Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tételezzük fel hogy a monoteit...

Tételezzük fel hogy a monoteitás, azaz egyistenhit a helyes világnézet. Ha lehetőségetek volna, milyen kérdés (ek) et tennétek fel ennek a felsőbb entitásnak?

Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 23:02
 1/4 anonim ***** válasza:
34%
Semmilyent. Ha a keresztény Istenről beszélsz, tőle bocsánatot kérnék.
2013. aug. 23. 23:13
 2/4 anonim ***** válasza:
25%

Megkérdezném, hogy szereti-e az erőszakot?

És ha mindenható, akkor képes az öngyilkosságra?

Ha mindenható, akkor képes egy elmozdíthatatlan kő megteremtésére? stb.

2013. aug. 23. 23:15
 3/4 anonim ***** válasza:
43%

Én azt kérdezném meg, hogy hibázott-e már?

Ez a kérdés mindent elárul nekem, amire szükségem van, tök mind1 melyik vallás Istenségét nézzük.

2013. aug. 24. 10:04
 4/4 nagylzs ***** válasza:

Én nem tételezek föl olyasmit, hogy az emberiség jelenlegi szintjén létezik egyetlen világnézet ami mindenki számára a helyes. Sokkal inkább, az egyes embereknek saját világnézetet kell kialakítaniuk. És egyik sem helyesebb a másiknál. Vannak olyan világnézetek is amikről nem lehet előre megmondani hogy mennyire helyes, mert az csak utólag derül ki.

Ami az Istennek föltehető kérdéseket illeti: bármely tudás amit nem a saját erődből szerzel meg, az számodra idővel elvész. Csak az lesz a tiéd amiért megdolgoztál.

2013. aug. 27. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!