Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen szerzetes lennél?

Milyen szerzetes lennél?

Figyelt kérdés

bencések, ciszterciták, karthauziak, premontreiek, karmeliták, ferencesek, domonkosok közül milyen szerzetes lenétek és miért.

Én Ferences lennék. 25 éves vagyok.

2013. aug. 24. 22:42
1 2
 11/12 anonim válasza:

Én bencés.Indokokat inkább nem sorolnék. :)

Viszont szerintem jó apáca lenne belőlem.

Na jó.

Indokok:

-ismerem a rendet:

A falunkban,igaz,hogy férfi,de van bencés kolostor.

-legkedvesebb,ugyanakkor legtávolabbi ismerősöm bencés perjelnő,jártam már a kolostorukban,stb.

Igaz,még csak 13 éves vagyok,de eszméletlenül mély bennem a hit,és már most érzem,hogy Isten erre a hivatásra hív.

Viszont otthon/környezetemben ezt nem tudja még senki.

Majd ha 5 év múlva is ezen az állásponton leszek,akkor talán elmondok nekik egyet s mást.

2014. jan. 5. 18:41
 12/12 anonim ***** válasza:
Kedves előző válaszoló, hajrá! Olvasd a Krisztus követése c. könyvet mindenképp, ha még nem tetted. Sokat megmutat Istenből, s hogy hogyan kell helyesen Hozzá állnunk, főleg annak, aki szerzetes szeretne lenni. Kérj imádságos, szerető, alázatos lelkületet, ez a bencéseknek különösen aktuális. Ha leszel még gyakorin, néha rámírhatnál, még mindig ezen az állásponton vagy-e, szeretettel követem a hivatáskeresőket - s imádkozom értük.
2014. jan. 5. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!