Már megint egy hazugság. A Biblia nem fogadja el, de mi nem ítélhetjük el őket! Miért van az, hogy beböfögtök egy vélt bibliai idézetet, de az egész egy hazugság????
A cikk meg ferdítés. Ez a pápa sem fogja elfogadni azt, hogy férfi férfival hál, max nem ítéli el. De ez nem helyeselés.
Mózes 3. könyve, 20, 13.
"És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok."
Hupsz!
Na a ja a Bibliára hivatkozók mindig ezt a részt mondják... szánalmas!
Amúgy meg megsúgom, két férfi nem tud úgy hálni, mint egy férfi és egy nő, tehát ez a rész nem állja meg a helyét és ezt nem én mondom, hanem felszentelt pap és szerzetes...
De akik ennyire ragaszkodnak a Biblia elavult szövegéhez, akkor megkérdezem ők megkövezik a gyereküket ha az nem engedelmeskedik nekik vagy ha a mondjuk az idősebb testvér meghal és ott marad az özvegye, akkor a fiatalabb testvér elveszi feleségül?
Isten Mindnkit végtelenül szeret, és ebben a Pápának is tökéletesen igaza van... - és amit még a biblia is mond
"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!"
Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek.
Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?" (Máté 7;1-3)
Az én szememben van gerenda, ezért inkább Istenre hagyom, hogy kinek mit tekint bűnnek és miért. - Amiben biztos vagyok, ISTEN SZERET TÉGED, ÉS AZ ÉLETED RÉSZE AKAR LENNI !!! - (Ő nem azért jött, hogy elítéljen, hanem hogy megváltson.) -
"Amint a farizeusok közül való írástudók látták, hogy bűnösökkel és vámszedőkkel eszik együtt, szóltak tanítványainak, hogy a vámszedőkkel és bűnösökkel eszik. Amikor ezt Jézus meghallotta, így szólt hozzájuk: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek; nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket." (Márk 2;16-17)
Ott van ebben a csapda, hogy Isten szeretete nem egyenlő Isten helyeslésével, sem elfogadásával. Isten nem változik meg senki kedvéért.
A homoszexualitással kapcsolatban Isten értékítélete, amint azt Mózes törvényében kifejezte, az, hogy bűn. De mivel Jézus Krisztus felvitte a bűneinket a keresztfára, ezért mint minden bűnből, ebből is meg lehet térni és AKKOR helyrejön az ember kapcsolata Istennel. Ha viszont valaki úgy akarja elfogadtatni magát Istennel, hogy nem akarja a bűnös természetét megváltoztatni, akkor az Isten-keresése kudarcra van ítélve, mert Isten szent, és azoktól, akik hozzá akarnak menni, ugyanezt várja el.
Ha a pápa azt mondja egy embernek, hogy nem baj, hogy homoszexualitásban éled le az életed, mert ha jókat cselekszel, üdvözülni fogsz, akkor az azt jelenti, hogy a pápa nem hisz abban, hogy Jézus Krisztus a Megváltó, a Szabadító. Mert ha az ember a jó cselekedetekkel váltságot adhat a lelkéért, akkor hiába halt meg Jézus a kereszten. Ha viszont Jézus a Megváltó és a Szabadító, akkor az Őhozzá való megtérés által újjászülethet az ember, és levetkőzi a bűnös természetét, felöltözi az új természetét, amely már nem hajlamos többé a bűnre.
A világ álláspontja az, hogy a homoszexuális emberek nem tudnak megváltozni. Ezért gondolják úgy, hogy kegyetlen dolog bűnnek tartani a homoszexuális életmódot.
Isten álláspontja viszont az, hogy: "minden lehetséges annak, aki hisz", és "ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek", és "Aki megtalálja az ő életét, elveszti azt; és aki elveszti az ő életét én értem, megtalálja azt.", és "Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.", és "Ha meg nem moslak téged, semmi közöd sincs én hozzám.", és "Meghallja Isten és megfelel nekik, akik nem akarnak megváltozni és nem félik az Istent."
Úgy is mondhatnánk, hogy abban voltaképpen igaza van a pápának, hogy "nem számít, hogy meleg vagy". De nem azért, mert Isten így is el tudja fogadni a közeledésedet, hanem azért, mert Őelőtte nincs akadály, ebből is meg tud szabadítani, meg tud változtatni!
Az, amit a pápa képvisel, a lehető legtarthatatlanabb álláspont. Azt mondja, hogy Isten szemében bűn ugyan a homoszexuális életmód, de mivel nem tehetnek arról, hogy ilyenek, ezért éljenek csak úgy tovább, és "legyenek jók". Ezzel azt mondja, hogy igazából Isten jelenlétébe bűnösen is be lehet kerülni, ha amúgy "jók" vagyunk. Ezzel szemben Isten Szava azt mondja, hogy "Mert ha szándékosan vétkezünk, az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökért való áldozat, hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, amely megemészti az ellenszegülőket."
Meg hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk. Hát, Istennek erről az a véleménye, hogy "akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai". Ha a pápa szerint Isten Szelleme arra vezérli az embereket, hogy maradjanak meg a bűneikben, akkor igen, mindannyian az Ő gyermekei vagyunk...
"Zsid 12:6 Mert akit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, akit fiává fogad.
Zsid 12:7 Ha a fenyítést elszenveditek, akkor veletek úgy bánik az Isten, mint fiaival; mert melyik fiú az, akit meg nem fenyít az apa?
Zsid 12:8 Ha pedig fenyítés nélkül valók vagytok, melyben mindenek részesültek, korcsok vagytok és nem fiak."
A fenyítés azt jelenti, hogy ha megtérés után továbbra is a bűneidben élsz, felszólít Isten, hogy térjél meg a bűneidből. Ez az Isten szeretete, nem pedig az, hogy "nem számít, hogy meleg vagy". A "nem számít, hogy meleg vagy"-féle szeretet egy olyan apa "szeretete", aki hagyja, hogy a gyerek egy vassszöget a konnektorba dugdosson.
Tehát: szereti-e Isten a melegeket? Igen!
Akarja-e, hogy Őhozzá jöjjenek? Igen!
Akarja-e, hogy megváltozzanak? IGEN!
Meg fogja-e változtatni a törvényét a kedvükért? NEM!
De beírhatsz bármit a "melegek" helyére, és a formula pontosan ugyanez marad. Isten MINDENKITŐL azt várja el, hogy térjen meg. És MINDENKIT meg tud szabadítani, ha őszinte és bűnbánó szívvel megtér Őhozzá.
A pápának meg, ha ilyeneket mond, azt üzeni:
"Ézs 5:20 Jaj azoknak, akik a gonoszt jónak mondják és a jót gonosznak; akik a sötétséget világossággá s a világosságot sötétséggé teszik, és teszik a keserűt édessé, s az édest keserűvé! (...)
Ézs 5:23 Akik a gonoszt ajándékért igaznak mondják, és az igazak igazságát elfordítják tőlük:
Ézs 5:24 Ezért, mint a polyvát megemészti a tűznek nyelve, és az égő széna összeomlik: gyökerük megrothad, viráguk mint a por elszáll, mert a seregek Urának törvényét megvetették, és Izrael szentjének beszédét megutálták."
Én sem provokálni szeretnék, és amit hirdetek, az nem a gyűlöletről szól. Nem gyűlölni kell és nem kivetni a homoszexuális embereket, hanem szeretni.
De ha én nem figyelmeztetek egy embert, akinek Isten azt üzeni, hogy térjen meg, akkor az ítélet napján úgy kéri számon rajtam annak az embernek a lelkét, mintha megöltem volna. Mert ha egy vak ember megy a szakadék felé, akkor nem az a szeretet, ha azt mondjuk: "hadd menjen, ő ilyen", hanem ha szólunk neki, hogy forduljon vissza, mert arra szakadék van. Ezért nem járható út, amelyen a pápa halad. Jó irány az, ha nem a kirekesztést hirdetjük, hanem a kegyelmet, de a kegyelemnek előfeltétele a megtérés. Ezt nem mi találtuk ki, hanem Isten szabálya.
A szeretet nem feltétlenül jelent helyeslést. A kegyelem sem jelenti, hogy ugyanúgy csinálhatok mindent tovább, mint annakelőtte.
Ha elfelé mész Istentől, Ő hiába hív szelíden a hátad mögül, ha te nem fordulsz meg, soha nem fogsz odaérni hozzá. Ez mindenkire vonatkozik, nem csak a melegekre.
Ezért én inkább próbálok így "jó ember lenni", mint hogy olyan "jó ember" legyek, aki ott állt a szakadék szélén, és mosolyogva nézte végig, ahogy a vakok sorra lepotyogtak bele.
"Ezért nem járható út, amelyen a pápa halad."
Nem vagy katolikus, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!