Létezik Isten, és vajon hol él, szerintetek?
Filoszmen,a fogtümdér, a kentaurok, Zeusz, mitológiai lények. Bármennyire is szeretnél, nem tudsz velük kapcsolatba lépni, megtapasztalni a jelenlétüket az életedben. Nem képesek gyökeresen megváltoztatni egy ember jellemét,gondolkodását. Isten képes minderre,de sajnos van valami ami Isten és ember között áll. Ez a valami okozza, hogy az ember önmagát különálló lénynek éli meg, Istentől és a többiektől elválasztva.
Meghatározza életünket, mert elhisszük, hogy létezésünk az 5 érzékszervre, elménkre és intellektusunkra korlátozódik és meggyőződésünkké válik, hogy egyéniségek vagyunk a tömegben.
Ez a valami nem más mint az egónk.
Az egónk szintjétől függően vagyunk képesek magunkat az Istenprincípiummal, azaz a Lelkünkkel azonosítani. Amennyiben nagy az egónk, csak csekély mértékben, vagy egyáltalán nem fedezzük fel a bennünk lakozó Istent.
Azaz minél egoistább egy ember, annál inkább tagadja Isten létét.
Hitem szerint igaz Önvalónk a Lelkünk, vagyis a bennünk lakozó Istenprincípium. Ennek tudatában és ehhez méltóan kellene élni a mindennapi életünket. Mivel mindannyiunkban ugyanaz az Isten lakik, spirituális szemszögből az egész Teremtés – Egy.
Nem kedves filoszmen, én nem azért vagyok, mert apukám megtolta anyukámat. Igen, én a szüleim által jöttem a világra, de ők csak arról gondoskodtak, hogy legyen utódjuk, nem tudták, hogy én leszek az. Én akkor is én lennék, ha valahol máshol, más szülőknél, más időben jöttem volna a világra.
Hogy is ne létezhetne az, ami elgondolkodtató? Már a gondolatról se lehet azt állítani hogy nem létezik, pedig azt se lehet bizonyítani. Mi több, a gondolat, helyesebben az ihlet a kezdete mindennek.
Kedves Pelgrim!
Egyébként biztos egy rokonszenves fiatalember vagy,esetleg középkorú,...de, a felvetésedre,hogy akárhova születsz mindig te lennél,mit mondanának a genetikusok,biológusok? Valami hollywoodi sci-fi-be képzeled magad? Minden sejted és utasításkészleted azon alapul,amilyen génkészletet örököltél a szüleidtől 7 generációra visszamenőleg. Ha te ezt másképp tudod bizonyítani,bizonyítsd az alábbi tudományágaknak az igazad:genetika,örökléstan,mikrobiológia,...Az a baj,hogy az egód tévútra visz,hogy a te életed más,különlegesebb azokénál,akik nem hisznek mesekönyveknek,csak azért,mert te hinni akarod,neked ez jó,te ettől több vagy,azaz több vagy,mint mások. Ez egy cáfolhatatlan egoizmus. Ahova születsz,azt a világot sajátítod el és ha sokat tanulsz,akkor is meghatározó. És nézz meg egy dokumentumfilmet,mennyire esetleges az,hogy melyik sperma ugrik be a petesejtbe. Véletlenek sorozata,mint az élet kialakulása. Adios
Kedves filoszmen,
A genetikához, sem a biológiához nem sokat értek, de van olyan tapasztalatom, amire támaszkodva merem állítani, hogy létezik egy kevésbé ismert magasabb rendű természeti törvény, egy vezérlő alapelv 'bennünk'. Ennek a törvénynek nem csak a gének, hanem, a természeti törvények is alá vannak vetve, ez a törvény az ember valódi kiléte, nem az ego, sem személyiség.
A hívő vallásos emberek ezt a törvényt Istennek nevezik és azt hiszik róla, hogy az egy hatalmas valaki, rajtuk kívül, mivel úgy tűnik nekik mintha személyes öntudattal rendelkezne. Ez a törvény szerintem az Eredeti Önfejlesztő Ihlet, melynek minden más létező dolog a fejleménye – nem teremtménye. Ennek következtében jelen van mindenben, mint egy Vezérlő Alapelv.
Ez az Önfejlesztő Ihlet a forrása szó szerint mindennek, az ihletre ugyanis a közlés, a nyilatkozás jellemző, ez a bibliai „Legyen …!” utasítás. Minden alkalommal, mikor valakinek egy nagyszerű ötletet támad, ez a törvény, a vezérlő alapelv, vagy az Önfejlesztő Ihlet benne az, aki őt megilleti. Ez az Önfejlesztő Ihlet az, amely minden emberben kifejezésre törekszik, ez a meghatározó az ember kilétére, nem a génjei.
Természetesen nem vitatom azt, hogy a biológiai feltételek, a gének meghatározóak az ember képességeire, jellemére, testi állapotára, de nem a kilétére, az ember annál több. Több mint a teste, több mint a személyisége, több mint a jelleme.
Mi-több, Nem csak az ember, hanem még a legszilárdabb, legtömörebb anyag is az Eredeti Önfejlesztő Ihlet későbbi fejleménye, eredetében szellemi, megjelenése, a forma időben korlátolt.
Isten sem sátán nem létezik. Mind elvakultak vagyunk. Mi emberek vagyunk a jó és rossz. És sokan minket irányítanak, összekötő kapocs e között a média.
Vagy elcsábulsz és a rossz útra térsz tőle, vagy ügyet sem vetsz rá, amit neked kínálnak.
Képzeljük el egy családot, amint nézik a tv-t interneteznek, mellette ül a felesége és a gyereke. A férfi meredten, tátott szájjal bámulja a képernyőt, mert egy új sportkocsit mutatnak be, (az autók roncsolják a levegőt), ügyet sem vet rá, megveszi.
A gyerek tátott szájjal nézi az új ipod-ot (elkényelmesedik tőle, stb...) megveszi. A feleség legyint egyet, és folytatja dolgát a konyhában. Őt is megfertőzhetné az új márkás ruhadarab, de ő nem foglalkozik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!