Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért érzem ezt az Istennel,...

Miért érzem ezt az Istennel, a hittel, a kereséssel kapcsolatbna?

Figyelt kérdés

Szoktam foglalkozni a témával a magam puritán,tudatlan módján.

Jó lenne ha lenne hitem,de olyan önző okból,hogy az lelki megnyugvást hozna,elvileg kevesebb agódást,megnyugvást nem is tudom...

Valamit ami talán hiányzik az életemből.

Talán még szeretni is tudnám magam,vagy vinném valamire,vagy legalább a kudarcot jobban viselném.

De miért érzem úgy ,hogy ilesmit elöbb kahatok vagy kapnék ha Buddhista mag Hindu tanításokat követnék.

Valéamiért az van bennem,hogy Istentől ha kérnék akkor se kapnék ha lenne hitem.

Jó lehet,hogy másnak segít,de nekem miért segítene???

Nekem nem fog.Ráadásul még értéktelenbb és haszontalanabb is vagyok sokaokhoz képest.(Jó tudom Isten elött mindenki egyenlő)

De úgy érzem ezt is elöbb korrigálnák a keleti tanok.

MIért érzem azt,hogy aki felveszi a keresztet és követi Jézust annak "nem lesz olyan jó".-ezt agondolato még nem sikerült magamban kifejetni.Valószínű nem kellene idírnom.

Mióta kicsit is foglalkoztat a téma többet aggodalmaskodom,boldogabb nem lettem.

Több minderől veszem észre,hogy nem szabadna,hogy korlátozás alá esik az is az is. Nem érzem magam szabadabbnak,felszabadultabbnak.

Kétely,az van . Meg bizonytalanság.

Kap az ember visszajelzést,hogy meghallgattatott az imája?

Hogy jó úton jár Isten felé,hogy : Na igen,most már van hited gyermekem !

Miből veszik észre az emberek,hogy van hitük?

Valamiért úgy érzem,hogy nagyobb megynugvást hozhatnak,de legalábbis elöbb hozhatnak azok a keleti tanácsok,bölcseségek, mint ha Isten kérem, hogy adjon hitet.

Miért hiszem azt,hogy azokkal tudnék változtatni az életemen,de Isten nem változtatna rajta(m)?

2013. szept. 11. 18:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szia. Megkérdezhetem, hány éves vagy? És olvastál-e valamit ezekben a témákban? Egyébként a Zsoltárok könyvét ajánlom –immár sokadszorra írom ezt – segít ráhangolódni Istenre. Egyben egy jó fokmérője a hitnek. Ha nagyon nem ízlik, amit ott olvasol, akkor még nem tértél meg, még nem alázatos a szíved. Ha megszereted, akkor az azt jelenti, hogy megismerted Istent.
2013. szept. 11. 19:07
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

"Jó lehet,hogy másnak segít,de nekem miért segítene???

Nekem nem fog.Ráadásul még értéktelenbb és haszontalanabb is vagyok sokaokhoz képest.(Jó tudom Isten elött mindenki egyenlő)"

Miből adódhat vajon nálad ez a bűntudattal,önváddal teli hozzáállás,ezen gondolkodtál már?

2013. szept. 11. 19:12
 3/16 anonim ***** válasza:

ez a Sátán egyik legtipikusabb és egyben legpitibb kísértése, rengeteg ember így van ezzel köztük én is.

úgyan így, csak vedd mellé a drogokat..de valahol mélyen belül érzem, hogy Isten lesz az utam végén, és legbelül erre vágyom, addig meg meg kell ismernem őt, hogy milyen Ő valójában, el kell fogadnom Őt úgy ahogy, vágynom kell rá, és akkor megérinthetem, akkor megismerhetem és megláthatom az igazságot, a szeretetet, a békét

és hát örök Életet is ígért Jézus + feláldozta magát értünk, azért kimondhatjuk, hogy szenvedett eleget, a bűnös emberekért nem az igazakért, Buddháról meg a Lámáról , stb. ezt nem igen mondhatjuk el,

tudod van a széles út, meg a keskeny út, egyiknek a végén ott van amit választottál. Isten v a halál(sátán ő is ott van bezony) A széles úton könnyebb járni, nem kell korlátok közé szorítanod magad, szabályokat betartani, kanyaroghatsz közbe, de a keskeny úton vannak szabályok, picit megszorít miközben mész előre, de azért teszi, hogy célba érj, hogy miközben hallod a másik útról a többi embert, ne rángathassanak át téged, mert az az út(a széles) bár nagyon kényelmes és sok mámorral teli, a végén elárulja titkát, hogy hazudtak neked, és hogy a másik végén van az igazság, a szabadulás, az öröm, a béke, az Isten.

Válassz hát.

2013. szept. 11. 23:46
 4/16 feketepeter ***** válasza:
100%
Szerintem ne törődj vele, hogy melyik vallás, hanem olvasd el mindegyikből, ami érdekel, és majd kialakul, melyik tetszik neked. Nem kell már azelőtt elkötelezned magad, mielőtt megismernéd őket. Sőt, elárulom, hogy keresztények is olvashatnak keleti bölcsességeket, ettől nem lesznek bűnösök; meg buddhisták is tanulmányozhatják a keresztény tanokat, nem kell érte fizetni. Szerintem ez amúgy kifejezetten ajánlott lenne, a vallási megbékélés miatt.
2013. szept. 12. 08:56
 5/16 anonim ***** válasza:
54%

"Szoktam foglalkozni a témával a magam puritán,tudatlan módján.

Jó lenne ha lenne hitem,de olyan önző okból,hogy az lelki megnyugvást hozna,elvileg kevesebb aggódást,megnyugvást nem is tudom...

Valamit ami talán hiányzik az életemből.

Talán még szeretni is tudnám magam,vagy vinném valamire,vagy legalább a kudarcot jobban viselném."

Ahogy elolvastam elszörnyedtem, hogy ilyen naiv emberek élnek a világon. Az írásod stílusából arra következtetek, hogy egy gyenge emberrel van dolgom, aki egy fantázia világba menekül az élet megpróbáltatásai elől. A hit amúgy sem tudás, hanem a tudás hiánya, melyet képzelgésekkel és egyéb önmegváltó badarságokkal pótolnak.

Mint mondtam, gyenge ember az ilyen.

2013. szept. 12. 10:46
 6/16 A kérdező kommentje:

arra következtetek, hogy egy gyenge emberrel van dolgom, aki egy fantázia világba menekül az élet megpróbáltatásai elől.

Ezzel fején találtad a szöget, de nagyon :-(

2013. szept. 12. 12:37
 7/16 anonim ***** válasza:

Először is férfi, vagy nő vagy?

Másodszor, miért akarsz bármiféle vallást is követni? Én úgy gondolom, hogy a hit az ember egyéni megnyilvánulása és ha normálisan viselkedsz, vagyis tudod, mivel érzed belül, tudod mi a rossz. Éld a mindennapjaidat és ne foglalkozz ilyenekkel. Én pl régen mindig néztem a horoszkópomat, meg istenekhez imádkoztam, de rájöttem, hogy ez badarság! Az életedet te formálod, a környezeted és persze a véletlen, amit szeretnek isteni közbeavatkozásnak venni.

2013. szept. 12. 12:44
 8/16 anonim ***** válasza:

„arra következtetek, hogy egy gyenge emberrel van dolgom, aki egy fantázia világba menekül az élet megpróbáltatásai elől.

Ezzel fején találtad a szöget, de nagyon :-(„

Szerintem nem baj, ha gyenge vagy, bizonyos emberek szemében.

Zsolt. 14,6

A szegénynek tanácsát kicsúfoljátok, mert az Úr az ő bizodalma.

Pál ezt mondja 2 Kor. 12,9-10

12,9 És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.

12,10 Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.

Jeremiás:

17,5 Ezt mondja az Úr: Átkozott az a férfi, a ki emberben bízik és testbe helyezi erejét, az Úrtól pedig eltávozott az ő szíve!

17,7 Áldott az a férfi, a ki az Úrban bízik, és a kinek bizodalma az Úr;

Ezek nem kitalációk, hanem egy létező valóság, csak van aki nem érti meg.

2013. szept. 12. 15:42
 9/16 anonim ***** válasza:

1 Ján.

5,4 Mert mindaz, a mi az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, a mely legyőzte a világot, a mi hitünk.

5,5 Ki az, a ki legyőzi a világot, ha nem az, a ki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!

Mindezt nem a saját kis légypiszok erőnkből és okosságunkból tudjuk véghezvinni, hanem kizárólag amiatt, mert megmaradunk a Jézusban való hitben.

2013. szept. 12. 15:48
 10/16 A kérdező kommentje:

Én is azok közé tartozom akik ezt még nem értik:

Zsolt. 14,6

A szegénynek tanácsát kicsúfoljátok, mert az Úr az ő bizodalma.

Pál ezt mondja 2 Kor. 12,9-10

12,9 És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.

12,10 Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.

Hogy is kell ezt érteni?

Melyik rését érdemes olvasni a Bibliának ha lelki fröccsre van szüksége valakinek?

esetleg némi önbizalomerősítésre. Bár nem tudom ilyesmi áll-e benne.

2013. szept. 17. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!