiam papi főiskolába szeretne menni csak nem tudjuk hogy emelt szintűérettségi kell vagy jó a sima is?

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 14:13
 1/7 anonim ***** válasza:

én is ilyen Főiskolára megyek és ott megkövetelik az 1 emeltet valamiből.

Én irodalomból emeltezek!

2013. szept. 30. 14:34
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem érettségi kell oda, hanem sajnos vazelin!

[link]

Ezt itt feltétlen olvassa el, az elsőt legalább!!!!!!!!

[link]

[link]

2013. szept. 30. 17:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Kedves második, a Hetek Katolikus Egyházról szóló cikkeit egy erőteljes szűrőn engedd át...! Nem olvastam el, amiket belinkeltél, de tőlük sok olyat olvastam már, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal. Értem én, hogy valaki katolikus-ellenes, de legalább nézzen utána, mit ír le...

(Ha valami mégis valós benne, az tuti, hogy úgy van megfogalmazva, hogy nehogy a valódi szándékát, szerepét lásd, hanem valami jó kis szaftos botrányszagot érezz... ) A Hetek egy egyházról fog szépeket írni: a HIT Gyülekezetéről. (Ja bocs, a zsidókról se fog csúnyát írni, ez igaz. Meg esetleg még előfordulhat, hogy másról is szépet ír, ha azzal kellőképpen katolikus-ellenes hangulatot tud kelteni)

2013. szept. 30. 18:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Ráadásul a kérdező fia egyáltalán nem biztos, hogy katolikus. Ennyi információból bármi lehet....
2013. szept. 30. 18:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Ilyen véleményt akkor írj, ha elolvastad, és meggondoltad a tartalmát.

Nem a gyülekezet katolikus ellenes, hanem a katolicizmus sok mindenben bibliaellenes.

Ha kicsit is a szűrődet átvizsgálnád, (ami szerintem nem szűrő. hanem vak előítélet) észrevennéd, hogy sok dolog világi szemmel is egészségtelen dolog (pl a linkelt cikkek tartalma, nemhogy igei szemmel.)

A gyülekezet mindent a bibliai szemlélettel szemlél, néha lehet kicsit sarkosan, de van pl. amit én is sarkosnak ítéltem, aztán évek után beláttam, igazuk volt abban. Van amiben pl nekem is kicsit más a véleményem, de ezek nem sarkalatos kérdések. Van pár dolog, ami szerintem is túllihegett, van olyan, ami kevésbé hangsúlyos, mint kéne.

Nekem az ítéleteim nem előítéletek, hanem összehasonlítottam azokat én is az igével. Nem így, mint te. A katolicizmus, valamint igeellenes hagyományainak származásáról, bejöveteléről a szokásrendszerükbe igen terjedelmes irodalma van. Nem véletlen a sok vallási felekezet, akik kiváltak, és papi kasztrendszer "közvetítése nélkül" élik meg hitüket. Ilyen feladat az ószövetségben volt, sehol az újszövetségben sem.

Semmiféle kérést nem adott Jézus semmiféle csoportnak, hogy feleség nélkül éljenek. Egy pásztori, sőt presbiteri, azaz szellemi feladatot ellátó személynek egyik alapkövetelménye az ige szerint, pont, hogy a családját jól igazgassa, gyerekeit jól nevelje, mert akkor Isten rábízhat más embereket is.

Épp ezért felesleges, sőt, igen káros, bármiféle iskolába iratkoznia valakinek, hogy olyan követelményeknek feleljen meg, amit Isten sohasem kért, olyan "kasztrendszerhez" tartozzon, amit Jézus sohasem hozott létre, és olyan liturgiákat tanuljon be, ami az embereknek a hit helyett hamis mankókat adjon.

Üdvösség személyes hit által van.

Ha valaki megismeri, befogadja Jézust, újjászületik, megtérés, alámerítkezés álltal, valamint betöltekezik szent Szellemmel, ami nélkül maga Jézus sem kezdte meg a szolgálatát, és a tanítványait, apostolait sem engedte az igazi szolgálatra neki, pünkösd előtt, akkor ezek nélkül, bárki bármit tesz, magát, és embertársait is becsapja, hazuggá lesz, hazuggá teszi Istent, és embertársait félrevezeti.

A hazugság atyja pedig a sátán.

Ennyi.

Az ember pedig maga dönti el, hogy kinek hisz. Neki, vagy Isten igéjében világosan leírt dolgoknak.

A linkelt dolgok is világos valóságok, és ebből is látszik, hogy a magaválasztotta istentiszteletek, magaválasztotta önelhívások, önbecsapások, Jézus által sohasem kért dolgoknak milyen súlyos erkölcsi következményei vannak MA MAGYARORSZÁGON A VALÓSÁGBAN.

Ha valaki a valóágot sem akarja látni, akkor vak, nem tudja honnan jön, hová megy, és megbotlik, tőrbe, csapdába esik. Ha meg erre még kevély is, akkor Isten igen csak nem tud segíteni sem, akárhogy is akar.

2013. okt. 2. 17:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Az utolsó offoló hozzászólásom: senki nem véleményezte a HIT gyülekezetét...

Ugyanakkor amire hivatkozol, vagyis az említett cikkek tartalmára, na én pont azokra mondtam, hogy nem igazak, a katolikus egyház tanításáról egyetlen szót sem ejtettem, a cikkek sem arról szólnak...

De sebaj, elmondhattad, amit akartál, ha eddig nem lettünk volna vele tisztában, most már tudjuk, melyik egyházhoz tartozol, köszönjük. :)

2013. okt. 3. 14:51
 7/7 anonim ***** válasza:

,,A katolicizmus bibliaellenes?" - na ezért gyííííkóóóni tudok :D

És a Hit Gyüli?

Pff, hogy ezek mindenhol ott vannak...! -,-

2013. okt. 3. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!