Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség egy próféta és...

Granulátum kérdése:

Mi a különbség egy próféta és egy jós között?

Figyelt kérdés
Hisz mindkettő látja a jövőt.

2013. szept. 1. 07:58
1 2
 11/11 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Ámós 3:7 "Mert a legfőbb Úr, Jehova semmit sem tesz úgy, hogy ki ne nyilatkoztatná bizalmas ügyét szolgáinak, a prófétáknak."

2Királyok 21,10- "Jehova újra meg újra szólt az ő szolgái, a próféták által, és azt mondta:"

Jóel 2,11 Jehova pedig kiereszti majd hangját serege előtt, hisz tábora igen nagy. Mert hatalmas ő, aki véghezviszi szavát; bizony nagy Jehova napja és igen félelmetes; ki viselheti el azt?”

Jeremiás 29,19 -" mert nem hallgattak szavaimra — ez Jehova kijelentése —, amelyeket elküldtem hozzájuk szolgáimmal, a prófétákkal; korán felkeltem és elküldtem őket.«

»De ti nem figyeltetek« — ez Jehova kijelentése.

Jóslás, szelmidézés:

2Mózes 22:18

Ne hagyj életben varázslónőt.

3Mózes 19:31

Ne forduljatok szellemidézőkhöz, és ne tudakozódjatok jövendőmondóknál, tisztátalanná téve magatokat általuk. Én vagyok Jehova, a ti Istenetek.

3Mózes 20:6

Amely lélek szellemidézőkhöz és jövendőmondókhoz fordul, erkölcstelenkedve velük, arcomat fordítom az ellen a lélek ellen, és ki fogom irtani népe közül.

1Sámuel 15:23

Mert a lázadás éppolyan, mint a jóslás bűne, és az elbizakodott törtetés, mint amikor valaki rejtelmes erőkhöz és a terafimhoz folyamodik. Mivel te megvetetted Jehova szavát, ő is megvet téged, hogy ne légy király.”

Csak egy csipetnyi abból, ahogyan az Isten tekinti a prófétákat és a jósokat.

Üdvözöllek: Zita

2013. szept. 9. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!