Ti elolvasátok az egész Bibiliát?
Szervusz
Szívmelengető olvasni,mennyi sokan olvassák a Bibliát. Ez azt jelenti, hogy kutatják Isten tanításait. Úgy van, ahogyan az egyik válaszoló is írta, hogy eleinte talán nem annyira érdekesnek tűnik, mert nem érthetjük meg azonnal az összefüggéseket.
Erről Pál ezt írta: „Mert bár az időt tekintve bizony tanítóknak kellene lennetek, ismét arra van szükségetek, hogy elölről tanítsa nektek valaki az Isten szent kijelentéseinek elemi dolgait; és olyanok lettetek, mint akiknek tejre van szükségük, nem szilárd eledelre. Mert mindaz, aki tejjel él, járatlan az igazságosság szavában, mivel kiskorú. A szilárd eledel azonban érett embereknek való, azoknak, akiknek a használat folytán edzett érzékelőképességük van a helyes és a helytelen közötti különbségtételre” (Zsidók 5:12–14).
A figyelmes bibliaolvasásnak nagy szerepe lehet az érzékelőképességünk fejlesztésében és a szellemi témák iránti étvágyunk élénkítésében.
Nem kell Istent semmivel vádolni. Ha fölismertük hatalmas szeretetét, mivel értünk adta a Fiát, akkor ha valamit nem értünk a Bibliából vele kapcsolatban, akkor ne nevezzük kegyetlennek, inkább addig kutassunk a Szavában, ameddig rájövünk mit, mikor, miért tett.
Például: Megengeded, hogy a lakásodban éljek, mert nincsen másik lehetőségem. Képzeld el mennyire hálás lennék neked ezért. Biztosan nagyon kedves lennék veled, és igyekeznék a kedvedben járni például azzal, nehogy fölbosszantsalak, vagy megsértselek valamivel.
De egy idő után másként kezdenék viselkedni. Rongálnám a lakást, nem törődnék a rendel, tisztasággal, végül oly mértékben tenném tönkre a lakást, amelyet adtál, hogy azt látod ha nem teszel valamit, akkor lakhatatlanná válik. Valószínűleg először többször figyelmeztetnél. Hiába. Végül, egy idő múlva úgy döntesz(a viselkedésem miatt),hogy kipakolsz a lakásból.
Én akkor mit gondoljak rólad? Hogy kedves, segítőkész vagy, vagy azt, hogy kegyetlen vagy és a nyomorúságomat akarod? Sokszor hasonlóan gondolkodunk Istenről.
Ő a Teremtőnk, és ő tudja a legjobban mi a jó nekünk. Mi pedig úgy teszünk mint Ádám és Éva. Majd mi eldöntjük mi a jó nekünk, abba ne szóljon bele Isten. Pedig ez nem így van. Egyszerűen nem lettünk úgy teremtve, hogy isteni irányítás nélkül tudjunk élni. Erre már sok ezer évvel ezelőtt rájöttek az Istenhez hűséges emberek, Jeremiás le is írta ezt isteni ihletés alatt: "Jeremiás 10:23 Jól tudom, ó, Jehova, hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja. Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember."
Nézz széjjel a világban. Hová vezetett az, hogy számtalan isteni figyelmeztetés ellenére az emberiség a maga útján jár!
Sajnos a kilakoltatás küszöbén állunk. De még tehetünk ma is azért, hogy legyen lakhelyünk, hogy Isten megvédhessen minket, hiszen Ő maga biztosít erről: "Jelenések 21:3, 4 Erre harsány hangot hallottam a trón felől, mely ezt mondta: „Íme! Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük. 4 És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”"
Üdvözlettel: Zita
Üdv!
Én a Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliáját olvastam ki először, most a Károlit szeretném kiolvasni, jelenleg is olvasom. Számomra a Károli jobban tetszik. Szebb a nyelvezete, érthetőbb, lelkileg építőbb.
A hívõk nagyon nagy része egyáltalán nem ismeri vagy olvasta a Bibliát, hiszen ha olvasta volna:
1. Röhögve dobná el, hogy mi ez a marhaság
2. Undorral dobná el, hogy hogyan lehet egy ilyen köpönyegforgató, tömegmészáros, féltékeny, agresszív, rasszista istent imádni.
Kedves Somewhere in Time!
Én inkább úgy fogalmaznék, ha valaki felszínesen és érdektelenül, eleve negatív hozzáállással veszi a kezébe a Bibliát, és képtelen arra, hogy összefüggéseket lásson meg, hanem tudatosan a rosszat keresi benne, és csak egy mesekönyvnek tekinti, annak bizonyára hasonló tapasztatai lesznek, mint amit leírtál.
A Szentírás azonban nem mesekönyv, a Teremtő Isten mutatkozik be benne, aki mindent megtesz azért, hogy élhető világot Teremtsen úgy, hogy eközben kényszert, erőszakot sohasem alkalmaz egyetlen teremtményével szemben sem. Ugyanakkor igyekszik megvédeni az embert és meggyőzni a szeretetéről.
Üdv. Péter
Én kétszer olvastam el az egészet. Amikor elolvastam először le voltam döbbenve, hogy mekkora marhaság is az egész, még bérmálkozós koromban. Másodszor azért olvastam el, mert nem akartam elhinni hogy ilyen sületlenségeket írhatnak le egy könyvben. Annyi oktató és racionális jellege van, mint ha Blikket, Borsot, vagy egyéb szennylapot vennék a kezembe.
Most nemrég megint elkezdtem olvasni és eddig legalább 30 olyan dolgot találtam benne, ami kizárja egymást.
"2. És ímé egy kananeus asszony jövén ki abból a tartományból, kiált vala néki: Uram, Dávidnak fia, könyörülj rajtam! az én leányom az ördögtől gonoszul gyötörtetik.
23. Ő pedig egy szót sem felele néki. És az ő tanítványai hozzá menvén, kérik vala őt, mondván: Bocsásd el őt, mert utánunk kiált.
24. Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.
25. Az asszony pedig odaérvén, leborula előtte, mondván: Uram, légy segítségül nékem!
26. Ő pedig felelvén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni.
27. Az pedig monda: Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, a mik az ő uroknak asztaláról aláhullanak.
28. Ekkor felelvén Jézus, monda néki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen néked a te akaratod szerint. És meggyógyula az ő leánya attól a pillanattól fogva. "
Jézus nem valami nagy lelkesedéssel fordul a nőhöz, nem de kedves Péter? X)
"Én inkább úgy fogalmaznék, ha valaki felszínesen és érdektelenül, eleve negatív hozzáállással veszi a kezébe a Bibliát, és képtelen arra, hogy összefüggéseket lásson meg, hanem tudatosan a rosszat keresi benne, és csak egy mesekönyvnek tekinti, annak bizonyára hasonló tapasztatai lesznek, mint amit leírtál."
Én pozitívan álltam hozzá, nagyon koppantam. Nem hiszem, hogy az én képességeimmel lenne gond, pont hogy az a gond, hogy a képességeimnek hála feltűnik a töménytelen ellentmondás és gusztustalanság, ami felett ti elsiklotok/nem akartok róla tudomást venni.
"A Szentírás azonban nem mesekönyv"
Akkor mi a szent szar? :D Kitalált történetek gyűjteménye, belekeverve némi valós történelemmel, kb pont mint a Harry Potter, csak az legalább egy aranyos, jó könyv.
"a Teremtő Isten mutatkozik be benne"
Hogyne, igen gyönyörűen bemutatkozott.
a"ki mindent megtesz azért, hogy élhető világot Teremtsen úgy, hogy eközben kényszert, erőszakot sohasem alkalmaz egyetlen teremtményével szemben sem."
Na innen látszik, hogy te sem olvastad soha életedben egyszer sem a Bibliát, vagy ha esetleg mégis, akkor igen erősen csukott szemmel és erős hittel tetted...
"Ugyanakkor igyekszik megvédeni az embert és meggyőzni a szeretetéről."
Elég szarul csinálja az öreg, kicsit sok hozzá a tömegmészárlás, nem gondolod?
Az elmebetegség nem mentség.
Jobb helyeken az ilyen embereket bezárják, mert könnyen ön és közveszélyesek lehetnek.
Sziasztok!
Nos a tartalom nélküli mocskolódásra nem kívánok válaszolni, mert ez úgysem vinne előre.
A kananeus asszony esetét pedig érdemes Jézus szempontjából nézni. Egyrészt be akarta mutatni a tanítványoknak, hogy milyen megdöbbentő az ő hozzáállásuk az asszony iránt. Másrészről próbára akarta tenni az asszony hitét, hogy ezáltal is tanítást nyújtson a tanítványainak. A „kutya” megjelölést nem elutasításnak szánta, hanem be akarta az asszonyt vele fogadni Izráel családjába: mindegy, hogy milyen helyen, mindegy, hogy a maradékra hívja vendégnek. Isten igéje titkának megértéséhez nem értelmünk, hanem átadott életünk által vezet az út, és ha így értjük meg Isten igéjének titkát, a jutalom nem maradhat el.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!