Nem szeretnék tiszteletlen lenni, de miért pont egy 76 éves embert választottak pápának? 10 éven belül újra választhatnak, vagy éppen ez volt a szándék?
Fő a változatosság. :)
Nem tudom, de nekem szimpatikus így első benyomásra. Korához képest jól tartja magát.
Szerintem jól tartja magát.
Amúgy az a lényeg, hogy a személye alkalmas legyen.
Ha 10 évig pápa valaki, az amúgy nem olyan rossz idő, csomószor volt már kevesebb is.
Nagyon sok szempontot kellett figyelembe venni a pápaválasztásnál, különösen ebben a történelmi pillanatban, és szerintem az ő nézetei, ill. személyisége tűnt a legalkalmasabbnak erre a roppant feladatra. A rá váró nehéz feladatok és kihívások hatékony kezelési képességének reménye mellett a kora elég jelentéktelen helyre került a prioritási sorrendben. Sokkal többet ér az, hogy ha 4-5 év alatt rendbeteszi a Kúriát meg a Vatikáni Bankot és az új evangelizációnak igazi lendületet ad, segít visszatalálni az evangéliumi gyökerekhez és előmozdítja a társadalmi igazságosságot, mint ha egy 60 éves és 20 évig szolgálatban lévő, de tehetetlen ember került volna a pápai székbe. (De azért csak várjuk ki a végét!)
De amúgy szerintem nagyon jó erőben van, és egy 10 éves pontifikátus amúgy sem lenne az átlag alatt. Benedek pápa sokkal erőtlenebbnek tűnt már a megválasztásakor is (pedig még egy évvel sem volt idősebb, mint ő most), és mégis bírta majdnem 8 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!