Miért vannak sokszor az angyalok gyermekként vagy feminin férfiként ábrázolva? (szobrászat-festészet)
teológiailag: nemek FELETTI androgün állapotúak.
A képzőművészet alkotásai képek, nem azok, amik, hanem valaminek a képei. Koronként változnak. A puttók pl a reneszánsztól lettek: pufók gyerekalakok szárnyakkla - a telológiai értelmezéshez nem sok köze. Nem csillogó-flitteres cuki kölykökről van szó
Nem feminin-férfi ábrázolás, szerintem, hogy a viharba nézne ki egy falubikája vagy tetováljálpityu horgot a mellemre típus androgün angyalként.
Áttérve a képzőművészetről a költészetre, szerintem Rilke áll a legközelebb az angyal leírásával a szellemi tartalmához, talán a Duinói Elégiákban (amit vallomása szerint egy angyal diktált neki, így fogalmazta meg az ihlet állapotát):
"Iszonyu minden angyal."
El1ző válasza kimerítő és jó.
A szomszéd falu templomát egy amatőr festő "freskózta" a háború után (nem tellett jobbra), nemrég fastették átt mert "kan angyalairól" volt híres a falu a környéken ☺. (a festő félkegyelmű öccse volt a model angyalnak ördögnek egyaránt ☻)
Az angyaloknak van nemük!
Méghozzá, amelyik egyáltalán a Földre jön, azok többsége férfi. Ők a vállalkozóbbak ott is, ugyebár...
Viszonylag újabb irányzat, hogy nőként ábrázolják őket, bár persze ki tudja, hogy a mennyekben milyen az arány...
#5 androgün -nemek feletti - ha megtestesül,vagyis inkarnálódik, hogy megjelenjen, akkor férfi. A tollas-csilli-flitteres netes és vásári giccses festményeken "angyalkalányai" a végtelenségig giccsesek, a materialisták képzelgései, semmi közük az angyalokhoz. Az angyalok a szellemi hierarchiában felettünk állnak. Az "őrangyal" : a genius a felettem állható LEHETŐSÉG - az az ember, aki eléri: az géniusz = zseni. Mert ez nem egyszerű, hatalmas belső harccal jár, sok önlegyőzéssel, ezért "iszonyatos"(2)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!