Milyen szerzetes lennél?
Figyelt kérdés
bencések, ciszterciták, karthauziak, premontreiek, karmeliták, ferencesek, domonkosok közül milyen szerzetes lenétek és miért.
Én Ferences lennék. 25 éves vagyok.
2013. aug. 24. 22:42
11/12 anonim válasza:
Én bencés.Indokokat inkább nem sorolnék. :)
Viszont szerintem jó apáca lenne belőlem.
Na jó.
Indokok:
-ismerem a rendet:
A falunkban,igaz,hogy férfi,de van bencés kolostor.
-legkedvesebb,ugyanakkor legtávolabbi ismerősöm bencés perjelnő,jártam már a kolostorukban,stb.
Igaz,még csak 13 éves vagyok,de eszméletlenül mély bennem a hit,és már most érzem,hogy Isten erre a hivatásra hív.
Viszont otthon/környezetemben ezt nem tudja még senki.
Majd ha 5 év múlva is ezen az állásponton leszek,akkor talán elmondok nekik egyet s mást.
12/12 anonim válasza:
Kedves előző válaszoló, hajrá! Olvasd a Krisztus követése c. könyvet mindenképp, ha még nem tetted. Sokat megmutat Istenből, s hogy hogyan kell helyesen Hozzá állnunk, főleg annak, aki szerzetes szeretne lenni. Kérj imádságos, szerető, alázatos lelkületet, ez a bencéseknek különösen aktuális. Ha leszel még gyakorin, néha rámírhatnál, még mindig ezen az állásponton vagy-e, szeretettel követem a hivatáskeresőket - s imádkozom értük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!