Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A budhizmusban hogy van a chi?

A budhizmusban hogy van a chi?

Figyelt kérdés
Tudjátok, van a budhizmusban a chi az energia. És azt mondják a shaolin harcosok, hogy összegyüjtik a chi-t és összpontosítják valamelyik testrészen. (azt hiszem így mondják) És ettől tudnak erőset rugni, ütni, törni. Ismerösöm azt mondja, nincs semmiféle chi, csak annyira elhiszik ezt az egészet, hogy elhitetik az agyukkal, felerösödnek, és eltudnak törni dolgokat...stb. Ez tényleg így müködne? Valahogy nem hiszem el. Akkor ezekszerint, ha énis elhihetem magammal, akkor énis tudnék erős lenni?
2009. nov. 3. 19:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy belső rejtett energia tartalék mindenkiben van. Csak egy példa: véletlenül hozzáérsz egy tűz forró kályhához,vagy bármi máshoz-és azon nyomban- a másodperc tört része alatt reflexből "magadhoz" húzod a kezed, és ezt még akkor is megteszed ha esetleg nagyon kimerült vagy. Természetesen itt elsősorban a reflex miatt történik ez a cselekedet, azonban a rejtett energiánk segítségével tudjuk olyan gyorsan elhúzni a kezünket a forró tárgyról. Remélem így érthető...

A kí energia is valami hasonló lehet, persze annak semmi köze a reflexekhez. Az egész csak gyakorlás kérdése..

2009. nov. 3. 19:58
 2/4 anonim ***** válasza:
64%
Akik nem értik, leszólják. De a keletiek évezredek óta ismerik és használják. Nem is értem, hogy meri a kultúrált európai ember egyszerüen nem létező dolognak nevezni. De aki tudja mi az a ki vagy chi, azt nem érdekli a tudatlanok véleménye. Én még csak most tanulom ezt, "Tai Chi-t tanulok, nem tudok írni mást, de van ilyen, és én tisztelem.
2009. nov. 3. 22:42
 3/4 anonim ***** válasza:
93%

Működik, tapasztaltam. Tudom javasolni ezügyben elolvasásra

Giuseppe Ruglioni: Ki Aikido

c. könyvét (magyarul is magvan). Abban képekkel is illusztrálva van pár dolog, és több ilyen "ki" (kínaiul "chi") technika van leírva, illetve az, hogy hogyan lehet elsajátítani azt, stb.

Érdemes kipróbálni, mert tényleg működőképes dolog. Persze nem egyszerű, mondanom sem kell.

2009. nov. 5. 17:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy tévedek, de a qi (így írják rendesen) nem a taoizmusból való?
2009. nov. 12. 22:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!