Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért érzem ezt az Istennel,...

Miért érzem ezt az Istennel, a hittel, a kereséssel kapcsolatbna?

Figyelt kérdés

Szoktam foglalkozni a témával a magam puritán,tudatlan módján.

Jó lenne ha lenne hitem,de olyan önző okból,hogy az lelki megnyugvást hozna,elvileg kevesebb agódást,megnyugvást nem is tudom...

Valamit ami talán hiányzik az életemből.

Talán még szeretni is tudnám magam,vagy vinném valamire,vagy legalább a kudarcot jobban viselném.

De miért érzem úgy ,hogy ilesmit elöbb kahatok vagy kapnék ha Buddhista mag Hindu tanításokat követnék.

Valéamiért az van bennem,hogy Istentől ha kérnék akkor se kapnék ha lenne hitem.

Jó lehet,hogy másnak segít,de nekem miért segítene???

Nekem nem fog.Ráadásul még értéktelenbb és haszontalanabb is vagyok sokaokhoz képest.(Jó tudom Isten elött mindenki egyenlő)

De úgy érzem ezt is elöbb korrigálnák a keleti tanok.

MIért érzem azt,hogy aki felveszi a keresztet és követi Jézust annak "nem lesz olyan jó".-ezt agondolato még nem sikerült magamban kifejetni.Valószínű nem kellene idírnom.

Mióta kicsit is foglalkoztat a téma többet aggodalmaskodom,boldogabb nem lettem.

Több minderől veszem észre,hogy nem szabadna,hogy korlátozás alá esik az is az is. Nem érzem magam szabadabbnak,felszabadultabbnak.

Kétely,az van . Meg bizonytalanság.

Kap az ember visszajelzést,hogy meghallgattatott az imája?

Hogy jó úton jár Isten felé,hogy : Na igen,most már van hited gyermekem !

Miből veszik észre az emberek,hogy van hitük?

Valamiért úgy érzem,hogy nagyobb megynugvást hozhatnak,de legalábbis elöbb hozhatnak azok a keleti tanácsok,bölcseségek, mint ha Isten kérem, hogy adjon hitet.

Miért hiszem azt,hogy azokkal tudnék változtatni az életemen,de Isten nem változtatna rajta(m)?

2013. szept. 11. 18:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

„Melyik rését érdemes olvasni a Bibliának ha lelki fröccsre van szüksége valakinek?”

A lelki fröccs a következő:

Mát.

11,28 Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.

11,29 Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.

Tehát Jézus hívja a megfáradtakat, keresőket,stb. De van egy feltétel: AKKOR, és csak akkor lesz NYUGALOM, ha megtanulunk szelíd és alázatos szívűnek lenni.

Mit jelent ez? Hogy jóindulattal vagyunk az emberek felé. Lejjebb veszünk az arcunkból.

Jézus csak tudja mit beszél. Ha azt mondja akkor lesz nyugalom, ha szelídek és alázatos szívűek vagyunk, akkor az úgy is van. Nincs más út Istenhez, mint az alázatosság. A falba verhetjük a fejünket, akkor sincs!!

Ha kereső vagy és érdekel, szeretnél egy átfogó világképet kapni, tudok ajánlani egy pár olvasmányt. Ha ezeket végig gondolkodod, összehasonlítod, már egész otthon leszel ezen a téren.

Platón: Szókratész védőbeszéde (Európa diákkönyvtár)

Platón: Phaidón (Platón összes művei I., Európa Kiadó, 1984)

Platón: Gorgiasz (Platón összes művei I., Európa Kiadó, 1984)

Lao Ce: Tao Te King (Weöres Sándor ford., Tercium Kiadó, 1994)

Kulananda: Buddhizmus (Alexandra Kiadó, 1996)

Újszövetség/Zsoltárok könyve (Kálvin Kiadó, 2009)

Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó, 2010)

Albert Schweitzer: A keresztyénség és a világvallások

(in: Albert Schweitzer, a gondolkodó, Református Zsinati Iroda Sajtóosztálya, 1989)

Ursula Struppe: Bevezetés az Ószövetségbe (Jel Kiadó, 2003)

Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban (on-line)

2013. szept. 17. 19:04
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha lesz még kérdésed, szívesen válaszolok.
2013. szept. 17. 19:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Egyébként van folytatás is. Az első fázis a kereső fázis. A második, hogy megtalálod az igazságot.

Mát.

7,7 Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

7,8 Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.

Tisztességes kereső, miután rátalált az igazságra, meg kell hajoljon az előtt.

Ez után következik egy még izgalmasabb szakasz, az Istennel való „együttélés”, szövetség.

2013. szept. 17. 19:30
 14/16 anonim ***** válasza:

„MIért érzem azt,hogy aki felveszi a keresztet és követi Jézust annak "nem lesz olyan jó".-ezt agondolato még nem sikerült magamban kifejetni.”

Jól leírja a valóságot a következő gondolat:

„Az ember előtt ez a választás áll: vagy úgy fogja föl magát, mint aki szabad az egész világmindenségtől és csak Istentől függ; vagy pedig Istentől szabad, s ekkor a mindenkori körülmények rabjává válik.”

(Luigi Giussani: A kereszténység kihívásának eredete)

Ez kemény egyébként. Ha az utóbbit választod, akkor se lesz könnyű az életed! És sajnos, ha nincs szerencséd, csúnya megalkuvásokba, tragédiákba keveredhetsz.

Ha Istent választod, a gondviselésére számíthatsz.

Remélem, nem riasztottalak meg!!! Meg kell emészteni ezeket a dolgokat, fájdalmasak.

2013. szept. 17. 19:37
 15/16 feketepeter ***** válasza:
Ember, neked nem vallás kell, hanem barátok.
2013. szept. 18. 06:24
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat !

Az utolsónak is lehet igaza.

2013. szept. 24. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!