Milyen szerzetes lennél?
Figyelt kérdés
bencések, ciszterciták, karthauziak, premontreiek, karmeliták, ferencesek, domonkosok közül milyen szerzetes lenétek és miért.
Én Ferences lennék. 25 éves vagyok.
2013. aug. 24. 22:42
1/12 anonim válasza:
miért akarsz szerzetes lenni? olyan mély a hited és az elhatározásod, vagy nem kellesz egy nőnek sem és megkeseredtél? az előbbi tiszteletre méltó, a második szánalom, mert nem fog megoldódni a problémád
2/12 anonim válasza:
Semmilyen, nem ment el az eszem.
3/12 anonim válasza:
Nem lennék szerzetes, mert Isten egyértelműen az embert társas lénynek teremtette. Férfit és nőt teremtett, hogy legyenek egymás társai földi pályafutásuk egésze alatt.
5/12 anonim válasza:
3 kieg.
Ráadásul Isten szövetség kötésekben jellemzi önmagát a legjobban, aminek a legminimálisabb, legalapvetőbb formája a házassági szövetség.Aminek látható formája a család.
6/12 anonim válasza:
Szerintem a kérdés kiírója nem feltétlenül saját szándékát akarta kinyilvánítani itt, és más szerzetes-jelöltek iránt érdeklődni, hanem inkább arra kíváncsi, hogy a válaszolók közül ki melyik renddel szimpatizál a leginkább. Legalábbis én így értelmezem, és ezért válaszolok is rá, annak ellenére, hogy lány vagyok. :) Nekem ezek közül a rendek közül a bencéseket, cisztereket, és a ferenceseket volt alkalmam kicsit tüzetesebben megismerni, közülük számomra a ferences rend a legszimpatikusabb. Végül is világi ferences még lehetek is. :)
7/12 A kérdező kommentje:
Igazat van. Pont erre gondoltam
2013. aug. 25. 01:47
8/12 anonim válasza:
Jezsuita, de ők nincsenek a felsorolásban és lány vagyok, így nem lehetek. Ha csak a felsorolásból választhatok akkor ferences vagy premontrei.
9/12 anonim válasza:
Nem válna belőlem jó apáca, mert túlságosan is ragaszkodom a saját akaratomhoz.
10/12 anonim válasza:
Ha fiú lennék, bencés lennék vagy pálos. A bencés regula nagyon közel áll hozzám, a pálos testvéreknek pedig az életmódja.
De lány vagyok, és próbálkoztam, ami óriási élmény volt, viszont inkább férjhez megyek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!