Mennyiben számítok zsidónak? (bővebben lent)
Genetikailag 1/4 részben elméletileg.
Gyakorlatilag annyira amennyire annak vallod magad.
Én apai részről sváb származású vagyok. Anyai részről vannak magyar, lengyel felmenőim. A szüleim és én is magyarok vagyunk. :)
Nincs félig zsidó. Valaki vagy zsidó, vagy nem. Egy ismerõsöm egyszer azt kérdezte: a félzsidó az fébevágott zsidó?
Persze értem, van benned zsidó vér.
Halachikusan, tehát a zsidó vallási jog, a halacha szerint nem vagy született zsidó, mert, mint elõbb is írták, zsidó, akinek az anyja zsidó. ( Ez vonatkozik Édesanyádra is és tovább. )
Szerencsére a vészkorszak már régen volt, mert akkor a zsidó törvények sajnos vonatkoztak volna rád, mert ahhoz elég volt bármelyik két nagyszülõ.
Továbbá, ha esetleg Izraelbe akarnál települni, különs, de Izrael Állam hazatérési törvénye szerint zsidó vagy, ha nem volt kikeresztelkedés, mert a törvény szerint "a zsidó identitást örökli a zsidó gyermeke, unokája, gyermekének, unokájának házastársa, kivéve, ha ÖNKÉNT megváltoztatta a vallását". ( Attól, hogy esetleg a hazaatérési törvény szmpontjából zsidó vagy, még a VALLÁSI jog szempontjából nem leszel zsidó. Ha azért kérdezted, mert zsidó akarsz lenni, ahhoz be kell térni, errõl írtam máshol, ha guglizol, a "betér" keresõszóval, valszeg meglesz.
Ha viszont ellenkezõleg, azért kérdezted, mert attól tartassz, h zsidónak tartanak, amit nem szeretnél, nos Göbbels, a náci birodalom propagandaminisztere mondta: "hogy ki zsidó, azt mi mondjuk meg". Szóval a qrutty és köre szemében bizony zsidó vagy.
Negyed részben gentikailag, ahogy már leírták.
Annyira, hogy Hitler bácsi elvitt volna zsidóként, a zsidók viszont nem fogadnának el zsidónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!