Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha megállítanának az utcán és...

Ha megállítanának az utcán és megkérdeznék tőled, hogy mi az az 5 dolog ami szerinted rossz tanítása a Jehova tanúinak, akkor mik lennének azok amiket egyből felsorolnál neki?

Figyelt kérdés

2013. aug. 29. 15:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%

Én nem vagyok Jehovás, de Katolikus se igazán, ellenben ismerem a dogmáikat, mivel jártam hittanra:

Jézust miért lenne Isten?

"Istenem, Istenem miért hagytál el engem!"

Ha Jézus isten, akkor magához imádkozik? Elég skizo az ipse. ;)

2013. aug. 30. 12:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Téves kérdés kedves tanu. Nem ti taníttok másokat rosszul hanem elsősorban ti vagytok azok akiket csőbe húztak. Nektek kellene kikapcsolni a torony adását és végre észhez térni hogy mennyire széles uton és milyen gyorsan haladtok lefelé a lejtőn. Amugy meg nem 5 tudnák felsorolni hanem az egész Bibliát mert az egész bibliátok hamis.

Szép napot!

2013. aug. 30. 14:41
 13/16 JimmyJordan ***** válasza:
8%

Ha valóban hamisak Jehova Tanúi, akkor hogy éri őket annyi "áldás"?

A biblia azt írja, hogy ne aggódjanak a gondjaik miatt, mert mindenkinek gondoskodik Isten fedélről a feje fölé, élelemről és ruháról.

Nincs olyan Jehova Tanúja, akik hajléktalan lenne az út szélén. Sőt, van olyan hajléktalan, aki "megtért" a Tanúkhoz, és azóta van háza, normális öltözéke, és élelme.

Ezzel szemben, kérdezzétek végig az utcán portyázó embereket, milyen vallásúak.

Másrészt, érdekes, hogy ők becsületesek, a többi vallás nem.

Tudomásom van olyan templomról, amiben 3-szor perselyeztek körbe 1 mise alatt.

Aki meg nem dob bele semmit, akkor meg szégyenli magát.

Ott a sok pedofil pap. Vagy például a világháborúk.

A seregeket megáldotta a pap mindét oldalon, és adta a mesét hogy Isten veletek van. Viszont az egyik oldalon így rendesen elcseszték az emberek hitét. Másrészt, nagy szeretet van köztük, ha katolikus kinyírja a katolikust.

A fenti szöveget nem indulatból írtam, hanem normális hangerőben. Ha értitek, mire gondolok.

2013. aug. 30. 21:17
 14/16 AA11 válasza:
Nem vagyok a Jehova Tanúi ellen, mert én is kedvelem őket meg tényleg rendesek.De valljuk be, az ő egyházukon belül is van pedofília. Gyülekezeteken belül pedig, ha valaki nem teljesít megfelelő mennyiségű szolgálatot, akkor a többiek megszólják, kinézik és ugyanúgy kibeszélik. Pedig ha jól tudom ez egyedül Jehova feladata, hogy ítéletet mondjon felettünk. Ez egy szép látszat ami vonzó lehet a kétségbe esett embereknek. Ezek mellett azonban egyet értek, hogy a Tanúk, dolgoznak, van házuk , és normális életet élnek, rendes emberek, többnyire.
2013. aug. 30. 23:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha valóban hamisak Jehova Tanúi, akkor hogy éri őket

annyi "áldás"?

A biblia azt írja, hogy ne aggódjanak a gondjaik miatt,

mert mindenkinek gondoskodik Isten fedélről a feje

fölé, élelemről és ruháról.

Nincs olyan Jehova Tanúja, akik hajléktalan lenne az út

szélén. Sőt, van olyan hajléktalan, aki "megtért" a

Tanúkhoz, és azóta van háza, normális öltözéke, és

élelme.

Ezzel szemben, kérdezzétek végig az utcán portyázó

embereket, milyen vallásúak.

azért mert az ördög, megad mindent, mert az ővéi vagytok. nem az a lényeg hogy földön hogy élsz, hanem majd mikor a tested elhagyod hova kerülsz. írja a károli : keskeny az az út ami televan küzdelmekkel, és nehézségekkel, de az életre visz. és széles az az út, ami járható, és könnyebb. könnyebbnektek az elfogadni, hogy nincs pokol, és várni a jó hírt. a biblia nem erről szól! nem csak ennyiből áll. aza baj, hogy tanúlmányozzátok. de szentlélekkel/szellemileg nem tudjátok megérteni, mer eleve ki iktattátok a szentlélek működését. biblia kutatóknak hisztem inkább, mint maga a kg-bibliában. <- szó sem volt bele írva, hogy vérrel ne ments életet, hisz a gyermek akit kiszülsz, szinte a te véred! és ha kéne neki vér, miért nem adnál neki újra életet? na mind egy. itt befejeztem. úgysem értitek. az Úr áldjon!

2013. aug. 31. 05:07
 16/16 anonim ***** válasza:

1. Eredendő bűn és a belőle következő tanítások, beleértve a jézusi váltságáldozat követelményét Isten részéről. (Nyilván nem vagyok keresztény.)

2. Szó szerint veszik a Bibliát - özönvíz stb.

3. A Watchtower Society, mint próféta szükségessége. (Minek van Biblia nekik, ha rászorulnak erre a szervezetre, mert különben nem értenék? Akkor már elég volna a szervezet is, Biblia nélkül.)

4. Világvégevárás.

5. A hittérítési teljesítmény nyilvántartása és a központosított, szektaszerű egyházszervezetük úgy általában.

2013. aug. 31. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!