Szerintetek hány éves a Föld?
Jó, akkor nem 6 nap volt, hanem 1024.
Most mennyivel lett jobb?
Vagy legyen 4,5 milliárd.
A lényeg, hogy Isten teremtette az embert. Ádám és Évát.
Szerintem a Fold es a vilagegyetem ma reggel jott letre, velunk egyutt. Amire emlekszunk, hogy tegnap vagy azelott tortent, azok hamis emlekek, melyeket Isten betett az elmenkbe.
Az erdekes, hogy ezt megcafolni sem tudod. :)
Meg persze ott van a szolipszizmus elmelete, amely szerint nincs is Fold, minden csak a sajat elmenkben letezik.
"Németh Sándor azt mondta nekünk, hogy a Föld simán lehet 6000 évnél "idősebb", mivel az élet jelent meg a Földön ekkor, nem pedig a földet teremtette meg ekkor.:)"
Ezt hogyan egyeztetitek össze Isten szavával miszerint:
Tízparancsolat:
"Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van"
IIMóz 20;11
Itt egyértelműen az áll, hogy 6 napon teremtett mindent és nem csak az élőlényeket (életet).
Na, át ez aztán gyönyörű!
Akkor most ácsi egy kicsit. Most mi itt tényekről, bizonyítékokról beszélünk, vagy képletesen, metaforákban?
Mert én azt valahogy nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egy komoly, felnőtt, értelmes okos ember valóban elhiszi, hogy úgy lett TEREMTVE minden, szó szerint. 6 vagy hét nap alatt. Meg hogy a Föld 6000 éves.
Én a tudományban hiszek, vagy ha nagyon nagyon sarkítani szeretnék, akkor hiszem, ha látom.
Valamint Isten (?) a saját képére teremtette az embert, gyönyörű. (nekrofiliások, pedofilok, rasszisták, homofóbok, antiszemiták, és még sorolhatnám). miért van gyűlölet a világban? előítélet? természeti katasztrófák? sorozatgyilkosok? Senkit nem akarok megbántani, aki hisz, távol álljon tőlem! De ennyi nonszensz dolgot... sose fogom megérteni.
23/N
Tényekről és bizonyítékokról beszélünk!
Csak ne felejtsük el, hogy amit mi igazságnak hiszünk, az más szemében mese és fordítva szintén így van!
Mindenki azt hisz amit akar és senkinek sincs joga ezt megkérdőjelezni!
A világ lehet 6000 éves vagy akár ennek a sokszorosa, de nekem személy szerint az a verzió is tetszett, hogy ma "készült" a világ és minden amit tartalmaz!
Senki nem tudja se cáfolni, sem bizonyítani!
Az én, saját szemszögemből úgymond van jogom megkérdőjelezni, ha egyszer nem hiszek benne.
DE! Én téged, se senki mást nem akarok győzködni, hogy márpedig gondolkodj máshogy. Igenis tiszteletben tartom más hitét, egyszerűen csak van pár dolog, ami annyira hihetetlen több szempontból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!