Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem konfirmálok le, milyen...

Ha nem konfirmálok le, milyen (komoly) következményei lesznek? ^. ^ 13/L

Figyelt kérdés
2009. nov. 6. 18:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én 15 évesen konfirmáltam, nem kényszerített rá senki, de előtte való években önként jártam hittanra, főleg mert nagyon szerettem Kati nénit, a lelkésznőt, nagyon aranyos volt. A konfirmációval nagyon nagy örömet szereztem vele drága, imádott nagyszüleimnek, már csak ezért is megérte. Előtte pár hónapig hittanhoz hasonló felkészítőre kellett járni, a lelkész és a lelkésznő jó fejek voltak, igyekeztek figyelembe venni a korosztályunkat és a világot, amiben élünk, úgyhogy érdekesek voltak ezek az alkalmak. Pár évvel később elvesztettem a hitemet, - amit véresen komolyan igazából csak gyerekkoromban vettem - ma már szabadgondolkodónak vallom magam, de a kereszténységből is érdemes átvenni dolgokat. Szóval egyáltalán nem bántam meg, hogy konfirmáltam, és amikor egy túlbuzgó új lelkész (akivel aztán összebarátkoztunk) ki akart írni a református egyházból, mert nem járok templomba, megkértem, hogy ne tegye, mert tisztelem családunk hagyományait.
2009. nov. 7. 12:59
 12/15 anonim ***** válasza:
maximum hogy neheztelnek a szüleid / hittantanár / stb.
2009. nov. 8. 18:13
 13/15 anonim ***** válasza:
Eljön érted a patásördög, és jól... ja, csak 13 vagy? Akkor még vár pár évet, és csak utána jön. :)
2009. nov. 13. 12:16
 14/15 anonim válasza:
elvisz a rendőrség :D
2010. ápr. 5. 18:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem lehetsz keresztanya sem.. De nem az én bajom..

(pff)

2010. okt. 13. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!