A Jehova Tanui szerint nincs lélek?
,,És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából,és lehellett vala az ő orrába életnek leheletét. Így lőn az ember élő LÉLEKKÉ.,,(1Móz.2,7)
A Jehova tanui szerint a halál bekövetkeztével mindennek vége egész az itélet napig. De mi történik ez ,,idő,, alatt a lélekkel? Szabadságot vesz ki, vagy kipiheni az élet fáradalmait? Hisz ÉLŐ LÉLEKRŐL beszél a Biblia. És bevallom én még halott lélekről nem hallottam.
Szervusz
"De mi történik ez ,,idő,, alatt a lélekkel? "
Kérdésedre a válasz:
Ezékiel 18:4
Íme, minden lélek az enyém. Ahogy az apa lelke, úgy a fiú lelke is az enyém. Amely lélek vétkezik, az hal meg.
és:
20 vers:"Amely lélek vétkezik, az hal meg. A fiú semmit sem fog hordozni az apja vétke miatt, és az apa sem fog semmit hordozni a fiú vétke miatt. Az igazságosnak igazságossága önmagán lesz, és a gonosznak gonoszsága is önmagán lesz."
Üdvözlettel: Zita
Köszi a válaszokat!
Nem tudom mi vár a hálál után,de remélem,hogy nem az amit A J.T-k jósolnak.
Szia
"Amit Kzita bemásolt annak az az értelme, hogy a bűnös nem fog újjá születni."
Sajnálom, hogy ezt te így értelmezed. De a tied is egy nézőpont. Amit bemásoltam, a Bibliából másoltam be, nem a saját véleményemet. Velem lehet vitatkozni, Istennel veszélyes.
A halállal egyébként nincsen mindennek vége. Krisztus éppen azért halt meg, hogy reménységünk legyen egy jobb, fájdalom mentes, halál nélküli életre. Most ismét bemásolok ezzel kapcsolatban egy-két bibliai részt, kérlek ne rám haragudjál érte, hiszen én csak bemásolom, nem az én elképzelésem, vagy szavaim:
Cselekedetek 24,15 "és reménykedem az Istenben — e reménységet ezek az emberek is táplálják magukban —, hogy lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak."
Bár ezeket a szavakat Pál apostol mondta, nem hittek neki, meg akarták ölni ezért:
Cselekedetek 23,6 "Mikor aztán Pál észrevette, hogy az egyik felük szadduceus, a másik meg farizeus, felkiáltott a szanhedrin előtt: „Férfiak, testvérek, én farizeus vagyok, farizeusok fia. A halottak feltámadásának reménysége miatt ítéltetem meg.”"
János 5,28,29 "28 Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, az élet feltámadására, akik hitvány dolgokat cselekedtek, az ítélet feltámadására."
és még
1Kor.15,3-8 " Mert azt adtam tovább nektek az első dolgok között, amit én is kaptam, hogy Krisztus meghalt a bűneinkért az Írások szerint, és hogy eltemették, igen, hogy feltámadt a harmadik napon az Írások szerint, és hogy megjelent Kéfásnak, aztán a tizenkettőnek. Azután megjelent több mint ötszáz testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben mindmostanáig megmaradtak, de némelyek halálalvásba merültek. Azután megjelent Jakabnak, aztán az összes apostolnak; mindenki közül utolsónak pedig, mint egy koraszülöttnek, megjelent nekem is."
1Kor. 15,12-19 "Ha pedig Krisztusról azt prédikálják, hogy feltámadt a halottak közül, hogyan van az, hogy némelyek köztetek azt mondják, nincs feltámadásuk a halottaknak? Ha csakugyan nincs feltámadásuk a halottaknak, akkor Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor bizony hiábavaló a prédikálásunk, és hiábavaló a hitünk. Sőt, az Isten hamis tanúinak is találtatunk, mert az Isten ellen tanúskodtunk, hogy feltámasztotta a Krisztust, akit nem is támasztott fel, ha valóban nem támadnak fel a halottak. Mert ha a halottak nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel. Továbbá, ha Krisztus nem támadt fel, hasztalan a ti hitetek; még bűneitekben vagytok. Valójában azok is elvesztek, akik Krisztussal egységben merültek halálalvásba. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, mi vagyunk a legszánalomraméltóbbak minden ember között."
Ezek a szavak reményt és célt adhatnak minden ember életének, aki hitet gyakorol benne.
Te nem így érzed?
Üdvözlettel: Zita
Zitus , egy kérdés :Az ember,test lélek és szellem egysége.ha meghalsz mi lessz a lelkeddel?testeddel? szellemedel?
Remélem érted ,mire gondolok.
Erre én is kíváncsi vagyok!
:)
Kedves Kérdező!
Sajnos, CSAKNEM minden vallás azt tanítja, hogy az embernek halhatatlan lelke van. Az 1Mózes 2:7 ezt mondja: „És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.” A beszámoló nem mondja, hogy Isten halhatatlan lelket plántált az emberbe. Azt mondja, hogy amikor Isten ereje energiával töltötte meg Ádám testét, az „élő lélekké lett”. Tehát maga az ember a lélek. Nem mondhatjuk, hogy lelke van.
Kedves 9 es tanú!
Már az elején csődöt mond az elméleted vagy a hitvallásod,van lelked csak te eldobod magadtól.
"A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten LELKE lebeg vala a vizek felett."(1Móz.1,2)
Nem azt mondja,hogy az Isten maga lebegett a vizek felett hanem azt,hogy az Isten LELKE lebegett a vizek felett.
"Csak vigyázz magadra, és őrizd jól a te LELKEDET, hogy el ne felejtkezzél azokról, a melyeket láttak a te szemeid, és hogy el ne távozzanak a te szívedtől teljes életedben, hanem ismertesd meg azokat a te fiaiddal és fiaidnak fiaival."(5Móz.4,9)
Hogy lehet ekkora marhaságot írni! :) méghogy lélek!
"Most pedig, óh Izráel! mit kíván az Úr, a te Istened tőled? Csak azt, hogy féljed az Urat, a te Istenedet; hogy minden ő utain járj, és szeresd őt, és tiszteljed az Urat, a te Istenedet teljes SZÍVEDBŐL, és teljes LELKEDBŐL,"
Vajon itt miért említi egyszerre a testet(szív) és a lelket egy azon értelmezésben,egy azon igében? Tényleg nem létezik lélek?
"És ráborult háromszor a gyermekre, és felkiáltott az Úrhoz, mondván: Én Uram, Istenem, térítsd vissza e gyermek LELKÉT ő belé!"(1Kir.17,21)
Tényleg nincs lélek? És ha nincs lelke az embernek akkor a Biblia hazudik.
" SZÍVEM utánad vágyott éjszaka, az én LELKEM is BENSŐMBEN Téged keresett, mivel ha ítéleteid [megjelennek] a földön, igazságot tanulnak a földnek lakosai."(Ézsa.26,9)
Én nagyon kedvelem Ézsaiást mert nagyon pontos szókimondó.
Dicsőség az Úrnak!
"Keressétek meg majd az Úr KÖNYVÉBEN, és olvassátok: ezeknek egy hijjok sem lesz, egyik a másiktól el nem marad; mert az Ő szája parancsolta, és az Ő lelke gyűjté össze őket!"(Ézsa.34,16)
De igaz beszéd! Nem meg mondtam?
Ami ide le van írva az úgy is van!
A lélek halhatatlan!
"És adok nékik egy szívet, és ÚJ LELKET adok belétek, és eltávolítom a kőszívet az ő testökből, és adok nékik HUSSZÍVET"(Ezék.11,19)
Magyarázd meg nekem ezt légyszíves,mert ha rád hallgatok akkor nem értem.
"És ne féljetek azoktól, a kik a TESTET ölik meg, a LELKET PEDIG MEG NEM ÖLHETIK; hanem attól féljetek inkább, a ki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában."(Mát.10,28)
Új testamentum.
Hogy is van ez? A lélek halhatatlan!
"Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből."(Mát.22,37)
Erre csak azt tudom mondani,hogy itt is egy emberi lényről van szó alaptémaként,és mégis három osztja.
Miért? Véletlen?
Kétlem!
"A tisztátalan lelkek is, mikor meglátták vala őt, leborulának előtte, és kiáltának, mondván: Te vagy az Istennek a Fia."(Márk 3,11)
Ez hogyan lehetséges? Elmagyaráznád?
Azok akiről beszél,lelkek! Ők is Isten teremtményei!
Hogyan lehetséges ha egyszer nem létezik lélek?
Csak a gonosznak van lelke?
A jónak meg az embernek nincs?
Ne kacagtasd magad kérlek!
"És VISSZATÉRE annak LELKE, és azonnal fölkele; és [ő] parancsolá, hogy adjanak néki enni."(Luk.8,55)
Nem más lélek,hanem a saját lelke.
"Megrémülvén pedig és félvén, azt hivék, hogy valami LELKET látnak."(Luk.24,37)
Hogy lehetséges ha egyszer nincs lélek?
Miért gondolták ők azt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!