Mi a különbség egy próféta és egy jós között?
Szervusz
Ámós 3:7 "Mert a legfőbb Úr, Jehova semmit sem tesz úgy, hogy ki ne nyilatkoztatná bizalmas ügyét szolgáinak, a prófétáknak."
2Királyok 21,10- "Jehova újra meg újra szólt az ő szolgái, a próféták által, és azt mondta:"
Jóel 2,11 Jehova pedig kiereszti majd hangját serege előtt, hisz tábora igen nagy. Mert hatalmas ő, aki véghezviszi szavát; bizony nagy Jehova napja és igen félelmetes; ki viselheti el azt?”
Jeremiás 29,19 -" mert nem hallgattak szavaimra — ez Jehova kijelentése —, amelyeket elküldtem hozzájuk szolgáimmal, a prófétákkal; korán felkeltem és elküldtem őket.«
»De ti nem figyeltetek« — ez Jehova kijelentése.
Jóslás, szelmidézés:
2Mózes 22:18
Ne hagyj életben varázslónőt.
3Mózes 19:31
Ne forduljatok szellemidézőkhöz, és ne tudakozódjatok jövendőmondóknál, tisztátalanná téve magatokat általuk. Én vagyok Jehova, a ti Istenetek.
3Mózes 20:6
Amely lélek szellemidézőkhöz és jövendőmondókhoz fordul, erkölcstelenkedve velük, arcomat fordítom az ellen a lélek ellen, és ki fogom irtani népe közül.
1Sámuel 15:23
Mert a lázadás éppolyan, mint a jóslás bűne, és az elbizakodott törtetés, mint amikor valaki rejtelmes erőkhöz és a terafimhoz folyamodik. Mivel te megvetetted Jehova szavát, ő is megvet téged, hogy ne légy király.”
Csak egy csipetnyi abból, ahogyan az Isten tekinti a prófétákat és a jósokat.
Üdvözöllek: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!