Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nektek melyik szent a legszimp...

Nektek melyik szent a legszimpatikusabb?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy itt a többség nem katolikus, és nem ért egyet a szentek tiszteletével, de azért szerintem sokuk életútja, gondolatai érdekes(ek), motiváló(ak), szimpatikus(ak) lehet(nek), szerintetek melyikük volt, aki hozzátok, a ti gondolkodásmódotokhoz a legközelebb áll, illetve melyikük életútja valóban példaértékű? Szóval nem katolikus válaszokra is kíváncsi vagyok. Persze most azért életútnak, cselekedeteknek pl. azt vegyük alapul, amit a Szentek élete ír, habár helyenként történelmileg kevéssé alátámasztható, inkább a hagyomány által maradt ránk, (Pl. Szent Kristóf élete) ez egységes.
2013. aug. 25. 01:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Húúú, nagyon sok szentet nagyon szeretek.

Most álljon itt pár, akik mostanában közel állnak hozzám:

Szent Hildegárd,

Szent Gemma,

Don Bosco,

Remete Szent Pál és Remete Szent Antal.

2013. aug. 25. 22:20
 12/15 anonim ***** válasza:
69%
Ja igeeeen, és egyik fő favorit: Boldog Salkaházi Sára!
2013. aug. 25. 22:24
 13/15 anonim ***** válasza:
77%

Szent Hildegárd nekem is kedvencem. (Hatalmas tudással rendelkezett, betegsége ellenére is aktív volt, és sokaknak segített.)

A magyarok közül pedig Szent Erzsébet. Egyike a kilenc vitéz asszonynak. Őt első sorban az életszeretete miatt kedvelem

2013. aug. 25. 23:41
 14/15 anonim ***** válasza:
51%

Jó sokan lepontoztok, de nem érdekel :)

A tanulságos életrajzokra mindig vevő vagyok, bár ebben a témában nem kifejezetten a vallásos vonulatok kedvelem.

Pl. Munkácsy Mihály Aranyecset című könyve nagy hatással voltál rám. Persze nem ő írta, hanem Dallos SÁndor.

Ugyanígy Liszt Ferenc életéről szóló könyv is mély nyomokat hagyott bennem.

2013. aug. 25. 23:55
 15/15 anonim ***** válasza:
77%

Nekem jelenleg 2 kedvenc szentem van:

Szent Mihály arkangyal (ő a védőszentem is)

Szent Péter apostol

és majd ha I.Ferenc pápánk szentté avatja, akkor II.János Pál pápa lesz még (2.helyre)

2013. aug. 31. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!