Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szerelem lehet erősebb...

A szerelem lehet erősebb Isten szereteténél?

Figyelt kérdés

2013. aug. 31. 23:13
1 2 3 4
 31/35 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A kettőt nem lehet összemosni.

Istennek nincsen szüksége arra a szeretetre(szerelemre) amellyel a férjed, vagy feleségedet szereted.

A férjednek, vagy feleségednek nincsen szüksége arra a szeretetre(imádatra), amellyel az Istent szereted.

Ha ez nem így lenne, Isten nem adta volna az emberbe azt az érzést(képességet), hogy szerelemmel szeresse a társát.

Üdvözlettel: Zita

2013. szept. 7. 01:52
 32/35 KZitus ***** válasza:

Ismét szia

"de kíváncsi voltam, hogy Isten mennyire engedékeny."

Ha tényleg Isten véleménye érdekel, nem nagyon értem, miért nekünk embereknek tetted föl a kérdésedet?

De ha már így alakult, engedd meg, hogy leírjam Isten véleményét is erről:

Márk 12:29-30 "Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova, 30 és szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész elméddel és egész erőddel.«"

2013. szept. 7. 02:02
 33/35 anonim ***** válasza:

Ez a kerdes annyira ertelmetlen mint a kerdes kit szertsz jobban edesanyad vagy edesapad Melyik gyerekedet szereted jobban.

Szerencsere \isten szeretete es a szerelem kozott nem kell valasztani jol elfer egymas melett Sot Isten segit megtalalni azt az embert akivel le tudjuk elni az eletunket.

2013. szept. 7. 03:18
 34/35 anonim válasza:

Eloszor is: szerintem nem ertelmetlen a kerdes, erdekes es elgondolkodtato.

Hivo vagyok, es egyidejuleg olyannyira szerelmes, hogy ahogyan beka1111 irta, gondolkodas nelkul eletem adnam a szerelmemert, es jelenleg azon dolgozom a lelkemben, hogy minel kevesbe legyen onerdeku vagy feltekeny a szeretetem.

Valaki emlitette mar korabban a gorogok harmas szeretet-felosztasat. Isten agapeval szeret bennunket, es mi, hivok is agapeval szeretjuk Ot. A szerelem eseten mindharom szeretet-valtozat jelen van, az agape mellett az eros (testi vonzalom) es philia (csaladi kotelek, szeretet). Ez nem jelenti azt, hogy utobbi tobb volna az Isten fele erzett szeretetnel. Szerintem az emberi eletben csupan 1-2 effele szerelem letezhet, tobbet el se viselne az elet. Az enyem 5 eve tart, es cseppet sem gyengul.

Bennem is megfordult ugyanez a kerdes 5 evvel ezelott, amikor ennyire beleszerettem egy emberi lenybe. Isten tul josagos es tul tisztan es onzetlenul szeret bennunket ahhoz, h feltekeny legyen. Ahogy erzem, ez az igaz szerelem Tole szarmazik, O adott nekem olyan lelket, amellyel kepes vagyok ennyire szeretni. Mar miert feltekenykedne? Isten akkor boldog, amikor MI, a gyermekei boldogok vagyunk. Ez egy magasabb rendu szeretet, a tiszta Agape.

2014. jan. 6. 02:57
 35/35 világvége1 ***** válasza:
A szeretet jó szellemekre jellemző. A szellem örökéletű. A szerelem fizikai testi és lelki vonzalom csupán. A fizikai test és a lélek halandó. Összemérhetetlen különbség van.
2020. jún. 24. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!