Létezik Isten, és vajon hol él, szerintetek?
Amiről Vigera ír,az ugyanúgy érvényes a Fogtündérre és a Kentaurokra,Zeuszra,Posszeidónra...stb.Isten létére semmi bizonyíték nincs,de van egy történelmi Istenkép kialakulás az emberiség fejlődéstörténetében.
2#. Te is majom vagy minden belső szerveddel,a visszafejlődött farokcsontoddal,a csimpánzzal való 97%-os génazonosságoddal és milliónyi bizonyítékkal az evolúcióról. Az,hogy emellett még birka is vagy,a te problémád.
Vigera válasza szerintem nagyon is helyes, Isten mindenhol és mindenkor jelen van. És a második válaszolóval is egyet értek, aki szerint “Isten bárányának lenni sokkal nagyobb megtiszteltetés, mint majomnak.”
Igen Isten létezik, de nem egy valaki, nem egy személy, annál minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb hatalmasabb. Isten a Mindenható Törvény, melynek minden alá van vetve, a Vezérlő Alapelv mindenben; Isten az Eredeti Önfejlesztő Ihlet, melynek minden más létező a fejleménye. Isten minden hatalom bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt.
Én Vagyok, kell hogy Isten legyen. Nekem ez elég bizonyíték.
Pelgrim!
Te azért létezel,mert apukád megtolta anyukádat és a sok millióból te voltál a leggyorsabb. A többiek meg elpusztultak. Ez nem determinizmus,hanem a nagy büdös véletlen és számodra szerencse.
Utólsó! Abban a téveszmében hitegeted magad,hogy ami elgondolható,az létezik is. De kritikai érzék és értelmes gondolkodás nélkül ez nem csoda.
Isten vajon hol él?
Hát a több millió hívő fantáziájában, sehol máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!