Szerintetek hány éves a Föld?
"A másik pedig az, hogy nehogy már ugyanaz a kereszténység mondja meg a Föld korát, mint amelyik szentül hitte, hogy a világegyetem középpontja a Föld, és emiatt rengeteg kiváló elmét máglyán égetett el."
Tudsze-e mondani még egy személyt bizonyos Giordano Bruno-ón kívül, akiről még azt "állították", hogy emiatt "égették meg"? Nem hiszem. Ezt az egy esetet hallottad, hallhattuk annyiszor és annyiszor hogy már azt hisszük többen is voltak, pedig hát igazából még ez az egy sem. Nem véletlenül tettem idézőjelbe, hogy "állították", ugyanis egyáltalán nem a helio vagy geocentrikus világkép miatt égették meg, hanem mert eretnek volt, vagy talán annál is veszélyesebb, és igazából az egész kereszténységet támadta, lejáratta, és számtalan írásművel sokak lelkét veszélyeztette.
"Valamint Isten (?) a saját képére teremtette az embert, gyönyörű. (nekrofiliások, pedofilok, rasszisták, homofóbok, antiszemiták, és még sorolhatnám). miért van gyűlölet a világban? előítélet? természeti katasztrófák? sorozatgyilkosok?"
Ha elolvasnád a Bibliát, akkor ott meg is van erre a válasz, ugyanis az egész éppen erről szól, és erre ad magyarázatot. Nem is kell végig olvasni, csak elég néhány lap: "bűnbeesés", "eredendő bűn". Ez tényleg nem ismerős?
"egyáltalán nem a helio vagy geocentrikus világkép miatt égették meg, hanem mert eretnek volt, vagy talán annál is veszélyesebb, és igazából az egész kereszténységet támadta, lejáratta, és számtalan írásművel sokak lelkét veszélyeztette."
Ha én azt mondom, hogy azért égették meg, mert előállt a heliocentrikus világképpel, te pedig azt, hogy azért, mert eretnek volt, akkor ugyanarról beszélünk.
Az egyház szemében a geocentrikus világkép egy dogma volt, és aki megkérdőjelezte, az eretnek volt.Ennyi akkoriban egyet jelentett a máglyához vezető egyirányú úttal.
Hogy érted azt, hogy veszélyesebb, mint egy eretnek?Mármint nem igazán értem, hogy az ominózus tudós miféle vétket követett el az emberek ellen.Ugyanígy megkérdezem, hogy hogyan veszélyeztette más emberek lelkét?Ez már egy kicsit abszurdul hangzik.
Azt pedig megcáfolom, hogy támadta a kereszténységet.Giordano Bruno nem volt ateista, hívő ember volt, mint akkor mindenki más.Ha volt valami, amit támadott, akkor az maximum az egyház lehetett, de a két fogalom nem ugyanazt takarja.
"Tudsze-e mondani még egy személyt bizonyos Giordano Bruno-ón kívül, akiről még azt "állították", hogy emiatt "égették meg"? Nem hiszem. Ezt az egy esetet hallottad, hallhattuk annyiszor és annyiszor hogy már azt hisszük többen is voltak, pedig hát igazából még ez az egy sem."
Ugye csak viccelsz?Vagy az inkvizíció arról vált hírhedté, hogy soha senkit nem végeztek ki semmilyen formában, igaz?Sőt, akik szilárd alapon cáfolták meg az egyház dogmáit, még vállon veregetést is kaptak, mielőtt nem égették meg őket máglyán, ugye?
Szerintem ha azt állítom, hogy koholt vádak alapján több ezer embert végeztek ki ártatlanul, pusztán azért, mert megalapozottan szembeszálltak az elavult teóriákkal, vagy csak egyszerűen boszorkánysággal bélyegezték meg őket, akkor nem állok távol az igazságtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!