Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók miért ölették meg...

A zsidók miért ölették meg Jézust, miért nem hisznek benne pont csak épp ők nem?

Figyelt kérdés

Arra tudok gondolni hogy mivel megfedte a papokat jogosan, ezért azok veszélyként tekintettek rá.

Vagy esetleg mert féltették a kollektív kiválasztottságukat, amit az újszövetség eltörölt?

Pont a büszke zsidók nem éltek avval a lehetőséggel hogy közéjük született meg a megváltó?

Őket ismerve teljesen logikus lenne azt állítaniuk hogy Isten fia is zsidónak született, így ők a kiválasztottak az Isten szemében, vagyis felsőbbrendűek.

Még a próféciájukba is teljesen beleillett volna.

Ehelyett mégsem? Pedig jó kis biznisz lehetett volna ez nekik ha elismerik, és mondjuk átköltik a mondanivalóját egy kicsit úgy hogy hasznuk legyen belőle.

Ehelyett hagyták ezt a világra szóló óriási lehetőséget elúszni? Ha akárki más a világon tud hinni Jézusban, akkor arra gondolok hogy a zsidók csak dacból nem.

2013. szept. 25. 22:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
"Jézus nem ártott senkinek, nem veszélyeztetett senkit." Ám a követöi!!!!
2013. szept. 26. 14:16
 12/18 anonim ***** válasza:
49%
Mert a zsidók messiása, akit a zsidók még várnak zsidó világuralmat ígér nekik, hogy uralkodhatnak a többi nép fölött. Ezt most nem én mondtam, hanem nem egy rabbi, és a Talmud is. Persze ha jobban belegondolunk teljesen abnormális elmélet ez, hogy uralkodjanak a többi nép fölött, már csak azért is mert semmi joguk hozzá.
2013. szept. 26. 16:28
 13/18 A kérdező kommentje:
Ehhez hasonlót fogalmaztam meg mint az előttem szóló kérdésekben és válaszokban is, meg ide is megakartam ugyanezt írni, csak engem szokás szerint kimoderáltak.
2013. szept. 26. 18:37
 14/18 anonim ***** válasza:

A zsidók között is akadtak, akik hittek neki, és követték őt.

Názáretben hittek a legkevésbé neki.

2013. szept. 26. 20:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Hogy beteljesedjen a jövendölés :)
2013. szept. 28. 10:16
 16/18 anonim válasza:

A keresztény vallások mára nagyon sokat ferdítettek Jézus tanításain (is) a hatalomgyakorlás céljából. Engedjétek meg, hogy vallástól függetlenül válaszoljak.

Jézus tulajdonképpen egyfajta "szellemi tanító" volt, egy bölcs és jóindulatú fiatalember, aki felnyitotta az emberek szemét. Sokan követték, a gyerekek is szerették.

És ha valahol van egy vezető hatalom, annak nem érdeke, hogy az embereknek felnyíljon a szemük! És ezért van az, hogy a világ legnagyobb hatású vallási vezetőit megölték.

Jézust is megölték, ugyanúgy, ahogy Mohamedet és Buddhát is.

Bizony, amióta az ember elszaporodott a világon, mennek a mocskos hatalmi játszmák.

2013. szept. 29. 23:46
 17/18 anonim ***** válasza:
Ajánlanám néhányotoknak, hogy kicsit nézzenek utána az iszlámnak. Egyrészt Mohamedet nem ölték meg, természetes halált halt. Másrészt az iszlám elismeri Jézust próféta ként, csakúgy, mint Mohamedet A kereszténység is elismeri Noét, pedig ő Jézus előtt élt és valószínűleg nem lehetett keresztény. A kereszténység után, (az iszlámon kivételével) meg már nem is születtek új vallások, maximum vallásirányzatok. A felszabadítás, megváltás, pedig azé, akik ezt el is fogadják. A rómaiak, és a vallási vezetők, persze, hogy a státuszukat féltették, és ezért igyekeztek a próféta és az ő követői ellen uszítani az embereket. Véleményem szerint a kereszténység eltörölte volna a zsidóságot, ha ők nem élvezhették volna a rómaiak támogatását, - mondván az ellenségem ellensége a barátom - , mint ahogy minden más vallás megsemmisíti a meghódított területein, az addig ott uralkodó vallást. Mondjuk ez meg is látszott a kora-keresztény világ zsidóságán. A rejtőzködés, beolvadás, titokzatosság... Nem véletlen alakultak ki róluk hiedelmek. Na mindegy. A próféták mindig rossz helyre születnek, és kész.
2013. szept. 30. 00:38
 18/18 A kérdező kommentje:
Tudtommal Buddhát sem ölték meg, felemelkedett egy fa alatt ülve.
2013. szept. 30. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!