Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben romlik el az ember...

Miben romlik el az ember lelke, ha mindig paráználkodik?

Figyelt kérdés
Én nem veszem magamon észre, segítsetek mi kár érhet érte.
2013. aug. 23. 14:54
 1/5 yuda ***** válasza:

Azt, hogy észrevedd, úgy tudnád, ha lenne összehasonlítási alapod. Van?

Mihez képest szeretnéd érezni? -mert ez a lényeg.

Ha teszem azt soha nem laktál luxus villában, legfeljebb elképzelésed lehet róla, de lehet az is téves.

Vannak dolgok, amiket át kell élni, különben nem érted.

Az emberi lét fő célja a megváltás által, hogy visszakerüljön az ember Isten dicsőségébe.

Ezt egy világi ember, aki nem fogadta Jézust a szívébe, soha nem járt Vele, soha nem tapasztalta meg azokat a kiváltságokat, amit kizárólag a benne hívőkkel oszt meg, -nos így nehéz, pontosabban lehetetlen megmagyarázni.

Hogy magyarázol meg egy embernek valamit, ha soha nem élte még át?

Magyarázd el egy született vaknak, milyen látni, vagy egy siketnek milyen hallani!

Megtérés előtt mindnyájan ilyen állapotban voltunk és még fogalmunk sem volt, milyen ÉLNI.

Róma 3.23.

Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül.

Milyen az igazi szabadság, amikor bűn nélkül, tisztán, megigazultan lehet létezni?!

Paráznaság kiemelten az ember lényegét, személyiségét pusztítja. Az Istennel való harmonikus kapcsolata megszakad, intuitív képessége lecsökken, gondolkodása amortizálódik. Már nem szárnyal, már nem tud Isten igéjén gondolkodni, hanem kizárólag a bűnökön jár az esze.

Az tudná csak összehasonlítani, aki már átélte az Istennel való találkozást, elkezdte megismerni Isten csodálatos személyét...majd valamilyen okból visszacsúszott a bűnbe, de néha eszébe jut, mennyivel nívósabb, tisztább, össze nem hasonlíthatóan jobb élet volt az. :)

Persze senkinek nem kívánom a kiesést/elesést, de ha megtette, akkor álljon helyre és bánja meg őszintén a a bűneit. Isten helyreállítja, mert aki él, annak még van reménysége.

Véleményem szerint emiatt vannak többen pl. diplomás nők, mert a ffiaknak a szex, kicsapongás leredukálja az eszüket.

Persze ilyen statisztikát még nem olvastam, de csodálkoznék is, hiszen nem bibliai szemszögből szokták ezeket vizsgálni.

2013. aug. 23. 15:53
 2/5 A kérdező kommentje:

Úgy tudom ezt neked elmondani, hogy Istenen jár az eszem kb. 35%, 30% paráználkodás gyakorlatban és elméletben, a többi a monoton tevékenység közöttük evés, ivás, tisztálkodás, takarítás, munka, stb.

És régebben nem járt Istenen az eszem még egy %-ban sem, csak mondjuk az esti imakor. És nem érzem rosszabbnak magam a régi énemtől.

Azt mondják otthon orvosi eset vagyok...

2013. aug. 23. 16:05
 3/5 yuda ***** válasza:

Két jó hírem van számodra. :)

Valójában még nem találkoztál Istennel, azért beszélsz így, de amig élsz, van rá lehetőséged.

Másik pedig, hogy orvosi eset vagy, de ez sem reménytelen. :D

Máté Evangéliuma:9:12 Jézus pedig ezt hallván, monda nékik: Nem az egészségeseknek van szüksége orvosra, hanem a betegeknek.

Jézus kiváló orvos. Jobb, mint akiket eddig ismertél. Gyógyítja a test és a lélek minden betegségét.

2013. aug. 23. 16:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért nem veszed észre,mert nem ismerted még meg mélyebben a kereszténységet.Ha megteszed,akkor érezni fogod a mardosó bűntudatot,önutálatot,szorongást.Tehát van remény,fordulj az egyházhoz,megmondják,hogy miért vagy rossz ember,és mi kár érhet.
2013. aug. 23. 18:32
 5/5 A kérdező kommentje:

A mardosó bűntudat, önutálat,szorongás nem okoz lelki romlást inkább? Szorongás, stressz, stb. a rák kialakulásának kockázatát növeli vagy a magas vérnyomásét. Akkor az sem biztos, hogy igaz a mondás, ép testben ép lélek.

"Valójában még nem találkoztál Istennel"

Istennel nem sokan találkoztak, még a legnagyobb szentek sem.

Gondolom ezt úgy érted, hogy érzed, hogy Isten éppen melletted van. Igen ezt én érzem, talán ez a "találkozás". Sajnos azzal meg nem nagyon híreskedem, hogy találkoztam Istennel, mert tényleg elvisznek orvoshoz :)

2013. aug. 24. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!