Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg olyan szörnyű bűn...

Tényleg olyan szörnyű bűn lenne az, ha a barátommal nem házasodnánk össze még pár évig és úgy élnénk szexuális életet?

Figyelt kérdés
Vallásos ember vagyok, katolikus, de sajnos most még nem szeretnénk a barátommal összeházasodni, egyrészt azért, mert még spórolni szeretnénk lagzira meg ilyenek. Szeretjük egymást, már együtt vagyunk régóta, viszont lehetetlen, hogy most összeházasodjunk. Tudom, hogy nekem ő az igazi, de mivel keresztény vagyok, nem merem elkezdeni a szexuális életet vele. Tényleg olyan szörnyű bűn ilyen esetben házasság előtt szexelni?
2013. aug. 24. 10:58
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Mirknek üzenem, hogy szerintem sokkal nagyobb problémák vannak a Földön, mint a szexhiány, szóval, ilyet csak ne kívánj egy ilyen kérdés miatt.
2013. aug. 24. 14:40
 12/28 anonim ***** válasza:

Szia itt kiválóan le van vezetve miért nem bűn:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

2013. aug. 24. 14:58
 13/28 Mirk ***** válasza:
A probléma nem a szexhiány, félreértettél, vagy rosszul fogalmaztam.
2013. aug. 24. 15:03
 14/28 anonim ***** válasza:
0%

Gratulálsz? :) Mihez? Azt írtad, katolikus vagy. A katolikus egyház hivatalos álláspontját írtam le, miszerint a fogamzásgátlás (tablettával, óvszerrel) bűn, és felhívtam a figyelmed, hogy nem csak az általad említett bűnt követnéd így el. Az egyetlen megengedett fogamzásgátlási módszer a természetes családtervezés, és ez is elég hatékony, az azt 1 évig helyesen használó, gyereket nem tervező nők közül 300-ból 1 lett mégis terhes, azt hiszem, ez vetekszik a többi fogamzásgátló módszerrel, merthogy 100%-osan egyik sem működik, arról nem is beszélve, hogy tablettát szedni pl. elég egészségtelen is. Az egyház nem büntetni akar, és "el akarja venni az utolsó örömödet is" azzal, hogy a többi módszert tiltja, mert ez tulajdonképpen a lehető legegészségesebb lépés, testi-lelki szempontból is.

A házasság előtt tisztaság értelme szerintem mindenképpen az, hogy ne a csupa testiség által felszabadult endorfin miatt menj hozzá a barátodhoz, hanem a személye miatt. És ha időnként a házasságban is vannak ilyen kisebb szünetek, amikor a testiség nincs jelen, lelkileg lesz a kapcsolatotok mélyebb és mélyebb. Úgy írtad azt a "kis örömöt", mintha más nem is lenne. De tényleg, csak hangsúlyozni tudom, hogy ha a barátoddal való kapcsolatod mindenféle testiség nélkül nem okoz örömet, akkor lehet, hogy el kellene gondolkodni azon, hogy az a kapcsolat tud-e tartósan (holtomiglan-holtodiglan...) boldog, jó kapcsolat lenni. Hidd el, az egyház általában nem pojénból mondja valamire, hogy bűn, vagy mert jól meg akarnak szivatni, hanem azért, mert van értelme annak, hogy azt ne csináld, anélkül boldogabban tudsz élni.

2013. aug. 24. 15:56
 15/28 anonim ***** válasza:
6%
Ilyenkor örülök , hogy nem katkó vagyok, tehát nem kell ostoba emberi szabályokat követnem, amivel nehezítik az életemet, hanem a Biblia az abszolút tekintély :D
2013. aug. 24. 16:00
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

"300-ból 1 lett mégis terhes"

Csak az a baj, hogy ez nem igaz.

A naptármódszer (mással nem kombinálva) 60% védettséget ad, ami azért elég kevés. A megszakításon kívül szinte az összes többi módszer jobb ennél.

2013. aug. 24. 18:00
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves hetes válaszoló!

" Egyáltalán nem bűn a házasság előtti szexuális élet! Ezt csak a keresztény egyház találta ki, több okból is: "

A kérdésben szerepel, hogy hívő emberről szól.

2013. aug. 24. 18:14
 18/28 anonim ***** válasza:
Én inkább úgy mondanám, hogy az egyház találta ki. Hagyjuk már ezt a keresztény jelzőt a fenébe.
2013. aug. 24. 21:07
 19/28 anonim ***** válasza:
16-os! A természetes családtervezés alatt nem a naptármódszert értem, hanem a tüneti-hőmérőzéses módszert, más néven sensiplant. :) Nézz utána, ez sokkal biztonságosabb, mint a naptármódszer. :)
2013. aug. 24. 23:05
 20/28 anonim ***** válasza:

Egy kis kiegészítés: a sensiplan Pearl indexe 0,3-2,5.

Más egyéb módszereké:

Nincs fogamzásgátlás - 85

Megszakításos védekezés - 35

Naptár-módszer - 14-40

Spermicidek - 5-20

Méhszájsapka - 7-11

Óvszer használata - 3-4

Női óvszer - 1-5

Pesszárium spermiciddel - 2-3

Hőmérőzés - 0.5-3

Injekció - 0.03-2

Hormonális IUD - 0.05-0.1

Fogamzásgátló tabletta 0.1-0.5

Sterilizáció - 0.1-0.3

Implantátum - 0

Tehát az óvszert pl. veri, a tablettát nem. De szerintem hatékonynak mondható. Ha a 300 helyesen használó közül a kérdező az egyetlenegy, akinek mégis becsúszott a baba, akkor - ha már a vallás topicban vagyunk - szerintem megfontolandó, hogy véletlen-e, vagy Isten akarata.

2013. aug. 24. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!