Szerintetek mennyire vagyunk megértőek, segítőkészek egy beteg családtagunkhoz?
Olyan betegre gondolok, aki évekig gondozásra, törődésre, ápolásra szorul.
Keresztény közösségben(családokban) élünk. Ezen a területen mennyire működik szerintetek a keresztényi szeretet?
Komoly vélemények érdekelnek. Akiket zavar a kérdés, kérem ne írjanak. Köszönöm.
Ez minden embernek kötelessége, de egy kereszténynek alap.
Igaz, sokan nem törődnek a beteg családtagjukkal.
Szia!
Aki az Istennel közösségben képes az önzetlen szeretetre annak ez természetes.
Akinek nincs az Istennel élő közössége, és önző életet él, annak pedig lehetetlen.
Köztük vannak a vergődők, akiknek a lelkiismeretük jelzi, hogy ez lenne a helyes magatartás, de az óemberük önzésre biztatja őket. Sajnos tapasztalataim szerint ők vannak a legtöbben.
Akik az első csoportba tartoznak, azoknak kötelessége segíteni a másik két csoportot példaadással és meggyőzéssel abban, hogy a helyes magatartást válasszák.
Üdv. Péter
Köszönöm a válaszokat
De nem az a kérdés, hogyan kellene, miért kellene,
"mennyire vagyunk" megértőek, segítőkészek? Rengeteg embert érint a kérdés.
Ha ennyire nincsen(kevés) a válasz, ez azt jelenti ennyi a segítőkészségünk, együttérzésünk, megértésünk??
A családom és én megértőek vagyunk az említett helyzetben, és a keresztény ismerőseim többsége is. Másokról nem tudok nyilatkozni, mivelhogy nem ismerem őket.
Szerintem azért kevés a válasz, mert elég megfoghatatlan a kérdés. Az én válaszom is lefed max. 100 embert, ennyi alapján erős általánosítás lenne kijelentenem azt, hogy a keresztények minden megértőek és segítőkészek. Az általam ismertek azok, a többiekről meg lövésem sincs.
Amikor az kérdeztem: "mennyire vagyunk...", ez tényleg személyes tapasztalatokat, személyesen kivitelezett megértést sejtet...
Tehát nem általánosat.
De bár köszönöm mindenki válaszát, mégiscsak azt jelenti, hogy nagyon kevés ember tapasztalta meg azt, hogy "nagyobb boldogság adni, mint kapni"
A kérdés azért vetődött föl bennem, mert egy ismerősöm azt írta, miután beteg lett, már jó ideje, minden "barátja" elhagyta, és a legközelebbin kívül senki sem törődik vele. Pedig csak látogatásról, beszélgetésről, tehát ilyen fajta törődésről lenne szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!