Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus szelíd, ezért ő is...

Jézus szelíd, ezért ő is örökli a Földet?

Figyelt kérdés

Máté 11.29: Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én SZELID és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.

Máté 5.5: Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.

Ezekből az következik, hogy Jézus is örökségül bírja a Földet.

2013. szept. 6. 00:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen, természetesen. Jelenések könyve szerint az Isten az emberekkel fog lakozni az Újjáteremtett Földön: "És hallottam nagy szózatot, amely ezt mondja az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenük." (21:3)

Egyébként pont erről a témáról tartott múlt szombaton Vigh Ágnes egy kiváló igehirdetést a gödöllői Bibliaházban:

[link]

Üdv. Péter

2013. szept. 6. 07:27
 12/15 Mulder614 ***** válasza:
Jézus a föld FELETTI uralmat vette át. Nem fog földi életet örökölni hiszen égi életet kapott az Attyától
2013. szept. 6. 09:31
 13/15 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Jól következtettél. A szelídség egy olyan tulajdonság, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy Istennek tetsző életet éljünk. Követnünk kell Krisztust a szelídség kimutatásában. Ez nehéz ma, mert sokan a szelídséget a gyöngeséggel tévesztik össze. Pedig a szelídség kimutatásához ma hatalmas erő kell. Jézus pontosan tudta, miért fontos szelídeknek és alázatosaknak lennünk. Isten Királyságában, amelynek Jézus a kinevezett királya ezek nélkül a tulajdonságok nélkül nem élhetünk majd. Éppen ezért már most ki kell fejlesztenünk magunkban, meg kell tanulnunk szelídeknek lenni, mert nem születtünk ezzel a tulajdonsággal, és a környezetünk sem nagyon segít, hogy ilyenek legyünk, ilyenekké váljunk.

Üdvözlettel: Zita

2013. szept. 6. 10:46
 14/15 anonim ***** válasza:

"Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én SZELID és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek."

Vagyis, csak akkor lesz nyugalom, ha szelídek és alázatos szívűek vagyunk. Nincs más út Istenhez.

Ján.

14,27 Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!

2013. szept. 6. 15:34
 15/15 anonim ***** válasza:

Zsoltárok:

37,10 Egy kevés idő még és nincs gonosz; nézed a helyét és nincsen ott.

37,11 A szelidek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben.

37,12 Fondorkodik a gonosz az igaz ellen, és fogait csikorgatja rá:

37,13 Az Úr neveti őt, mert látja, hogy eljő az ő napja.

37,14 Fegyvert vonnak a gonoszok; felvonják ívöket, hogy a szegényt és nyomorultat elejtsék, és leöljék az igazán élőket;

37,15 De fegyverök saját szívökbe hat, és ívök eltörik.

2013. szept. 6. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!