Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten létezik miért hagyja...

Ha Isten létezik miért hagyja hogy öngyilkosságok történjenek főleg fiatalokkal?

Figyelt kérdés
2013. aug. 20. 01:53
1 2
 11/17 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Érdekes a gondolkodásmódod.

Megkérdeztet a tesódat, ő miért döntött így? Miért kéred számon Istentől a tesód döntését?

Azért,hogy értelme és célja legyen az életünknek(és akkor senki sem dobja el az életét), Isten föláldozta a fiát értünk. Azért, hogy ne legyen céltalan az életünk. Aki nem gyakorol hitet Jézusban, az csak a falig, illetve a haláláig lát el. Aki hitet gyakorol az túllát falon. Látja saját magát, egy olyan életben, ahol nem beteg, nem hall meg és nem kell soha többé semmilyen fájdalmat éreznie. Ezt kevesen hiszik el. De akik a Bibliából meggyőződnek erről, azok soha nem szeretnék eldobni legnagyobb kincsüket, az életüket. Aki meggyőződik erről, még ebben a sátáni világban is boldog, békés és kiegyensúlyozott élete lehet.

Adja az Isten, hogy mindketten megtaláljátok ezt a Bibliában!, sőt az egész család.

Üdvözlettel: Zita

2013. aug. 21. 10:11
 12/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, az aki kér annak adatik nem teljesül, sajnálom hogy erre csak ennyi ima után jöttél rá.
2013. aug. 21. 11:43
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat..

igazából nem tudom mit higgyek itt is megoszlanak a vélemények erről a dologról.. de még azt nem értem ( ez a vallásosaknak szól) hogy miért imádkozzunk ha van szabad akarat? akkor felesleges ilyen dolgokat kérni ha nem bírálja felül valaki nem? meg balesetek is vannak és lesznek is ami nem szabad akaratunkból erednek akkor azok is miért történnek sok vallásos emberrel akik úgy szint azért könyörögnek hogy ilyesmi ne történjen velük...

2013. aug. 21. 15:35
 14/17 anonim ***** válasza:
Biztos leírták már előttem, de erre csak azt tudom mondani, ha érdekel olvasd el a Bibliát ott minden ilyen kérdésre választ fogsz kapni...
2013. aug. 26. 14:08
 15/17 A kérdező kommentje:
épp azért írtam ide mert így egyszerűbb lenne ha valaki leírná......
2013. aug. 26. 19:59
 16/17 nagylzs ***** válasza:

> miért imádkozzunk ha van szabad akarat?

Az "imádkozás" nem feltétlenül azt jelenti, hogy egy betanult szöveget mormolsz magadban vég nélkül. Az igazi ima bensőséges kapcsolat, ami olyan érzelmi és intuitív magasságokban van amit ésszel nem lehet követni. Az imádság során tapasztalhatsz olyan dolgokat, amikből erőt meríthetsz. Szerezhetsz motivációt olyan magasabb dolgok elérése felé amiket nem értessz meg. Az imádság az ilyen dolgok érzékelésének egy lehetséges módja.

A szabad akarat ezzel nincs ellentétben. A szabad akarat megléte nemhogy fölöslegessé teszi a "magasabb jó" iránti elkötelezettséget, és az ez iránti vágyat, hanem éppenhogy kiegészítik egymást. Az imádságnak nem lenne értelme szabad akarat nélkül, mert csak a szabad akarattal lehetséges elindulni afelé a legnagyobb jó felé amit imádság közben megtapasztalsz. És fordítva: imádság nélkül sok esetben semmit nem érnél a szabad akaratoddal, olyan lenne mintha egy labirintusból úgy kellene kivergődnöd hogy bekötik a szemed és nem látsz semmit.

Én ezt így látom. Azért, mert az imádság célját a fenti módon értelmezem. Aki úgy értelmezi az imádságot, mint egy módot amin keresztül Isten megtehet nekünk dolgokat, az legalábbis más imádság fogalommal rendelkezik.

2013. aug. 27. 17:07
 17/17 világvége1 ***** válasza:
Még azt is hagyja, hogy egy jó megölje magát, ha annyira szenved, és nem tudja pl. meggyógyítani. Megy a mennybe, és boldog lesz örökké. Hol itt a gond?
2020. jún. 24. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!