A zsidók mikorra datálják Enókh könyvét, ha szerintük az ember csak ~5700 éves?
Szia
Írnál kicsit többet Enókh könyvéről?
Kedves Kérdezõ!
Csak bekeolvastam, eléggé az elején írja, hogy Henoch Séth nemzedékébõl származott. Olvasd tovább, hátha kiderül a leszármazás, ezután már csak meg kell nézni a Teremtés könyvében ( Mózes elsõ kve ), hogy Séth mettõl meddig élt, hány éves volt Ádám, amikor Séth született, és már meg is van. Sét fia Enós, lehet, hogy õ az. De van késõbb Hanók, ez is hasonló. Mindez a vízözön elõtt. Noé leszármazottai között már nincs hasonló nevû. Ha jól tudom, Ádámtól Noéig a tíz nemzedék.
Köszi a választt!
Ezt megnéztem már amúgy: Ádám (130 évesen nemzi) - Séth (105) - Enós (90) - Kénán (70) - Mahalálél (65) - Járed (162) - Enókh (utána Methusélál, Lámekh és végül Noé). Szóval Ádám teremtésétől ez 622 év. Tehát 5773-622=5151 (kb ennyi évvel ezelőtt született Enókh).
Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy hogyan magyarázzák azokat a kutatásokat, mely szerint Enókh könyve (meg az özönvíz) Kr.e. 8000-12 000-re tehető. Vagy a zsidó vallás ezt teljességgel elveti?
A fold nem lehet tobb mint 6000 eves. Kent Hovindnak van errol egy par jo videoja, keress ra. Az ozonviz elott nem teljesen igy nezett ki a vilag.
De ami a Bibliaban benne van az teljesen szorol szora igaz.
Szia,
Ez egy nyilvánvalóan apokaliptikus jellegű apokrif irat, mely egyértelműen a pszeudoepigráf iratok csoportjába tartozik. Azok az írások tartoznak ide, amelyeket egyöntetűen mindenki elvetett, mint a prófétai iratok utánzásával próbálkozó hamisítványokat. A "pseudoepigrafo" kifejezés jelentése: álírások, hamisítványok.
A tudósok szerint i. e. 3.– i. sz. 1. században keletkezett.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!