Ha megállítanának az utcán és megkérdeznék tőled, hogy mi az az 5 dolog ami szerinted rossz tanítása a Jehova tanúinak, akkor mik lennének azok amiket egyből felsorolnál neki?
Én nem vagyok Jehovás, de Katolikus se igazán, ellenben ismerem a dogmáikat, mivel jártam hittanra:
Jézust miért lenne Isten?
"Istenem, Istenem miért hagytál el engem!"
Ha Jézus isten, akkor magához imádkozik? Elég skizo az ipse. ;)
Téves kérdés kedves tanu. Nem ti taníttok másokat rosszul hanem elsősorban ti vagytok azok akiket csőbe húztak. Nektek kellene kikapcsolni a torony adását és végre észhez térni hogy mennyire széles uton és milyen gyorsan haladtok lefelé a lejtőn. Amugy meg nem 5 tudnák felsorolni hanem az egész Bibliát mert az egész bibliátok hamis.
Szép napot!
Ha valóban hamisak Jehova Tanúi, akkor hogy éri őket annyi "áldás"?
A biblia azt írja, hogy ne aggódjanak a gondjaik miatt, mert mindenkinek gondoskodik Isten fedélről a feje fölé, élelemről és ruháról.
Nincs olyan Jehova Tanúja, akik hajléktalan lenne az út szélén. Sőt, van olyan hajléktalan, aki "megtért" a Tanúkhoz, és azóta van háza, normális öltözéke, és élelme.
Ezzel szemben, kérdezzétek végig az utcán portyázó embereket, milyen vallásúak.
Másrészt, érdekes, hogy ők becsületesek, a többi vallás nem.
Tudomásom van olyan templomról, amiben 3-szor perselyeztek körbe 1 mise alatt.
Aki meg nem dob bele semmit, akkor meg szégyenli magát.
Ott a sok pedofil pap. Vagy például a világháborúk.
A seregeket megáldotta a pap mindét oldalon, és adta a mesét hogy Isten veletek van. Viszont az egyik oldalon így rendesen elcseszték az emberek hitét. Másrészt, nagy szeretet van köztük, ha katolikus kinyírja a katolikust.
A fenti szöveget nem indulatból írtam, hanem normális hangerőben. Ha értitek, mire gondolok.
Ha valóban hamisak Jehova Tanúi, akkor hogy éri őket
annyi "áldás"?
A biblia azt írja, hogy ne aggódjanak a gondjaik miatt,
mert mindenkinek gondoskodik Isten fedélről a feje
fölé, élelemről és ruháról.
Nincs olyan Jehova Tanúja, akik hajléktalan lenne az út
szélén. Sőt, van olyan hajléktalan, aki "megtért" a
Tanúkhoz, és azóta van háza, normális öltözéke, és
élelme.
Ezzel szemben, kérdezzétek végig az utcán portyázó
embereket, milyen vallásúak.
azért mert az ördög, megad mindent, mert az ővéi vagytok. nem az a lényeg hogy földön hogy élsz, hanem majd mikor a tested elhagyod hova kerülsz. írja a károli : keskeny az az út ami televan küzdelmekkel, és nehézségekkel, de az életre visz. és széles az az út, ami járható, és könnyebb. könnyebbnektek az elfogadni, hogy nincs pokol, és várni a jó hírt. a biblia nem erről szól! nem csak ennyiből áll. aza baj, hogy tanúlmányozzátok. de szentlélekkel/szellemileg nem tudjátok megérteni, mer eleve ki iktattátok a szentlélek működését. biblia kutatóknak hisztem inkább, mint maga a kg-bibliában. <- szó sem volt bele írva, hogy vérrel ne ments életet, hisz a gyermek akit kiszülsz, szinte a te véred! és ha kéne neki vér, miért nem adnál neki újra életet? na mind egy. itt befejeztem. úgysem értitek. az Úr áldjon!
1. Eredendő bűn és a belőle következő tanítások, beleértve a jézusi váltságáldozat követelményét Isten részéről. (Nyilván nem vagyok keresztény.)
2. Szó szerint veszik a Bibliát - özönvíz stb.
3. A Watchtower Society, mint próféta szükségessége. (Minek van Biblia nekik, ha rászorulnak erre a szervezetre, mert különben nem értenék? Akkor már elég volna a szervezet is, Biblia nélkül.)
4. Világvégevárás.
5. A hittérítési teljesítmény nyilvántartása és a központosított, szektaszerű egyházszervezetük úgy általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!